Panoramaweg

Har haft en riktigt lugn och trevlig helg. Igår sov jag ut ordentligt och sen hade jag en skypedate med mina två systrar, alltid trevligt att prata med dem! Under gårdagens eftermiddag hann jag och Schögi med mycket. Först var vi på IKEA, sen handlade vi mat, var och gymmade, lagade god middag och avslutade kvällen med en film. Perfekt dag med en polare med andra ord!!! Fläskfilén njöt vi förövrigt verkligen av.. det måste man när den kostar 340 kr/kg... det är helt otroligt vad dyrt kött är här nere. Vi tyckte iaf att vi var värda att lyxa till det lite! :)

Idag sov vi ut igen och sen bar det iväg till Zürich. Väl där mötte vi upp Tanja och Anna från laget och begav oss iväg ut i skogen och vandrade. Det var en fantastisk höstdag med strålande sol och 18 grader. Vi strosade på tills vi kände oss nöjda och tog sen tåget hem.  Det gällde verkligen att njuta av dagens fina väder, nu kommer nämligen "skitvädret" även till oss. Till veckan blir det kallt, 5-8 grader och regn/snöblandat regn. Usch!!! Känns som  att jag blivit lite bortskämd med fint väder...

Några bilder från dagen:


Utgång

Matchen i lördags blev en besvikelse för min del... Fick börja matchen precis som vanligt med "min" femma men då vi inte lyckades prestera vad vi skulle så blev vi inför period två bänkade, hela femman... Vi presterar inte som vi ska och då är det rätt att ge några andra chansen istället. Tufft gjort av tränarduon att sätta fem landslagsspelare på sidan, dock helt rätt.

För de övriga i min femma blev det dock spel i period tre, för min del blev det fortsatt tid på bänken... Självklart hade även jag hoppats på att få komma in igen men det var bara att gilla läget och peppa de öviga i laget. Vet inte om jag fick sitta eftersom jag under matchen ramlade hårt på knät så att jag fick ont och det svullnade upp eller om de helt enkelt tyckte jag var dagens sjunde back... spelar egentligen ingen roll... det är nu fyra veckor till nästa seriematch, jag hoppas att jag hittat en bättre form tills dess, att knät mår bättre och att jag har visat tränarna att jag vill ha en plats på banan! Det är mitt mål!

Efter matchen i lördags följde några i laget med mig och Karin hem. Vi hade en rätt snabb förfest och tog oss sen in till Zürich för utgång. Vi hamnade på en klubb som bara spelade 80-talsmusik, mycket trevligt. Vi bestämde oss för att stänga stället vilket vi även gjorde... 4.30 blev det nattkäk och hemfärd, sammanfattningsvis en mycket trevlig kväll...

Helmi, Mary, Worm, Chanti, Schögi och jag!

1. Worm testar ett av sina partytrick
2. Chanti, Schögi och jag
3. Min fina Helmi!!!

Imorgon åker Karin(Helmi) hem till Sverige en vecka. Hon ska bland annat medverka på ett softbolläger med landslaget på Bosön, annars blir det till att träffa vänner och familj. Måste erkänna att jag är lite avis på att hon får åka hem, skulle gärna tagit en helg hemma i Umeå jag med! Det kommer bli tomt här hemma utan dig en hel vecka vännen. Hoppas du får en fantastisk tid hemma i Sverige!!!

Nu är det dags för mig att sova...

kram och god natt på er allihop!

Vidare i cupen!

Matchen igår blev som tur är ingen flopp! Vi vann mot Red Ants Rychenberg med 4-1 efter att vi (Dietlikon) lyckats göra kvällens samtliga mål! Inte så illa:)

Det som är lite intressant nu är att "alla" bra lag i Schweiz är ute ur cupen redan innan kvartsfinalerna börjat. Vi är egentligen bara tre lag som borde kunna vinna cupen men de övriga två lagen, Chur och nu Red Ants Rychenberg, är redan borta. Nu är det bara för oss att se till att göra det vi ska så borde vi kunna ta hem cupsegern även denna säsong. Ska bli intressant att se om vi klarar av det!

