Julen närmar sig

Kom pà en sak... Till er som skulle vilja skicka ett  litet julkort till vàrat hem är det ju inte sà roligt att behöva fràga efter adressen först. Därför tänkte jag vara vänlig att ge er vàran adress här.

Ina Rhöös och Karin Hjelm
Dornenstrasse 2
8305 Dietlikon
Schwitzerland
image121

Inget speciellt

Ska precis iväg till läkaren pà ett àterbesök. Det irriterar mig lite att jag màste det trots att jag säger att jag màr bra och att jag spelar för fullt redan. Men men, det är väl sà det funkar här nere.

Veckan har gàtt helt galet fort. Jag har haft mycket att göra pà jobbet och dà hinner man inte mer än blinka innan det snart är helg igen.

Ska till gymmet idag oxà. Det blir ingen hàrd körning dà jag redan nu har helt sjukt mycket träningsvärk. Men lite blir det iaf.

Vi har tvà matcher i helgen. En fredag kväll kl 21 borta mot Kloten (tur att det är alldeles runt knuten) och en pà söndag i serien mot Bern. Ska bli riktigt skoj. Jag och Karin ska passa pà att fara till Bern redan pà lördag och hälsa pà en svensk herr innebandyspelare som bor där. Det ska bli riktigt trevligt.

Annars händer det inte sà mycket. Just nu är dagarna mest bara vardag...

Så har helgen varit

Har precis kommit hem efter matchen mot Burgdorf. Vi vann med 5-0 vilket var skönt. Det är alltid bra med tre poäng. Det som inte var bra är att jag tycker att vi slarvade alldeles för mycket. Jag hoppas verkligen vi tar oss i kragen och spelar upp oss, jag vet att vi kan bättre. Om vi ska hålla i Europacupen så måste vi snäppa upp oss ett par snäpp. Jag spelade bara sista perioden eftersom jag inte tränat på 1 1/2 vecka. Tyckte att det var orättvist mot resten av laget att komma tillbaka lagom till match. Det här kändes bättre. Nu är jag i alla fall helt frisk igen. Inga problem med varken fot eller huvud. Skönt!

Gårdagen var trevlig. Vi var på IKEA och strosade runt ganska länge. Vi köpte nämligen allt som vi måste ha till våra gran. Jag längtar verkligen till den dagen vi får våran gran. Då ska vi mysa med julmusik, glögg, och pyntning. Åååå, jag blir tokig av hur mysigt det kommer bli:)

Gårdagskvällen spenderade vi hemma hos Simi och Tanja. Vi blev bjudna på ostfondue och jag blev överraskad över hur gott det vad. Det äter jag gärna fler gånger:) Det var en mycket trevlig kväll men våra vänner. Middagsbjudningar är bland det bästa jag vet!


Fredagkvällen kom Förbundskaptenen på besök och landslagets scout. De var i Schweiz över helgen för att kolla in nivån och de kommande hoten från Schweizisk daminnebandy. Vi hade de här på fika fredag kväll, innan vi gick till hallen och kollade in träningen. Jag tränade inte eftersom jag fortfarande kände av huvudet och inte ville riskera något. Sen blev vi bjudna på middag av dem på vårt hak Bühl innan det var dags att säga adjö och göra natt. 

Det var en bra helg. Nästa blir minst lika bra, för då är det 1:a advent :)

Ha en fortsatt bra söndagkväll.

Många kramar!    

De hittar inget fel...

Har precis kommit hem från hjärnröntgen i Zürich och som tur var visade bilderna inget konstigt. Det mest irriterande nu är att jag har haft så här ont och ingen vet vad det är... SKUMT!

