Går bra för mig!

Ligger i sängen med benet i högläge igen. Har precis kommit hem efter ytterliggar en dag i en idrottshall. Laget har haft turnering i helgen och självklart har jag varit där. Eftersom läkare och sjukgymnast varit tydliga med att jag inte får stå så mycket och gärna så mycket som möjligt ha benet i högläga för snabb rehab åkte ett badlakan och en kudde med i packningen. Har alltså spenderat helgen liggandes på en läktare... Kanske inte det roligaste jag gjort men bättre än att ligga hemma själv iaf. Är glad att jag under omständigheterna ändå kunde vara med och stötta laget. Tyvärr förlorade vi semin mot Red Ants så det blev en tidigare hemfärd än planerat. Tror det blir en film med sambon istället:)

Med knät går det i övrigt bra, Var uppe och gick redan i fredags. Tog mig in till Zürich två gånger själv. På förmiddagen var jag inne och träffade läkaren och sen på kvällen for jag in ytterliggare en gång, då var det sjukgymnasten som skulle besökas. Kunde tydligen börja med vissa lätta övningar och andra saker som är bra för att svullnaden ska försvinna snabbt. Jag ska iaf se till att göra allt jag kan för snabb återkomst!!!
Så här såg knät ut i fredags eftermiddag...

Ser inte så svullet ut för att vara dagen efter, eller hur? Idag är det dessutom ännu bättre!

Igår blev vi i laget bjudna på middag av vår tränare och vår lagledare. Vi fick spagetti med tomatsås och till efterrätt blev det nåt Ramona bakat. Vet inte om det är nåt typiskt schweiziskt men så här såg det ut iaf!


Här är även några bilder från middagen

1. Värdparet
2. Stora delar av laget
3. Jag och Helmi

Igår hade förresten Madonna konsert här i Zürich. Jag hade sååååå gärna gått men bedömde att det inte var optimalt två dagar efter en operation. Det var flera i laget som var där iaf men de var tyvärr lite besvikna. De hade hoppats på några fler gamla låtar men hon marknadsförde mest sitt nya album. Hade iaf varit coolt att vara på plats. Vi var några i laget som åkte hem till Danis föräldrar. De har en bondgård i närheten av flygplatsen där konserten hölls så de hade ställt upp en vagn på en kulle så vi kunde sitta och lyssna på konserten ändå. Mycket trevligt var det iaf!


Imorgon ska jag till sjukgymnasten igen. Troligtvis blir det 10 minuters lätt cykling om allt går enligt planerna!

Trevlig kväll!

Då var det gjort

Nu ligger jag hemma i sängen med benet i högläge och ispåsen på knät. Operationen idag visade sig vara ett mycket bra beslut eftersom läkaren hittade en cyklop i mitt knä som han trodde att han skulle göra. Han tog bort den men konstaterade samtidigt att jag troligtvis kommer att få ytterliggare en i framtiden. Det var nåt med korsbandet och ett av fästena där som gjorde att han trodde att denna bildats och tydligen måste jag göra något åt det. Detta är dock ett större ingrepp och skulle innebära att jag skulle missa Europacupen så vi lämnade det tillsvidare. Kanske får en ny cyklop om ytterliggare sju år(var sju år sedan jag opererade korsbandet) och då får jag helt enkelt ta tag i det då!

Är iaf väldigt skönt att ha det gjort och veta att från och med nu kan det bara bli bättre!

En från personalen skämtade lite med mig innan operationen och tog några foton av mig med kameran de skulle in i knät med... så här fin var jag med operationsmössan på:)

Operationen gick bra. Men jag måste erkänna att det är lite speciellt att inte känna sina ben. Att dessutom se att de gör massa saken med det, håller det högt i luften osv utan att känna av det är en rätt skum känsla/syn... Jag var vaken under hela ingreppet och kollade hela tiden på skärmen på vad de höll på med inne i knät. Det är mycket intressant hur det ser ut där inne. Här kan ni som är intresserade se hur det såg/ser ut i knät. Lägger upp en liten bild och så får ni som är intresserade klicka på den för förstoring. Kan tänka mig att alla som läser min blogg inte vill se hur det ser ut. Karin tycker tex det är mycket äckligt=)

Nere till höger ser ni iaf cyklopen... (kan även vara bilden nere till vänster, jag är osäker på om det är båda)