Idag är det ny match, Dürntern borta. Det är en vanlig seriematch och jag hoppas att vi spelar bra så att det blir lika roligt som igår!

Nu kom Simi och Tanja så det är dags att fara!

Skriver mer en annan dag!

Hejs!

Ska ge mig ut i regnet

pepp pepp... behöver nämligen peppa upp mig själv lite för att komma ut och träna idag. Insåg just att det spöregnar och jag ska ut och köra lite snabbhetsträning. Det är dock bara att ta mig i kragen och ge mig ut i regnet, att stanna kvar här inne blir mig inte snabbare av direkt och nu är jag ju dessutom redan uppe =)

På jobbet går det bra och jag trivs verkligen! Dagarna går fort och jag får lära mig massor, både vad gäller språket och sportartiklar. Det är iaf mycket intressant!

I förrgår fick jag en present av min kära vän/sambo Helmi. Hon har nämligen målat en tavla till mig! Tavlan består av ett fyrklöver då hon tycker att jag kan behöva lite tur nu framöver. Tack vännen, verkligen jättegulligt av dig. Här är den:

Kollade just lite statisik från bloggen och insåg att jag i tisdags hade tittarrekord :D 106 personer hade varit inne den dagen och kollat, KUL! Den nyfikna sida i mig skulle så gärna vilja veta vilka ni är... Kanske några fler som kan tänka sig att lägga en kommentar? :) Kommentarer uppskattas nämligen jättemycket, även om det bara är nåt litet!

Näe, nu är det dags för mig att ta tag i snabbheten... när jag är klar ska jag njuta av ett varmt bad, för det kommer jag att vara värd!

Hoppas ni alla får en toppendag!

Europacupen är över

Vilken konstig känsla jag har i kroppen, känner mig mest tom. Hade verkligen hoppats på att vi skulle kunna göra en bättre insats i turneringen än vad vi faktiskt gjorde och det är det jag är mest besviken på. När det som mest behövdes så var vi totalt under isen... Semifinalen mot IKSU var fruktansvärt dålig från våran sida och det är synd att vi inte kan bjuda på roligare och bättre innebandy när vi för en gångs skull har så mycket publik. Skönt att vi lyckades knyta ihop säcken på söndagen och iaf ta hem bronsmedaljen, det är ju bättre än inget. Nu är det iaf över och det är inget vi kan göra något åt. Bara att ta nya tag och blicka framåt. På fredag smäller det nämligen igen med en ny måste match för oss, vi möter nämligen Red Ants Rychenberg i 1/8-delsfinal i schweiziska cupen. Det är vi och Red Ants som egntligen borde vara den givna finalen så det är trist att ett av lagen ryker så här tidigt... Hoppas att vi kan höja våran insats ett snäpp eller två så kommer det att kunna bli en rolig fredag!

Min egen insats var inte vad jag hoppats på. Jag har tappat mer än vad jag trodde efter skadan och känner mig mest seg och långsam i allt jag gör. Självförtroendet är inte på topp och det lyser garanterat igenom i min spelstil. Nu är det bara att börja kämpa för att hitta tillbaka till formen igen. Viktigt är att få tillbaka lite power i benen, just nu känner jag mig bara sjukt slö.

Knät mår väl som det förtjänar efter en sån här vecka... det är varmt och svullet så jag måste hitta en bra nivå för att jobba mig tillbaka i form samtidigt som jag inte överbelastar det. Måste nog rådfråga en duktig sjukgymnast, finns nog risk för att det blir för mycket kvantitet och för lite kvalité annars...

Är inte uttagen till nästa landslagsturnering i Tjeckien nu i månadsskiftet. Det var ett bra beslut av förbundskaptenerna att inte ta ut mig eftersom jag inte håller landslagsklass i den form jag är i nu. Hoppas dock att kunna komma tillbaka och visa dem att jag förtjänar en plats i truppen vid senare tillfälle! Det är iaf ett mål jag har och något jag kommer kämpa för! Grattis till alla er som tagit en plats och lycka till i turneringen!!!