Karin var helt fantastisk i morse. När jag gick upp var hon redan vaken.. jag var förvånad eftersom Karin alltid gillar att sova. Hon sa inget speciellt men när det var dags att klä på mig ytterkläderna stod hon redan påklädd. Jag blev förvånad och frågade vart hon skulle.. då visade det sig att hon var uppe bara för att följa med mig. Jag blev jätte glad! Det var faktiskt lite obehagligt idag så jag är mycket glad att hon var där. Gjorde två röntgentagningar en vanlig och en med en konstig substans i kroppen som gjorde mig helt varm. Kändes mycket annorlunda. Nu har jag i alla fall med mig X antal bilder på min hjärna hem, vad jag nu ska med dem till:)

Jag mår i alla fall bättre idag, mycket bättre. Jag har fortfarande huvudvärk men inte i närheten av vad det har varit. Jag håller nu bara tummarna för att det ska fortsätta i den här riktningen och att jag snart är fit for fight igen. Jag tycker att det är dötrist att spendera hela dagarna på rygg i sängen, det är inte riktigt min melodi. Vissa kompisar till mig brukar säga att jag har lite lätt damp, att jag alltid måste göra något. De förstår garanterat hur jobbigt jag tycker det är nu! 

Jag är sjukskriven idag också men på måndag hoppas jag vara tillbaka på jobbet igen. 

Tack alla för alla fina mail och kommentarer. Blir glad över att det är så många som bryr sig!!!

Stor kram!

Jag mår fortfarande inte bra

Var hos läkaren idag... Tyvärrr kunde hon inte hitta nåt som var fel. Hon knackade på alla möjliga ställen, kollade min balans, lös mig i ögonen, kollade hur jag såg hennas fingrar i olika vinklar mm. Hon tyckte att allt var bra och har i och med bokat en röntgentid för huvudet på fredag kl 9. Hon hade hoppats att vi kunde fixa allt idag men det var helt fullbokat. Jag tyckte dock att fredag är ganska nära så det blir bra ändå. Jag vill ändå inte att röntgenbilderna ska visa nåt, det kan ju knappast vara bra.

Dagen har alltså återigen spenderats i min säng. Nu börjar jag bli riktigt uttråkad.. Nu är min dator så risig att inte ens internet fungerar, men som tur är fungerar i alla fall skype och msn. Tur att jag har nåt att göra...

Sover ganska mycket eftersom jag förutom uttråkad blir ganska trött av det här. Nu ska jag dock kolla på ett Prison Break avsnitt som Karin laddat hem. Jag är otroligt glad att jag är sambo när jag mår såhär och Karin tar mycket bra hand om mig! Tack vännen, du är bäst!

Tack för alla inlägg förresten, de gör mig mycket glad!

Ingen bra dag


Nu ligger jag återigen i min säng. Har rört mig mellan fosterställning i soffan och sängen, det är allt jag klarat av idag. Trodde inte det var möjligt men jag mår ännu sämre idag. När jag vaknade i morse var huvudvärken kvar men jag hade dessutom yrsel och mådde riktigt illa. Det har resulterat i att jag knappt kunnat äta nåt idag men att jag ändå spytt ca 8 ggr.  Ingen höjdardag direkt...

Annars är det intå så mycket jag kan skriva om. Ska till en huvudspecialist imorgon kl 10, jag hoppas verkligen hon kan hjälpa mig! Det här börjar verkligen ta musten ur mig. Har mycket svårt att hålla humöret uppe och vill mest sova eller gråta. Blä vad det är jobbigt att må dåligt!

Jaja, var bara det.

Nu ska jag kolla på lite Boston tea party så jag blir trött och somnar.

kram



Sjukskriven några dagar

Jag hade en tid hos läkaren idag kl 12. Jag bokade tid i fredags för att klubben verkligen ville det. Jag kände oxå att det kanske inte är fel att kolla upp det. Foten var dock inte så farlig och tydligen är det ledbandet som är lite trasigt. Det var inte helt av men lite av det hade gått av. Han kände på den och tog lite röntgenbilder och så. Han rekommenderade mig inte att spela denna veckan heller men det verkade inte heller som att han tyckte det var helt korkat heller. Jag väntar och ser hur det känns helt enkelt.

När jag ändå var hos läkaren passade jag på att fråga om en huvudvärk jag dras med. Jag har nämligen haft huvudvärk sen torsdag eftermiddag och den är inte nådig. Inte ens huvudvärkstabletter hjälper. Ibland gör det så ont att tårarna är nära att komma. Huvudvärken finns alltid där men blir sjukt mycket värre då jag ställer mig upp, hukar mig ner, rör mig lite hastigt mm. Alltså ganska ofta. Fick i alla fall träffa en huvudspecialis idag när jag lix var där. Hon visste inte var det var men sjukskrev mig tom onsdag då jag har en tid hos henne kl 10. Jag hoppas verkligen hon kan säga vad det är och att vi kan göra något åt det. Jag börjar redan tappa humöret mm. Svårt att hålla sig glad och uppåt när man helst bara vill skjuta sig själv. Ni förstår säkert vad jag menar.