Det värsta idag var efter operationen. Jag blev riktigt ilamående och mådde riktigt kasst emellanåt. Då måste jag erkänna att jag inte var så speciellt kaxig! Skönt dock när Karin kom och gjorde mig sällskap. Tiden gick så mycket snabbare då, för att stirra upp i taket är nämligen inte min favoritsysselsättning... Fick åka hem efter att jag visat att jag klarade av att kissa själv och tro mig, det är svårare än man tror. Det området är nämligen där bedövningen släpper sist... Att dessutom ta sig till toan när man inte har full känsel överallt är också intressant. Svårt at gå när man inte har full känsel i benen och första gången jag satte mig på toan insåg jag att jag inte hade nån känsel i rumpan(inte då bokstavligen i!:)) Alltså bara att pallra mig tillbaka till sängen...

Trots att jag under dagen varit riktigt hungrig hade jag mycket svårt att få i mig maten som bjöds. Fick nån skinksmörgås som jag iaf fick i mig några tuggor av.

tro mig... att jag blottar vänster axel är inget försök till att vara sexig ;)

Nu är jag riktigt trött och ska ta och sova. Tror jag behöver det!

Tack Karin för att du finns och för att du ställt upp så mycket för mig! Är glad att ha dig här!!!

Kram och godnatt!!!

Sommar & operation

Trodde hösten hade kommit hit men ack så fel jag hade. Nu har vi nämligen haft jätte fint väder i flera dagar och det håller i sig! Idag var det 27 grader och strålande sol och det ska tydligen bli ännu bättre på fredag och lördag. Sweeeeeeeet! =)

Idag har vi varit på IKEA en sväng och inhandlat lite blommor. Lägenheten blir så mycket finare med lite grönt.

I övrigt är det bra. Ligger just nu och väntar på att klockan ska gå. Är nämligen så att jag inte får äta 5 timmar innan jag ska vara på sjukhuset. Jag ska vara där kl 11.30 vilket skulle inebära mat i magen senast kl 06.30. Det känns lite tidigt att gå upp och äta då bara för att, så min plan är nu att vara uppe länge, äta så sent som möjligt för att sen sova tills det är dags att fara till sjukan. Hoppas planen håller för jag hatar nämligen att vara hungrig.

Många har frågat mig om jag är nervös inför morgondagen... och helt ärligt så är jag överhuvudtaget inte nervös. Var inte det vid någon av korsbandsoperationena heller så varför oroa sig nu. Har ju lite rutin av sånt här... Har en känsla över att det kommer gå bra. Hoppas bara innerligt att det är nåt i knät som de kan göra någonting åt. Vore trist när de nu lix går in om de trots allt inte kan förbättra min situation. Det lär jag iaf ha svar på imorgon vid den här tiden! Vill ju så gärna att det ska bli bra igen så jag kan få vara med och spela!!!

Så till er alla.... Daumen drücken!!! (Håll tummarna)


Det blir operation

Har varit hos läkaren idag och efter att ha gjort alla tester igen är han numera säker på sin sak menar han. Han tror inte längre på överansträgning utan att jag har en cyklop. Det ska tydligen innebära att jag har extra bindväv eller nåt liknande som har vuxit till sig i knät och som inte ska vara där. Jag vet inte vad jag ska tro längre men har iaf beslutat mig för att elimenera alla spekulationer och göra en artroskopi. Eftersom läkaren kände sig så säker så är det väl lika bra. Om vi inte gör det nu menar han på att jag kommer bli tvungen att göra det efter Europacupen och då är det väl lika bra att ta tag i det på en gång. Han har sett nåt tokigt på magnetröntgenbilderna hela tiden men trott att det varit ärrbildning från min gamla korsbandsskada men nu har han alltså ändrat uppfattning om det. Han har bokat in en operation på torsdag...

Det som känns lite jobbigt nu är att tiden känns så knapp! Läkaren menar på att det tar sex veckor att ta sig tillbaka så man verkligen kan ge allt och för mig innebär en operation nu att jag har exakt... 5 veckor och 6 dagar till Europacupen :S Precis, lite ont om tid... De finns de som kommer tillbaka tidigare och jag hoppas nu innerligt att jag är en av dem! Vill ju gärna hålla i klubban innan det är dags för Europacupen. Är jag någolunda tillbaka om tre veckor är jag alltså nöjd!

