Bättre än jag trott!

Är precis hemkommen från sjukgymnasten och det var med lätta steg jag gick därifrån. Han konstaterade att jag missuppfattat min diagnos lite, det handlar inte om uttänjda ledband utan typ bristningar på ledbanden. Detta läker ihop av sig själv och inget jag kommer att få men av senare. Sweeeeeet säger jag :)

Nu är det även definitivt att jag inte spelar helgens All Star match mot det Schweiziska landslaget. Han tyckte det var riktigt dumt att göra det och hans ord är min lag...  Kommer bli två veckors rehab nu minst, sen blir det en utvärdering av knät efter det. Han var dock nöjd med knäts stabilitet mm, tyckte det såg bra ut!

Kommer bli en bra dag idag... Jobb, gym och middag med Helmi. Kan det bli bättre?

Tjao Tschüss!

Jaha, så var det dags igen :(

Ok... för att göra det tydligt för alla... JAG HATAR SKADOR men tydligen verkar inte min kropp förstå det.

Ni undrar säkert, jaha, vad är det den här gången då, lite smått less på mina inlägg om just skador.

Den här gången är det ledbanden i knät som är lite uttänjda, minisken är lite trasig och detta medför att jag har vätska i knät som gör att jag har ont hela tiden. Det är ännu en gång högerknät som strular och jag börjar bli less, riktigt less! Fick beskedet igår och jag måste medge att det medförde att jag var låg resten av dagen. Ville helst gå och gräva ner mig någonstans...

Vi hade samling med laget för en halvtimme sen. Idag är det match mot Höfen, seriens jumbo. För dem är det seriens sista match match idag och hittills har de tagit noll poäng. Jag har svårt att se att det ska bli något idag heller. ur som helst spelar de inte Swiss Mobiliar League nästa säsong... Efter den här omgången är det två veckers paus för oss innan finalrundan sätter igång. Finalrundan innebär att sex av seriens åtta lag möts ytterliggare en gång. Det kommer att lottas om detta möte blir på hemma- eller bortaplan. Trots att jag är jättebesviken på att återigen vara skadad så är det ändå tur i oturen att det är nu eftersom jag inte missar några viktiga matcher. Vi hoppas nämligen på att jag ska kunna vara tillbaka på banan redan efter ca tre veckors paus från innebandy och X antar timmars rehab. Nu jävlar ska mina ben bli starka!

Tyvärr kommer min skada innebära att jag missar nästa veckas All star game. Detta är en match som spelas mellan alla utlänningar i serien och det schweiziska landslaget. Hade varit skoj att vara med men det är inget att göra åt. Dietlikon kommer först så nu ska jag bara se till att jag gör allt jag kan för att stå på banan när våran serie kör igång igen efter uppehållet.

Nu ska jag iväg till Hüenerweid och heja fram mina lagkompisar. Hopp Dietlikon Hopp!!!



lite blandat...

Vi börjar med innebandyn... Vi, Dietlikon, är numera serieledare, wieeee! Vi hade nämligen seriefinal i helgen mot Red Ants Rychenberg, en match vi vann med 8-5. Denna match var rätt så vilktig för om vi hade förlorat hade vi troligtvis inte haft någon chans på seriesegern och nu har vi fortfarande saken i egna händer.

Min alldeles bästa Sofia har förövrigt gjort comeback. Hon bestämde sig inför helgen att från och med nu vara med för fullt. Tycker det var ett mycket bra beslut. Sofia mår bra med IKSU och IKSU mår bra av Sofia, kan ju inte bli bättre! Hoppas du får ytterliggre en chans att göra några viktiga mål i Globen min vän, det är du värd!

I lördags efter matchen var det utgång och igår var jag alltså kaputt! Inte pga att jag druckit utan pga alldeles för lite sömn. Klubbarna stänger som inte samma tid här nere som i Umeå. Detta innebat att vi i lördags var ute till kl 6.30 innan vi gav upp. Stället vi var på stängde kl 8 så vi bestämde oss till slut för att inte stänga stället.... Bra och moget beslut :P

Nu är jag mycket trött och ska ta ytterliggare ett moget beslut. Jag ska nämligen i säng innan kl 00... 40 minuter på mig, das schaffe ich!

Kram och godnatt!


Ett fint farväl

Begravningen av våran mormor blev otroligt fin, och även om det var mycket jobbigt emellanåt var det ändå skönt att få säga farväl. Mormor ville verkligen somna in vilket har gjort det så mycket lättare att acceptera hennes bortgång.  Det märktes även tydligt under och framför allt efter begravningen, för mellan alla tårar kunde vi alla även skratta. Efter själva begravningen bar det iväg till Torekällberget för en gemensam lunch. Jag är helt övertygad om att mormor skulle blivit lycklig om hon visste hur trevligt vi hade det. Mormor värdesatte nämligen släktband mycket högt och tyckte att det var mycket sorgligt att vi i stort sett inte har kontakt med den lilla släkt vi har kvar. Jag är dock övertygad om att vi efter denna dag kommer ha mer kontakt med släkten på mormors sida, det är en känsla jag har och den känns mycket bra!

Här kommer lite bilder från dagen:



Begravning...