Nu ska jag i alla fall ta en tupplur.

Kram                        

En kanon helg i de östra delarna av Schweiz

Är sliten efter en otroligt bra helg i trakterna kring Chur. Åkte dit i lördags förmiddag för att strosa runt i staden och se hur den ser ut innan det var dags för match kl 19.30. Vi åkte först in i Zizers och hämtade upp Anna Anderson innan vi begav oss in till staden Chur. Den var mysigare än jag hoppats på och vi kollade lite i affärer, åt lunch, drack varm choklad och kollade in en riktigt cool orkester som bara spelade bra moderna låtar. Riktigt bra!
  
Orkestern

Matchen spelade jag inte eftersom jag var så svullen runt foten. Det var en jämn match som rättvist slutade 2-2. 

Efter matchen for vi hem till Anna och Johans lägenhet. Vi lagade tacos kollade på bilder och mös framför tv:n med en kopp te. Det var mycket trevligt och vi väntade in Johan som varit iväg på bortamatch. Vo hann surra lite innan vi gick och la oss vid 01.30.

Söndagen blev den bästa dagen! Vi sov till 10, åt en riktigt god frukost och sen begav vi oss upp i bergen. Vi åkte en bit upp, parkerade bilen och tog en promenad som med alla fotostopp tog ungefär  timmar. Det var dagen till ära klarblå himmel och strålande sol, 0 gradigt och vindstilla. Det hade verkligen inte kunnat vara bättre.



  


Innan vi for hem passade vi på att se matchen mellan Alligator Malans och Basel. Johan spelar i Alligator och de vann idag med 10-2 efter att Johan gjort 2+2. Kanske inte världens roligaste match att se men kul att se våra svenska spelare i action. 
Jag hoppas det blir fler tillfällen att hälsa på eftersom jag har haft en otroligt trevlig helg. Kanske finns det möjligheter till skidåkning nästa gång?=)

                                                      
         



Är klok för en gångs skull

Igår hade vi middagsbjudning. Tess, Auri, Nati och Silvi var här på tacomiddag och äppelpaj. Det var otroligt gott och trevligt! Det var första gången Nati och Silvi var här och jag uppskattade deras sällskap mycket. Nati gillar jag jätte mycket. Hon träffar jag i och för sig väldigt ofta på jobbet men det blir som lite annorlunda när man umgås på fritiden. Hon är grym i alla fall. 
      
  Jag, Nati & Auri     Alla till bords   Tess, Silvi & Karin

Jag har fattat ett klokt beslut. Jag tränade inte innebandy som jag hade tänkt idag och ska inte heller spela match imorgon. Det var min plan först  men efter att ha rådfrågat lite olika kunniga människor så tog jag det beslutet. Jag blev av flera rådd att låta bli då det "bara" är en seriematch. De sa i alla fall att det är mycket större risk att skada något annat eftersom jag på grund av svullnad inte har full rörlighet. Den tar man alltså ut rörligheten jag inte har i foten någon annan stans, typ knä eller höft, och då är skaderisken större. Jag kände då att detta var väldigt onödigt och jag är mycket hellre frisk resten av säsongen! Duktigt va? Jag är mycket stolt över mitt mogna beslut=)

Så här ser i alla fall min fot ut idag, två dagar efter skadetillfället. Jag tror dock att den är mycket bättre till veckan och räknar med att kunna träna igen på onsdag. Det tror jag är rimligt.


Imorgon har vi match först kl 19.30 och det är i Chur så jag och Karin ska passa på att se den staden imorrn. Planen är att kolla in staden och ev shoppa lite lördag dag och sen ska vi stanna kvar efter matchen. Då väntar ett besök hos herr och fru Anderson. Johan Anderson flyttade hit till Schweiz för att spela och då följde hans fru självklart med. Det ska bli mycket trevligt och jag ser fram emot en mycket bra helg=)

Jag tar lite kort i helgen så får ni ser hur det har varit och hur det ser ut.