Nu när detta beslut är taget hoppas jag verkligen läkaren har rätt i sin sak för som jag sagt tidigare så går det inte att operera en överansträngning. Risken finnns ju fortfarande att det faktiskt är just det...

Jaja, nu blir det så här iaf!

Fantastisk söndag

Oj oj oj vilken mysig dag det har varit. Avslutade gårdagen med att slå en signal till Karin. Visst, jag hade kunnat gå in till henne då hon befann sig i samma lägenhet men jag ides inte. Jag ringde alltså istället. Till mitt försvar måste jag även säga att jag inte kunde msn:a eftersom vårt internet låg nere igår kväll.... =) Kanske inte mycket till ursäkt men ändå. Anlednigen till mitt samtal vara att jag igår kväll låg och kollade igenom min Lonly Planet över Schweiz och insåg att vi har Europas största vattenfall bara några mil från oss. Fick alltså en idé om att fara dit bara vädret tillät. Vaknade i morse och det var strålande sol, vilken lycka! Här skulle det alltså bli utflykt!!! =)

Resan dit var på ca 3-4 mil så det gick mycket fort och väl där insåg jag hur förväntansfull jag var. Det kittlade i kroppen som på ett barn på julafton. Jag såg verkligen fram emot det! Och med all rätt... Väljer att inte beskriva så mycket av upplevelsen utan jag förklarar den med bilder istället och meddelar dessutom att det är omöjligt att visa hur vackert det är i verkligheten... Man måste helt enkelt uppleva det live!







Vilket fantastiskt slut på denna vecka. Nu har jag mycket krafter till arbetsveckan som kommer!

Disentis

Träningslägret vi var på blev faktiskt bättre än jag hade trott. Laget tränade tre pass om dagen men eftersom det fanns ett gym där som dessutom var utrustad med en träningscykel hade jag också saker att göra. Cyklade och gymmade alla dagar vi var där så jag känner mig mtycket duktig! Det bästa med lägret var att jag fick ledigt från ett pass och tog mig då upp i bergen med en linbana. Det var fantastiskt vackert och jag önskar att jag hade varit bra i knät. Det finns tydligen riktigt fina vandringsleder runt omkring Disentis.



Sov tillsammans med Simi under lägret vilket var mycket trevligt! Hon är en mycket god vän som jag är väldigt glad att jag har!

Som en sista grej måste jag berätta att jag läste ut två böcker i Disentis. Den första var Snabba Cash som jag nästan var färdig med vid ankomst. Den var jag faktisk mest glad över att bli klar med eftersom det inte var en favorit. Den gick väl att läsa men den fängslade mig inte riktigt. Att den dessutom ofta var skriven i mycket korta meningar gjorde att jag hade svårt att få något bra flyt i läsningen. Tog mig igenom den gjorde jag iaf!=)

Eftersom det blev ett par timmar på cykeln hann jag även läsa ut den andra boken jag hade med mig. Köpte ett par av Camilla Läckbergs böcker på flygplatsen när jag flög ner hit. Missade tyvärr vilken som var hennes första bok så jag fick börja med bok nr två, Predikanten. Jag måste säg att jag är mycket nöjd med mitt val av bok och den var spännande från sekund nr ett! Camilla Läckbergs böcker rekomenderar jag alltså alla! Är nu inne på hennes tredje bok, Stenhuggaren, som även den verkar mycket spännande. En fråga bara till er som läst fler än två av hennes böcker. Är de inte alla lite väl lika? Om det är så går väl två bra men att läsa alla kanske blir lite mycket, eller vad säger ni som vet?

Nu ska jag blogga om min fantastiska söndag=)


Nu åker vi iväg

Nu ligger jag i sängen och ska snart försöka orka med att läsa ut boken jag håller på med. Läser just nu snabba cash av Jens Lapidus och har inte många sidor kvar nu. Läser ganska mycket för tillfället. När jag ska sova, på tåget och bara annan dötid när jag känner att jag vill göra nåt vettigt. Just den här boken är väl ingen direkt favorit tyvärr. Jag har hört mycket bra om den men jag är inte så värst imponerad. Den är i många delar uppbyggd i korta, mycket korta meningar vilket jag tycker blir jobbigt att läsa eftersom jag inte riktigt får det flytet som jag önskar. Ska börja med Camilla Läckbergs böcker efter den här och det ser jag fram emot! :)