Vill avsluta med att gratulera IKSU till EC-guldet, det var ni värda! Var superskoj att få träffas och hänga lite med er!!!

Förlust

Jaha, finns inte sà mycket att skriva nu, jag är mest tom. Vi förlorade semin mot IKSU med 5-0 och det var inge snack om saken, de var bättre helt enkelt. Jag är även besviken pà min egen insats, förväntar mig helt enkelt mer av mig själv. Vet dock inte riktigt vad som är rimligt att ha för förväntningar sàhär tätt inpà en skada.. jaja, skit samma. Hur som helst är det bara att ladda om för att spela bronsmatch imorrn mot det tjeckiska laget Dekanka!


Semifinal

Oj oj oj, nu börjar det dra ihop sig. Vi har precis ätit en fantastiskt god lunch här pà hotellet och om 50 minuter är det dags för teori. Ser verkligen fram emot dagens match, kommer bli sà roligt!!! Det kommer bli en mycket speciell match eftersom vi ställs emot IKSU, "mitt lag" i Sverige... Jobbigt att känna att man lite tillhör tvà lag. En dag som den här tillhör jag dock Dietlikon pà alla sätt och vis och jag kommer göra allt i min makt för att vi slka gà vinnande ur den här striden. Hur det gàr, det àterstàr att se!

Vilodag

Turneringen är i full gàng oh hittills har det gàtt som planerat. Första mathen vann vi som ni vet med 11-1 och igàr vard det Tjekiska laget Dekanka som stod för motstàndet. Vi började lite trevande men i andra perioden visade vi verkligen att vi var det bättre laget, dà kändes det emellanàt som att vi spelade powerplay... Mathen slutade iaf 5-2 till oss vilket vi var nöjda med. Vi hade kontroll pà händelserna oh segern kändes i tredje perioden aldrig riktigt hotad. Idag möter vi det danska laget, en match jag fàr se fràn sidan. Eftersom jag missat stora delar av försäsongen och att mitt knä dessutom är lite svullet sà har vi besutat oss för att vila mig den här matchen. Det känns som ett mycket klokt beslut màste jag säga! För att fà mesta möjliga vila ska jag inte ens vara med och värma upp, men med pà bänken för stött och pepp kommer jag definitivt att vara! Ska bli intressant att se vad vi gör av denna match, för har vi rätt inställning kan det nämligen bli màlkalas idag!

I övrigt är det bra här. Var riktigt roligt att hälsa pà IKSU igàr. De bodde riktigt mysigt precis vid det vattenfallet Rheinfall som jag tidigare bloggat om. Var även oh kollade pà IKSU i morse dà de mötte det lettiska laget. IKSU gjorde en stabil insats och nu ser det ut som att det blir IKSU vi ställs mot i semifinalen. Antar att de är grymt sugna pà revansch fràn de tvà senaste finalförlusterna, sà vi fàr passa oss. Hoppas pà att det blir en bra och jämn match med rolig innebandy. Jag längtar tills imorgon!!! =)

Nu är det snart dags för dagens matchteori... sà vi hörs!


Vi vann :)

Första matchen gick enligt planerna! Norska laget var ungefär lika bra som vi hade trott och eftersom vi började första perioden pà bästa möjliga sätt vann vi den med 6-0. Andra och tredje perioden hade vi kunnat göra bättre ifràn oss men vi behöll bollen inom laget och de kunde bara komma pà nàgra chansartade kontringar mellan varven. Andra perioden slutade 1-1 och den tredje 4-0... Ger ett slutresultat pà 11-1. Helt okej!

Jag lyckades göra ett màl dagen till ära och tycker att jag gjorde en bra match i övrigt. Är mest nöjd med att jag lyckades bryta ett 3 mot 1 underläge :) De hade ju inte sà mànga kontringar sà det gäller att ta vara pà de chanser man fàr.