Kram

Det snöar!

Idag har vi oxà vinter. Det Har snöat sen jag vaknade i morse och det känns riktigt mysigt. Jag hoppas det kan ligga kvar oxà men med tanke pà at det inte ens är kallt sà tror jag knappast det. Hoppas ändà!

Nu är dte bara tvà veckor kvar tills vi fàr julpynta, Wiiieeee=) Idag ska jag och KArin till IKEA och införskaffa lite julsaker, bland annat allt vi behöver för att kunna pynta en gran. Jag längtar tills i eftermiddag. Det är sà mysigt att strosa runt inne pà IKEA nu när det är julpyntat och allt! Ska bli intressant att se vad vi bestämmer oss för att köpa till granen, jag vill iaf ha en stilren gran medans jag tror Karin vill ha en lite mer galen gran. Hon är lite lagd àt det tokiga hàllet, hellre coolt än fint. Vi fàr se, det blir väl en kompromiss=)

För alla er som älskar fotboll kan jag meddela at vi letar som tokiga efter en vettig fotbollsmatch för oss att fara pà i Italien. Det är närmast till Milan sà det lär dert väl bli. Det är dock svàrt att hitta en match som spelas dà vi har ledigt. Det lyckas alltid krocka. Innan jag far hem ska jag iaf ha varit där minst en gàng. Nu àterstàr bara att se när!

Auf Wiederhören!

Liebe Grüss

Faaaaaan!

Det är sååå typiskt.. nu är jag skadad igen:( Återstår bara att se hur läge det blir. Var nämligen så att jag trampade snett idag på uppvärmningen. Hann bara småjogga två varv innan olyckan var framme. Kom en boll rullandes som jag såg i ögonvrån, var dock i luften just då, mitt i ansatsen till mitt skott. Landade olyckligt mitt på bollen, inte så pass att jag mosade den utan trampade snett hela vägen ner. Lite mer än vanligt då kan man lugnt säga. Det gjorde iaf ont, riktigt ont och jag låg lindad på sidan resten av träningen med foten i högläge. 

Jag kan dock redan gå på foten men de är både lite blå och svullen. Jag hoppas dock ändå på spel på lördag mot Chur . Ni kan ju hålla tummarna för mig.

Det som var jobbigast idag och som framkallade de flesta av mina tårar var all problematik som uppstod när jag skadade mig. Kändes som att allt  blev fel. När man ligger där och är orolig för att foten ska bli stor som en boll vill man snabbt ha tryck och det riktigt, riktigt hårt. Vi saknade dock både kunnigt folk och sjukvårdsväskan så vi hade inte ens tillgång till en vanlig dowerlinda. Trycket sattes först på fel sida  och foten lindades för löst. Detta gjorde mig mycket frustrerad och framkallade som sagt en hel del tårar. Sjukt jobbigt att inte bli förstådd i sådana lägen. Känner att jag även nu blir upprörd när jag tänker på hur det var.. bästa att lämna det och istället bara hoppas på att bli bra så jag kan vara med på lördag. Som sagt, HÅLL TUMMARNA!   

Nya skor

Karin kom hem idag. Vilken lycka. Jag längtade faktiskt tillbaka lite hit när jag var hemma men när jag väl kom hem hit var det bara tomt. Karin har varit i USA och hon kon hem först idag. Jag var och hämtade henne på flyget efter att jag slutat jobbet idag. Det var ett mycket kärt återseende och jag är glad att hon är hemma igen! Det var som inte lika roligt utan henne.

Hon verkar ha haft det superbra i USA där hon var och hälsade på sin pojkvän. Han är där och hälsar pà sin syster och hon for dit och överraskade honom. Kul idé!

Hon har shoppat endel och har även köpt lite till mig. Jag beställde ett par snygga crocs som hon lyckades fixa åt mig. Jag är älskar dem redan och de kommer att användas mycket, tro mig. 

Så här ser de ut:
 Fina, eller hur?

Fick även en jättefin julgranskula som jag ska hänga i julgranen vi snart ska införskaffa. Den får ni se när granen väl är uppe.

Nu ska jag umgås lite med Karin.