Imorgon bitti åker vi i laget iväg på träningsläger och ska vara bort tom på lördag. Vi ska till en alpby som heter Disentis, där vi även var ifjol. Jag ser tyvärr inte direkt fram emot lägret eftersom laget ska träna sex timmar per dag. Tre pass á två timmar styck och jag kan fortfarande inte var med :( I bästa fall finns en träningscykel i anslutning till hallen, då kan jag göra nåt vettigt iaf. Med knät är det som ni förstår fortfarande inte bra. Jag har inte ont när jag går men när jag ska nerför en trapp har jag fortfarande problem. Framsteget består nu i att jag kan cykla på träningscykel utan så värst mycket motstånd. Har cyklat 50 min om dagen de senaste tre dagarna utan att det gjort ont och det är iaf nåt. Hoppas på ännu fler och störra framsteg framöver! Återkommer om hur lägret var och hoppas även kunna lägga upp lite fina bilder...

Vi har sett mycket

Oj vilken trevlig helg det har varit! I lördags åkte jag och Karin till Chur för att hälsa på Anna och Johan Andersson. Det blev en trevlig dag med två besök på Churfesten, någon slags stadsfest, och lite OS däremellan. Vi ville så gärna se tennisfinalen i dubbel mellan Sverige-Schweiz. Tyvärr gick det inte riktigt som vi hoppats...
Kvällen blev lugn med god mat och trevligt sällskap. Passade på att kolla lite svensk tv när vi ändå hade chansen. Att det dessutom var massa repriser från dagens OS gjorde inte direkt tv-tittandet mindre intressant!


Idag har vi hunnit med massor. Efter en trevlig frukost hemma hos Anna och Johan bar det iväg mot Lichtenstein. På vägen dit passerade vi två mysiga alpbyar som vi stannade till i och tog trevliga promenader. Jag hade faktiskt ingen aning om att det odlas så mycket vindruvor i detta land.... Vackert var det iaf!



Väl framme i Lichtenstein strosade vi runt i centrum och var även inne i kyrkan. Det är trevligt att ha varit där men det är inget land jag kommer besöka igen bara för att. Det var väl fint och så men Schweiz är vackrare och har mer att erbjuda! Men nu kan vi iaf bocka av det på våran "att göra lista", den listan är nämligen ganska lång =)


Hoppas alla ni som läser denna blogg också haft en trevlig helg!

Tack Anna och Johan för ett par mysiga dagar hos er. Hoppas vi ses snart igen!

Kram och godnatt

En grym förening

Måste bara berätta vilken fantastisk förening Dietlikon är. Som ni vet var jag med om en bilolycka i januari och som tur var gick det bra. Jag och mina medpassagerare klarade oss utan allvarligare skador vilket var det viktigaste men tyvärr var vi tvungna att skrota pärlan. Eftersom jag var delskyldig till olyckan (måste hålla så mycket avstånd att jag alltid ska hinna stanna) fick även jag böter. Som ni vet sen innan fick vi en ny bil väldigt snabbt efter det här, ca två veckor, och jag bestämde mig för att inte ha någon ångest över boten förän jag visste hur mycket det var. Ingen idé att oroa sig i onödan! Nu blev det så att han som var huvudskyldig till olyckan, hans försäkringsbolag gick in och ersatte vår bil och ersättningen blev mer än de hade hoppats på. Detta medförde att Dietlikon, underbara som de är, bestämde sig för att betala mina böter. De i laget som var med tyckte inte jag hade agerat fel och mådde dåligt för att jag skulle få ta hela smällen och Dietlikon ville väl inte att jag skulle oroa mig för saker i onödan. Jag tackar och bugar för hur fantastiskt de behandlar oss. Det är en stror anledning till varför det blivit en säsong till och att jag trivs så fantastiskt bra! Självklart förväntar jag mig inte att Dietlikon ska betala mina böter i fortsättningen och hittills har vi betalat en och annan fortkörnings- och parkeringsbot själva. Detta var ju en lite speciell situation...  Anledningen till att jag bloggar om det här nu är att böterna kom först i somras när jag var här under EM så Dietlikon kunde gå in och ersätta mig för mina utlägg först nu... Vi har det bra vi =)