Imorgon åker jag till Sverige men det blir bara en snabbvisit. Mormor ska begravas på tisdag förmiddag och det är enbart därför jag åker hem. Kommer inte hinna med så mycket mer än att umgås med mina systrar på måndag och begravningen på tisdag för sen bär det av ner hit igen. Begravningar är verkligen jobbigt men det är skönt att få säga hej då på riktigt!

Det är nu nästan en månad sedan som mormor gick bort och jag tycker det känns lite jobbigt att hon har fått vänta på begravingen i nästan en månad. Det är alldeles för länge tycker jag. Tyvärr var det det enda alternativet. Det varkar ha varit många som gått bort ungefär samtidigt som mormor så när vi ringde begravningsbyrån var detta första dagen som var möjlig. Nu fick det bli så och det var bara att gilla läget. Jag är iaf glad att det är dags nu!




Favoriträtt

Igår insåg jag hur otroligt mycket jag behöver en vilodag. Gick på träningen och var helt slut, mina ben kändes verkligen som spagetti så idag vilar jag :)

Har i övrigt haft en mycket bra dag. Var och handlade med Karin i morse och sen har jag bara hunnit med att jobba. Torsdagar är min längsta jobbdag, 12-20, men tiden gick riktigt fort. Mina arbetsuppgifter bestod idag till stor del av att presentera våra artiklar vi har i butiken på ett bra sett. Att flytta krokar, hakar och hyllor är nåt jag börjar bli van vid och tycker jag börjar bli rätt huffsad på att se till att varorna framställs på ett bra sätt. Det går på nåt sätt alltid att hitta plats även om det ser helt omöjligt ut i början... Hoppas chefen blir nöjd bara så jag slipper göra om allt om nån dag eller två!

Ikväll har jag fått ätit min nya favoriträtt, helt sjukt gott! Karin hade redan börjat med maten när jag kom hem. För er som är nyfikna och intresserade av att testa denna fantastiska rätt så kommer receptet här:

500 gr köttfärs
2 msk olja
2 tsk curry
2 krm kardemumma
½ tsk svartpeppar
1 lagerblad
3 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor pressade
2 dl crème fraich
1 dl vatten
½ buljongtärning (funkar med både kött och grönsaks)
Ev. 2 röda paprikor
Saften från en citron

Fräs köttfärsen och blanda i resten
Serveras med ris, skivad banan, jordnötter och ev russin.

Detta recept ät helt klart värt att testa! Vattnas i min mun nu när jag tänker på att jag faktiskt har en matlåda till imorrn med just detta! :)

Nu ska jag börja göra mig iordning för sängen!

Kram och god natt!

Sverigebesök

Efter London hade vi en dag hemma i Södertälje där jag hann med massor. Det blev shopping med Elin och Petra, fika med Karin, middag med Sofie, ytterliggare en fika, men den här gången med Niklas och sen förfest med massa kompisar från högstadietiden. Det var riktigt skoj att träffa alla igen! En grymt effektiv dag som ni ser men inte ett dugg stressigt faktiskt. Skönt! :)

Karin, Petra, Elin och jag

Den 29:e blev det att stiga upp tidigt eftersom vi skulle hem till Umeå. Tog oss till Arlanda med buss och pendeltåg så det blev till att kliva upp redan 04.30. När jag kom till Umeå fick jag träffa min bästa Sofia!!! Är så glad att ha henne i mitt liv! Vi hängde mest, lagade lunch ihop och sen tog jag mig till frisören. Äntligen! Mitt hår har vart hemskt fult på slutet, alldeles för långt och världens utväxt. Nu är det nyfärgat och säkert 15 cm kortare. Gött!

Hann på kvällen med att träna med IKSU. Shit vad skoj det var! Märks rätt stor skillnad i tempo jämfört med här nere men tycker att jag hängde med bra ändå. Avlutade denna dag med grymt god kvällsfika hemma hos Sofia! Lycka :)

Även i Umeå blev det endel shopping och jag är riktigt nöjd med mina inköp. Hann även med att umgås med Ludde en kväll. Vi lagade tacos ihop och hängde i soffan framför tv:n. Hade önskat att vi kunde ses oftrare, han är en bra vän och jag saknar att umgås med honom.

På nyårsafton blev pulka-,skrana- och bobåkning och självklart även korvgrillning och varm choklad. En sån grym avslutning på 2008. Åka pulka mm borde man verkligen göra oftare! Kvällen spenderade jag tillsammans med Sofia, Lunne, Jonas och Jocke. Vi lagade grymt god mat och spelade spel. Riktigt trevligt!

               
Sofia med en grym fördrink   Jocke och Lunne                   Sofia, Lunne och jag

Sorry Lunne för att jag tog en bild där du blundade men det fanns som ingen där du inte gjorde det... Lägger upp en liten bildserie från vårt försök till en bra gruppbild.
Försök 1. Försök 2.
Försök 3. Försök 4.
Försök 5.

Sista bilden är ju ändå okej på Lunne, men som ni ser var målet då att stirra allt vi kunde... Hum, även det gick sådär :)

Sista dagen i Umeå ägnades åt packning och beach med Elin, Sofia och Hjördis. Det var riktigt roligt men hade varit ännu roligare om jag inte var så ringrostig. Hoppas kunna spela mycket beach i sommar!!!

Ja, detta var vad jag hann med i Sverige. Är riktigt nöjd med mitt besök och jag ser fram emot nästa gång jag får åka hem.

RSS 2.0