Kram  


Min tid hemma


Nu är jag som jag skrivit tidigare tillbaka i mitt nuvarande hemland Schweiz. Jag är glad för att vara tillbaka här eftersom jag faktiskt saknat mitt nya lag och vår lägenhet när jag varit i Sverige. Hade det som väntat även mycket bra i Sverige och insåg att jag saknat mina vänner mer än jag anat. Jag är verkligen kluven när det gäller allt det där. Var hör jag hemma egentligen, var vill jag helst bo, vad vill jag göra med mitt liv. Tur att jag har ett tag på mig att fatta sådana beslut. Nu är jag bara glad att jag lyckas trivas vart jag än är.

Som sagt, hemma var det kanon. Jag hann först med 2 dagar i Södertälje (torsdag kl 13-lör kl 15) där jag passade på att umgås så mycket som möjligt med min gamla mormor. Hon verkade må ganska bra trots att hon är så gammal(fyller 97 år 7:e jan) Hon är supercool och jag beundrar henne mycket.

Jag hann även med att att träffa lite vänner. Niklas, Fredrik, Karin och Sofie var de som prioriterades och det var mycket trevligt. En heldag med Niklas med bla fika och middag på stan, en kvällsfika hos Karin, en eftermiddagsfika på stan med Sofie och en kvällspratstund med Fredrik. Låter som jag rullade från Södertälje men jag åt nog inte mer onyttigheter där än jag gör här in die Schweiz... Oj, det lät inte så bra=D

I Umeå kom Elin och hämtade mig och så fick jag en otroligt god och trevlig middag med Elin och hennes sambo Niklas. Sen var det lagfest hos Mini med lite halloweenkänsla. Det var sjukt kul att träffa laget igen och jag kände mig mycket lycklig.

Kvällen avslutades med utgång på REX vilket var en liten besvikelse. Jag blev mest stående på samma ställe och svarade på massa trötta frågor. Jag hade önskat att jag skakat mer rumpa!!!=)

Hann även med en fika med Erika, Sofie och Elin på Skogis, fika och Elin Wiklund, kvällsfika med Sofia och Elin, frukost hos Ludde, besök av Simon, shoppa med Elin L, tre besök hos tandläkaren(hade två hål=(), hänga lite med Ola och luncha med Niklas Nyström. Som sagt det var en mycket trevlig tid hemma men ganska stressig...  

Jag vet vad ni alla tänker.. tur att jag åkte på träningsläger med landslaget efter en sådan här vistelse. Jag förstår er=)

Här ser ni lite bilder från tiden hemma:

 Jag och mormor
 Vissa IKSU-spelare valde dagen till ära att klä upp sig=)
 Jag och min kära vän Sofia ville också ha lite Halloweenkänsla
 Jag hade i alla fall riktigt roligt!!!
 Jag, Erika, Sofie och Elin på skogis

Gör ett nytt försök

Bloggade igår kväll men när jag la upp det försvann allt... vet inte vad som hände. Jag gör i alla fall ett nytt försök nu.

Har precis kommit hem till lägenheten i Dietlikon. Resan hem gick helt enligt planerna och det är skönt att återigen vara hemma, hemma? Svårt att säga vad som är hemma. Jag åkte hem till Södertälje, sen hem till Umeå och nu hem till Dietlikon.... hum, svårt det där.

Helgen har överträffat alla mina förväntningar. Det var verkligen jätte roligt att spela och bra måste jag säga att det gått oxå. Jag har varit lite orolig att jag ska ha tappat nu när jag inte spelar i den svenska ligan men jag tycker fortfarande att jag hänger med bra. Det verkade förbundskaptenerna också tycka eftersom jag fick spela alla matcher. Det absolut mest oväntade med helgen är att jag ökat på min målskörd i landslaget med hela 200%, det ni! Jag är som ni alla vet egentligen ingen målskytt och har tidigare i landslaget gjort 2 mål på 24 matcher. Efter helgen har jag nu gjort 6 mål på 27 matcher! Det är inte så illa pinkat. Jag är i alla fall jätte nöjd och håller tummarna för att detta inte var en engångsföretelse... =D 

En annan rolig sak för mitt ego var att jag lyckades få en 5:a i betyg för mitt spel i går mot Finland. Många landskamper bedöms av innebandymagazinet och jag brukar väl oftast få en 3:a i betyg vilket är lika med bra. Igår fick jag som sagt en 5:a vilket står för världsklass=D Jag tackar och bockar!!!