Väntar med artroskopi

Hade återbesök hos läkaren igår. Han ville kolla hur det gick för mig och ta ett beslut om hur vi ska göra from nu. Efter att han gjort en undersökning konstaterade han att högerlår(skadade benet) är en centimeter mindre i omkrets än det vänstra men att högerknät är en centimeter större.. är alltså lite svullen... Vi vet inte orsaken till det men vi konstaterade iaf att knät är bättre än senast jag var där. Nu har jag nämligen inte alls lika ont och jag kan tom ta några steg nedför en trappa utan att det gör ont. Tar jag ett par för många kommer dock smärtan som ett brev på posten... Inser alltså att jag inte är skadefri än utan måste vila ett tag till. Vi passade även på att göra en vanlig röntgen som inte heller visade nåt. Vi har alltså fortfarande inte full koll på vad det är. Det är dock fortfarande överansträngning som känns mest troligt. Läkaren var lite inne på att göra en artroskopi nu eftersom om jag fortsätter vila och det inte blir bra har vi förlorat mycket tid. Att komma tillbaka från en sån operation skulle ta ungefär sex veckor innan jag kan ge max igen. Det innebär två veckor före Europacupen. Jag vill helst undvika operationen eftersom det inte är en garanti att jag blir frisk efter den. De kanske inte hittar nåt inne i knät och jag tror inte man kan operera bort en överansträngning :S Eftersom knät känns bättre nu än för en vecka sen hoppas jag på att det fortsätter i den riktningen och att jag är frisk om två, tre veckor. Jag lever alltså fortfarande på hoppet!

Annars är det bra! Har haft en ledig eftermiddag eftersom jobbet tog slut. Vi får se när jag blir inringd för jobb igen, vi väntar nämligen på en leverans med varor som jag kan trycka nummer och reklam på. Troligtvis kommer de imorgon men det blir iaf sovmorgon :)

Fick den här bilden på mailen idag. Ett gruppfoto från fotbollsmatchen i söndags... Tyckte den var fin så ag tänkte att ni också skulle få se den.


Kram och hejs!

Helmi is home!

Nu behöver jag aldrig känna mig ensam mer... Karin är nämligen även hon nere här i Schweiz nu. Jag var för en stund sen och hämtade henne på flygplatsen. Hon blev så glad över att få se vår fina nya bil... Nu ska vi bara döpa henne... Förslaget från dig Elin(Röda-Rosen) ligger hett till. Ska ta upp det till diskussion med Karin. Är det någon annan som har ett bra namnförlag till våran bil?=)

Den här fina blombuketten väntade Karin när hon kom hem. Ok jag ska vara ärlig... fick den igår på fotbollsmatchen, men då hade den inte Karins fina foto på välkommsskylten


I övrigt är det bra med mig. Hade inga problem med att jobba idag eftersom helgen varit så bra. Imorgon väntar först ett läkarbesök kl 07.30 i Zürich och sen ultraljud för knät på universitetssjukhuset hos min lagkompis Tanja. Efter det blir det jobb som vanligt. Knät känns faktiskt mycket bättre nu och jag hoppas att läkaren inte vill göra någon artroskopi efter att ha träffat mig imorgon. Jag har även börjat träna mitt friska knä lite så jag inte är helt otränad när jag väl får börja vara med igen. Fick tillåtelse för det av min läkare i Sverige. Hoppas få kunna börja cykla lite lätt snart också. Nu har jag iaf inte ont när jag går vanligt och kan tom ta ett par steg nedför en trappa. Tar jag ett par steg för mycket gör det ont så jag är mycket försiktig än och gör ingenting i onödan och framför allt inget som gör ont.

Nu ska jag gå och umgås med min fantastiska vän!

Fotbollsderby

Oj vilken grym eftermiddag! Trodde vi bara skulle se på matchen mellan GC och FCZ men det var visst mer än så. Vi fick först komma in i lougen där det fanns en grym mat- och dryckbuffé som vi sen dessutom hade tillträde till i pausen och efter matchen. Innan matchen fick vi även gå ut på planen där vi fick ta emot blommor och applåder för förra säsongens framgång. Var tydligen 15900 åskådare på plats, riktigt stort!



Matchen då... Det var faktiskt en helt fantastisk folbollsmatch. FCZ ska tydligen vara det bättre laget och trots att GC hade några bra chanser i första så hade FCZ de vassaste... två stolpskott blev det. FCZ fick även målvakten utvisad då han räddar ett friläge utanför straffområdet. Det var dock först i andra halvlek det blev riktigt intressant. GC tar sen ledningen genom ett snyggt nickmål efter en hörna. FCZ kvitterar och det är match igen. Två minuter innan full tid får sen GC straff efter att en kille blir nerdragen bakifrån i straffområdet. Under stopptiden sen lyckas FCZ kriga till sig en straff efter att en av deras killar blivit fälld i straffområdet. Det blir mål och sekunden efter den efterkommande avsparken blåser domaren av matchen. Vilken dramatik!!! Derbyt slutar 2-2 och det kändes faktiskt ganska rättvist.