Imorgon bitti àker jag nog till Schaffhausen och hälsar pà IKSU. Vi har nämligen tre timmar att fördriva mellan frukost och lunch, det blir perfekt!

Nu ska jag gà upp pà rummet och njuta av ett helt kilo godis som min favorit Sofia hade köpt med sig till mig! Tack tack tack vännen för att du är sà snäll och har ansträngt dig sà mycket för att jag skulle fà precis allt jag önskat mig i godisväg. Idag tar nämligen mitt godislöfte slut... har inte ätit godis, chips eller liknande sen 1 augusti, känner mig mycket stolt över mig själv.

Imorgon möter vi det tjeckiska laget Dekanka... sàg lite av dem idag och de verkar rätt bra màste jag säga. ASka bli fantastiskt roligt att spela, längtar redan efter morgondagen! =)

Over and out!

Spelklar =)

Nu är det klart, fick precis besked fràn vàr läkare som just blev uppringd av förbundet som gav klartecken för spel. Wiiieeeeee, jetzt geht es los! :D

Otursdrabbad!

Oturen verkar fortsätta förfölja mig... Först blev jag skadad och lyckades ta mig tillbaka i tid till Europacupen, sen blev jag kraftigt förkyld men är pà bättringsvägen och nu... det sista... Jag har tagit dopingklassad medicin. HELT OTROLIGT! Det verkar inte som det är meningen att jag ska spela ikväll. Vet inte hur det blir än, vi väntar nu pà besked fràn Schweiziska Olympiska Förbundet, de har tydlignen möte om det nu. Det jag har tagit är en nässpray som finns med pà listan pà förbjudna mediciner.. Jag köpte det i förrgàr och fràgade dà apotekaren om det fanns med pà listan eftersom jag nu har viktiga matcher framför mig. Han sa att detta var tillàtet vilket jag dà trodde pà. Han hade uppenbarligen fel och nu àterstàr det att se vad som händer. Tog medicinen senast igàr förmiddags sà det är väl det som talar för att det trots allt kan vara okej att spela.

Oavsett om jag spelar eller inte sà fàr vi ikväll kl 19 hàlla tummarna, dà spelar vi nämligen mot Norge(Holmia)

Hàll en extra tumme för att jag ska fà spela!

Kram kram

Det sjukaste jag hört!

Igår hade jag önskat att jag varit hemma i Sverige och suttit framför tv:n. För mig, som inte har tillgång till svensk-tv, blir det istället till att läsa artiklar på olika internetsidor för att hålla mig uppdaterad i allt från olika tvprogram, nyheter, skvaller och självklart innebandy . Igår var den mest intressanta artikeln om matchen mellan Mullsjö-Pixbo! Att nykomlingar brukar skrälla i början av serien är i och för sig inget ovanligt men som de gjorde det!!! När  Klockan står på 18.06 i tredje perioden börjar upphämtningen från ett 1-5 underläge... 2-5 (18.06) Fredrik Holtz ,3-5 (19.16) Gabriel Moberg , 4-5 (19.26) Fredrik Holtz, 5-5 (19.33) Fredrik Holtz. Ja ni ser ju själva, namner för dagen verkar vara Fredrik Holtz! Han måste haft en grym känsla i kroppen under de sista spelminuterna, en sån där känsla att "ge mig bollen, jag kommer göra mål -IGEN!" hum.. den har jag nog aldrig haft... skyller på att jag är back!=)