Här är länken för er som vill kolla...
http://www.innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=106&aid=28275  

Turneringen vann vi i storslagen stil. 11-1 mot Schweiz, 5-1 mot Tjeckien och nu sist 10-2 mot Finland. Med tanke på att vi hade 7 debutanter och att hälften av truppen inte var med i VM senast visar Sverige på en otrolig bredd och styrka. Sverige är världsbäst i innebandy på damsidan och det är inget snack om saken! 


Vilken utklassning

Igår spelade vi match mot Schweiz. En nation som vanligtvis spelar mycket jämnt med oss. Igår var det ock lite annat. Vi spelade mycket bra och det gjorde verkligen inte Schweiz. Vi hade redan första perioden lyckats göra tre mål och innan matchen var slut hade vi gjort hela 11 mål. Schweiz lyckades göra ett mål efter ett misstag av undertecknad... Jag missbedömde en långboll som studsade lite olyckligt på mitt smalben och serverade en schweizare som i stort sett bara kunde lägga in bollen:( Trist men sånt händer. Inget att gräva ner sig för. Jag lyckade även göra ett mål i matchen vilket jag är mycket nöjd över. Det var en klockren frislagsvariant Hanna och Anna J knåpade ihop på morgonens träning. Inte ofta sånt sitter på första försöket. 

Gårdagens match var även ett jubileum för min del. Jag har nu lyckats jobba ihop till 25 landskamper vilket inte är fy skam. Det resulterar i en liten glaspokal. Den får nog plats i min prishylla, som egentligen är en undangömd skokartong... Det får jag ta tag i när jag kommer hem. En VM guldmedalj, SM medaljer mm borde förtjäna ett bättre öde än så... eller? 

Det var i alla fall mycket roligt att spela igår och jag tyckte Sverige presterade ett mycket bra spel. Kul att se med så många debutanter på banan. Detta ser mycket lovande ut för framtiden. Det gäller att ligga i med träningen nu, annars blir man snabbt omsprungen av alla duktiga talanger här i landet. Jag är djupt imponerad av många unga spelare, Malin Eriksson i IKSU är så här långt min favorit. Hon borde vara självskriven i landslaget efter den här debuthelgen och många år framöver. 

Om en timme far vi iväg till match. Idag spelar vi mot Tjeckien. De spelade föresten jämnt mot Finland igår.. förlorade i slutminuten(1.08 från slutet) En match som slutade 3-2. Jag ser fram emot dagens match, ska bli riktigt skoj.

Håll tummarna!  

Första träningen gjord

Sitter nu på mitt och Lillemors hotellrum i Finland. Vi har precis kommit upp på rummet efter en helt okej lunch. Har även hunnit träna nu på morgonkvisten, landslagets första träning för den här säsongen. Det var mycket roligt även om jag inte direkt är något fan av morgonträningar. Att träna mellan 9-11 är kanske inte det jag helst väljer att göra men det funkar. Jag bor som sagt med Lillis, en tjej från IKSU. Känner henne inte så bra än eftersom hon flyttades upp i damlaget i år men det kommer. Hon är tydligen riktigt bra på att snacka så det lär inte bli nå problem med det iaf. Tur det.

Jag spelar men Sussi som backkollega, tyvärr råkade hon sträcka baksida lår nu på morgonträningen så vi får se hur det ser ut framöver. Det var riktigt skoj att spela med henne så jag hoppas att hon repar sig snabbt! Framför oss har vi Hanna (IKSU), Anna Jacobsson (Endre) och  Malin Dalbjer (Falun). Jag tyckte det såg bra ut redan första träningen så det ska bli kul att se vad vi lyckas åstadkomma framöver.

Nu ska jag vila lite. Det är väl ungefär det vi gör här. Tränar, äter och vilar=)

När jag är pigg ska jag blogga lite om tiden hemma men just nu vill jag hellre vila.

Ha en bra dag!

Kram kram

RSS 2.0