Tycker det här med känslor efter en match är så intressant. Efter slutsignalen var det full glädje i FCZ, det kändes verkligen som att de hade vunnit matchen. Spelarna hoppade runt och kramade varandra, fansen sjöng och vågen mellan spelarna och klacken gjordes inte bara en gång. I GC däremot var det väldigt dämpat. Vissa spelare låg lamslagna kvar på planen, andra försvann så fort de kunde in i omklädningsrummet och de spelare som tackade klacken gjorde det med lite tama applåder och fick samma gensvar... Allt detta efter att matchen slutat 2-2 och båda laget kommit därifrån med varsin poäng...

Street parade

Kom just hem.... Har varit på en lesbisk klubb med några i laget och lite övriga kompisar till dem. Det var rätt skoj men jag hade garanterat uppskattat det mer om jag kunnat dansa. Måste hålla mig lugn pga knät så det blev inte så många danssteg idag. Var annars i eftermiddag i Zürich med Mirca och en kompis till henne. Det var mycket folk, bra drag, fint väder... vad mer kan man begära...?


just det, folk i alla möjliga komiska utklädnader. Titta själva får ni se=)



Jag är trött så nu ska jag sova...

Skoprovning

Idag har jag hunnit med mycket. Började med att jobba... Skulle egentligen jobbat heldag men Tanja ringde och frågade om jag ville komma och testa ultraljud eller nåt liknande för knät. Jag har bestämt mig för att testa det jag kan för att det ska bli bättre och detta är nåt jag vet iaf inte skadar. Gör det ingen nytta får det väl vara så då, då har jag iaf försökt. Jobbade iaf bara till kl 15.30 för att hinna till sjukhuset innan Tanja slutade för dagen.

På träningen hade vi besök av Asics. De var där för at låta oss prova ut löpskor och inneskor för säsongen. De passade dessutom på att testa oss i stabilitet, bålstyrka och balans. det var ett mycket intressant test som jag gärna skulle göra om. Ska träna bålen ytterliggare lite till och bli frisk i knät först bara. Efter idag har jag blivit mer peppad på att träna med balansplatta, tror det skulle ge mycket. Synd bara att en sån jag vill ha kostar en förmögenhet, någonstans runt 1800 kr. Kanske är nåt jag kan lägga in när jag är på gymmet?

Efter träningen var vi några som åkte hem till Mirca för att se en dokumentär om en kille som får canser. Hela sjukdomsförloppet tills han tillslut avlider filmas av han och hans vänner och dokumentären var verkligen gripande. Tyvärr var den på schweizertyska men jag förstod ändå mycket. Kunde fråga de andra om det var något jag inte förstod så översatte de till högtyska. Blev iaf väldigt imponerad över hur stark killen var som orkade filma hela sjukdomen och öppet berätta om hur han mådde och vad han kände. Jag hade nog inte klarat av det utan att bryta ihop x antal gånger. Skulle vilja rekommendera den men jag vet inte riktigt vad den hette men eftersom det ändå var på schweizertyska spelar det nog inte så stor roll....

Imorgon ska jag upp redan kl 8. Ska ta mig till Zürich och besöka Tanja igen på sjukhuset för ytterliggare en behandling. Sen är det street parade (nån stor fest i Zürich) som jag ska till med Nati, Mirca mfl. Tar med mig kameran så får ni se hur vi haft det senare.

Nu är det dags att krama kudden!

Natt natt!

Ny bil!

Idag har jag varit här i en vecka. Börjar verkligen känna mig som hemma igen. Idag kom sista pusselbiten för att jag ska trivas lika bra som förra säsongen, en ny bil! Eller ny och ny.. den är ny för mig =) Vi har återigen fått en sån modell vi hade senast men denna är röd och har fyra dörrar. Jag är iaf jätte nöjd!
Här är hon =)

Det är en Peugeot  206

Var hos sjukgymnasten idag också för första gången. Är inte alls nöjd. Har ont i knät efter besöket och fast jag insisterade på att jag ska undvika all träning som gör ont eftersom mina läkare beordrat detta tvingade hon mig att gå i trappor. Resultatet är att jag ikväll har ont i knät varje steg jag tar! Ska prata med min läkare om träningen hon tvingar mig göra. Jag ska ju bli bättre och inte sämre av den!