Mullsjös upphämtning är en enorm bedrift men något jag finner minst lika intressant är Pixbos kollaps. Pixbo är i mina ögon ett alldeles för rutinerat lag för att tappa en sån ledning i slutminuterna, men det var vi i IKSU också för den delen då det hände oss i SM-finalen 2006. Jag tycker  synd om spelarna för känslan de troligtvis hade i kroppen den sista spelminuten av matchen lär ha varit jobbig. Jag tror att de kände precis som vi i IKSU kände just i finalen mot Rönnby... det var en hemsk känsla att vara så rädd! Skulle velat ha sett hur det såg ut igår men för oss i IKSU innebar det att ingen i laget ville ha bollen och vi backar blev livrädda och slog långbollar så fort vi fick chansen. Så långt bort med bollen som möjligt... Det är konstigt att en sådan känsla kan smyga sig på då motståndarna kanske lyckats göra ett mål under matchens övriga 50 minuter eller som igår 58 minuter... men det är idrottspsykologi och det är väl just det som är tjusningen i denna snabba sport. Allt kan hända!

Ny klubba!

Är hemma från jobet idag. Känner mig inte alls pigg idag heller och eftersom jag inte har någon röst skulle jag ändå inte kunna jobba. Att vara försäljare och nästan stum är ingen lyckad kombination. Nu kan jag dessutom passa på att verkligen vila rösten så den kommer tillbaka så snabbt som möjligt, det är bra!

Trots att jag inte kände mig alltför pigg imorse var jag tvungen att åka på en liten utflykt. Jag och Karin begav oss iväg till Oerlikon och Unihocs lager. Jag har nämligen insett att jag på senare år blivit materiallirare. Från och med idag spelar jag med Top Light 29, fast med ett Badgeblad och en annan grepplinda. Inte mycket med den ursprungliga klubban som jag behöll med andra ord. Min nya klubba ser ut såhär :


Ska bli intressant att se om det blir en att behålla resten av säsongen...

Nu ska jag till apoteket och inhandla näsdroppar och nåt som är bra för slem i halsen...

Trevlig kväll!

Upp som en sol och ner som en pannkaka

Dagen började tidigt för mig då jag redan 7.30 gick upp för att baka kanelbullar till vår kära vän Tanja. Tanja fyller nämligen 29 år idag och hon älskar kanelbullar, vad gör man inte för sina vänner.


Jag, Tanja och Simi hade även gjort upp att vi idag skulle ta en lätt vandring. Kl 10.45 kom de förbi här, vi tog bilen och begav oss iväg till Sattel, byn därifrån vi började vår vandring. Enligt Simi och Tanja var det knappt ett berg vi besteg utan snarare en kulle, kullen var iaf på 1244 möh så enligt mig borde det klassas som ett berg! Schweizarna är lite mer bortskämda än vad vi är i Sverige och har lite andra referensramar. Jag var iaf mycket nöjd med val av vandringsled. Som ni ser på bilden nere till vänster gick ju vandringsleden upp på Morgartenberg, vilket måste innebära att det faktiskt är ett riktigt berg och ingen kulle! :)
Kände mig lite smått hängig i morse men trodde det var lungt... tyvärr var det inte det. Under vandringen började jag känna mig mer och mer hängig och innan vi hade kommit ner till bilen igen var jag rent av sjuk Ont i huvudet, hes som tusan, troligtvis feber och ont i kroppen. Jag var i det läget glad att få sätta mig i bilen, Simi var snäll och körde istället för mig!




Nu ligger jag nerbäddad hemma i sängen och försöker få i mig c-vitamin och vatten. Jag har verkligen inte kämpat för att ta mig tillbaka från min skitskada för att sen inte kunna spela turneringen pga en sketen förkylning! Om man ska se det positivt är det iaf bättre att bli sjuk idag än på onsdag då turneringen drar igång! Blir med största sannorlikhet inget jobb imorrn, hälsan går nu före allt annat!