Har precis varit och gymmat med Simi och Tanja och nu ska jag hem till dem på middag! Det ser jag fram emot! Hoppas ni också får en trevlig torsdagkväll!

Hur gick det då....

Var som jag skrev i tidigare inlägg på magnetröntgen imorse och jag vet inte om jag är glad eller inte åt beskedet. Magnetröntgen visade absolut ingenting! Iaf inte där jag har ont. De såg däremot en ärrbildning från min korsbandsoperation som han eventuellt vill göra något åt. Eftersom röntgen inte visade nåt tror även denna läkaren på överansträngning och beordrade vila i en månad. EN MÅNAD!!! Har ju redan vilar en! :( Är alltså sjukt besviken och frustrerad. Han sa dock att om jag har lika ont om två veckor som nu vill han göra en artroskopi (titthålsoperation) för att ta bort den gamla ärrbildningen och se om det finns något kan göra något åt som han inte ser på magnetröntgenbilderna. Pratade precis med min läkare i Sverige också och han tyckte inte jag skulle göra det så snabbt. Han tror jag kommer få resultat av att vila... Nu vet jag själv inte vad jag ska göra! Är mycket förvirrad och velig... Måste väl fatta ett beslut relativt snart antar jag eftersom vi nu diskuterar om jag kan flytta fram ev artroskopi och göra den nu på en gång. Jag hade känslan, innan jag pratade med läkaren hemma, att varför vänta. Nu är jag inte lika säker längre. Återkommer om hur det blir.

Måste bara berätta om hur tur jag har! När jag låg där på britsen under röntgen blev jag osäker på om jag överhuvudtaget är försäkrad här nere nu. Sånt är ganska viktigt här i Schweiz eftersom det annars är extremt dyrt med läkarvård. Den skada jag har nu går inte heller under olycksfall och då ska det tydligen vara ännu dyrare också... Blev lite orolig men kollade upp det så fort jag kom hem... jag är försäkrad tom den sista augusti! Pjuh! :) Borde kanske tänkt på det innan jag la mig på den där britsen men det gick ju bra ändå, som tur var.

Nu bli det till att bygga upp överkroppen en månad... ska bli intressant att se vad jag får för resultat. Var på gymmet idag igen och jag måste erkänna att jag känner mig lite vilsen. Vet precis vad jag ska göra för övnigar och hur de ska utföras när jag tränar ben, detta är en helt ny värld för mig. Har ju i stort sett bara kört dips, chins och bålstabilitet tidigare. Känner att jag måste utveckla det lite nu när det bara är överkropp som gäller. Men som sagt, intressant och säkert lärorik!

Auf Wiederschreiben :)

Magnetröntgen

Imorgon kl 8 ska jag äntligen göra magnetröntgen. Vet egentligen inte vad jag hoppas på men förhoppningsvis får vi reda på vad det är för nåt iaf. En del av mig hoppas att det är menisken eller så... då gör de förhoppnigsvis ett ingrepp och så är jag snart tillbaka. Är det däremot en överansträngning ka det bli tal om en lååång vila... Har ju redan vilat fyra veckor utan resultat!

Jaja, nu får ni alla hålla tummarna imorgon för att det ska gå bra!

Förresten, gjorde ju min förta arbetsdag idag också. Jobbade en heldag och det var tufft vill jag lova. Vi har otroligt mycket material som så fort som möjligt ska levereras så det blev till att slita hårt hela dagen. Arbetsdagen bestod till störst del av att ettikettera och packitera innebandyklubbor. Imorgon ska jag få lära mig att trycka kläder. Det ska bli rätt skoj faktiskt. Där krävs precision så det blir inte så mycket hets som idag tror jag. Det ser jag fram emot för alla er som känner mig vet att stress är inget jag mår bra av och något jag gärna undviker.

Ikväll fick jag även träffa hela laget för första gången på länge. Senast jag såg dem var på ett träningspass när jag var här under EM. Det var kul att se alla igen. Då jag inte kunde vara med på träningen pga knät fick jag låna Natis bil och for och gymmade istället. Tror jag kommer ha rätt mycket träningsvärk imorgon=) Hoppas jag snart slipper låna bil... Dietlikon håller på att organisera en nu så jag hoppas den kommer snart. Jag är så låst utan bil då jag behöver den både för att ta mig till gymmet och när jag vill göra saker. Det löser sig nog snart tror jag...

Nu ska jag sova. Är trött efter en hel arbetsdag. Jag ger mig själv några dagar att vänja mig, har ju faktiskt varit ledig ganska länge=)

Kram och godnatt!

En dag med Simi och Tanja

I förmiddags kom Simi och hämtade mig och så for vi hem till henne och Tanja. Väl där blev det mest snack om hur vi alla mår, vad vi gjort i sommar och vad vi ska hinna med under denna säsong. Jag är riktigt glad att ha vänner som dessa två här i Schweiz. Förutom att de är fantastiska människor gillar de att uppleva saker, precis som jag. De brukar alltså följa med på mina och Karins utflykter vilket jag uppskattar mycket!

Vi beslöt oss för att fara in till Zürich och bada. Vi har haft riktigt bra väder i dag och när vi beslöt oss för att bege oss hem för dagen kring 21 tiden var det fortfarande 26 grader varmt ute. Skönt att bo på lite sydligare breddgrader=)

Vi hann iaf med att bada, äta på en mysig uteservering, gå på kvällsmarknad och trampa trampbåt runt på Zürichsjön. En otroligt trevlig dag måste jag säga! Är riktigt glad åt att vara tillbaka så jag får chansen att lära känna mina vänner här nere ytterliggare lite bättre!




Imorgon ska jag jobba min första dag på 12 veckor. Ser verkligen fram emot det. Ska bli skönt att få normala rutiner igen!

Kram och godnatt!

Skärgården

Jag och Elin var och hälsade på kusin-Anders i skärgården ett par dagar nu innan jag flyttade tillbaka ner. Det är tyvärr ofta så att man pratar om saker och sen blir det aldrig av. Så har det varit för oss tidigare somrar men iår blev det verkligen av och det är jag så otroligt glad för!

Att vara ute sådär i skärgården är verkligen semester för mig. Vi hade fantastiskt tur med vädret dessa dagar och sällskapet kan jag absolut inte klaga på. Anders fyller 60 år idag (stort grattis på födelsedagen Kusinen) men det märks verkligen inte. Han är riktigt rolig att umgås med och hans hus i skärgården är som en lekstuga för vuxna. Jag och Elin hade verkligen riktigt roligt och jag hoppas vi får komma och hälsa på även nästa sommar! Om vi har tur då följer även vår syster Anna med. Hon missade verkligen nåt nu då hon valde att stanna hemma!


Dagarna med Anders och hans kvinna Lena var iaf grymma. Vi badade, åt gott, seglade, hälsade på kusin-Inger, paddlade kajak och bara njöt av sommaren! Att segla har jag aldrig tidigare gjort så det uppskattade jag verkligen! Jag och Elin passade även på att tolka efter båten, var skitskoj=) Jag älskar verkligen att vara ute och åka båt och hoppas att den dagen jag själv blir "vuxen" att jag har råd att investera i en.




Tack Anders och Lena för ett par helt underbara dagar ute hos er!

Sista helgen i Umeå

Min sista helg i Umeå var över fortare än jag önskat. Varför går tiden alltid så fort när man har roligt?

Förutom tråkiga saker så som packning och städning hann jag även med att ta vara på det fina vädret och att festa lite. Fredagskvällen spenderade jag ihop med några killkompisar. Det var förfest hos Stefan innan vi gav oss ut på TC. Det var en mycket trevlig kväll som fck ett mycket bättre slut än jag hade hoppats på. Eller vad sägs om bla ett nakendopp i älven?=) Kul var det iaf!


Lördagskvällen blev även den helt fantastisk! Vi hade grillfest/drinkfest hemma hos Sussi och Niklas. Det var oroligt fint väder, bra sällskap, en vinst i kubb, allsång och tillslut sällskapsspel. Vad mer kan man begära?
Då vi var rätt många, gick vi ihop två och två och bjöd på en drink ihop. Jag och Sofia bjöd på en drikt bestående av vodka mandarin, exotisk juice, tranbärsjuice, en mixad calippoananasglass och lite fruktsoda. Blev riktigt gott måste jag säga, vi var iaf mycket nöjda=)

                   

RSS 2.0