Just ja... spelade match igår också! Vi vann mot Burgdorf Wizards med 5-1 efter att i stort sett ha spelat matchen mot ett mål . Otroligt att vi inte gjorde fler mål med tanke på hur mycket chanser vi hade. Är dock rätt svårt mot lag som står som en köttmur framför egen kasse. Min match resulterade i ett beslut om att byta klubba vilket är lite intressant såhär ett par dagar före EC. Ska inte spela curve nåt mer iaf, utan jag ska spela med rakt skaft!!! Tror det blir bättre så:)

Fortsatt trevlig söndagkväll!
Och till mig själv, GUTE BESSERUNG!=)

Friskförklarad

Nu är jag oficiellt helt frisk från min skada. Jag var hos sjukgymnasten i  morse och han meddelade mig då att jag inte behöver komma tillbaka utan att jag numera är helt frisk i knät. Jag har ingen svullnad alls och det har återhämtat sig bra muskelmässigt. Härligt!:)

Annars är det bra med mig. Jobbveckan har gått galet fort och jag trivs fortfarande bra. Tror detta kommer att bli mycket bra, kan inte tänka mig något annat.

Imorgon ska jag, Helmi och Schögi till Zürich och mysa lite på förmiddagen. Vi ska visa Schögi storstan, shoppa lite och äta lunch, sen är det bara att ta sig hem för att fara på bortamatch. Möter Burgdorf  imorgon vilket inte borde vara några problem. Burgdorf förväntas  nämligen vara ett av bottenlagen denna säsongen så spelar vi bara hyffsat ska det gå vägen. Hoppas dock på att vi gör ett bra genrep inför Europacupen och då duger inte hyffsat. Ska bli intressant att se hur bra vi gör ifrån oss. Hopp Dietlikon hopp!!!

Hoppas ni alla får en trevlig helg!

Hej hopp!


Nytt jobb!

Jag har bytt jobb! Under mitt år jag varit här i Schweiz har jag tidigare alltid varit timanställd vilket innebär att jag aldrig fått betalt när jag varit sjuk, inte fått semster osv. På det senaste jobbet jag hade, där jag arbetat från det att jag kom ner för den här säsongen, har jag dessutom inte vetat hur mycket jobb jag haft från vecka till vecka eller ibland ens från dag till dag och det kan ibland vara ganska jobbigt. Men nu är det slut på allt det! :)

Från och med den här veckan är jag anställd på en sportaffär i närheten av där jag bor, Taurus Sport. Det tar ungefär 10 minuter för mig att ta mig dit med bil och tydligen 20-25 minuter med cykel. Hittills har jag kunnat ta bilen vilket varit mycket uppskattat:)

Jobbet fick jag faktiskt utan att söka det! Helt otroligt! De som har affären tyckte att det skulle vara kul om jag började arbeta hos dem med huvudansvar för att sälja innebandyartiklar. Eftersom vi säljer i stort sett allt vad en vanlig sportaffär kan tänkas ha så måste jag självklart även lära mig allt om allt annat i butiken. Ser verkligen fram emot att lära mig massor om skor,klubbor, väskor, handskar, skydd mm.

Det bästa med jobbet är att jag har månadslön, bestämda tider och jobbar 75%. Trots att jag jobbar i butik så slipper jag arbeta på lördagar! De tyckte att det var viktigare att jag dessa dagar helt kan fokusera på innebandyn eftersom det är huvudanledningen till att jag befinner mig här i Schweiz. Något annat som är mycket bra är att jag även kunnat påverka mina arbetstider till hög grad. Eftersom affären öppnar först kl 12 så börjar jag alla dagar 11.50. Detta innebär att jag hinner gymma mm på förmiddagarna vilket jag tycker är enormt skönt. På grund av det gör det ju inget om jag har innebandyträning på kvällen, hinner trots det återhämta mig tillräckligt för att orka med dubbla pass vissa dagar. Slutar i stort sett olika tider varje dag, allt för att jag ska hinna hem och äta ordentligt före innebandyträningarna. Har alltid minst en timme på mig från det att jag slutar jobbet tills dess att träningen börjar. Skönt att slippa ha massa dötid att fördriva... Med andra ord, JAG ÄR MYCKET NÖJD!

Jobbarkompisarna verkar riktigt snälla och de tar hand om mig bra. Har dock insett att jag borde lära mig att förstå schweizertyska ytterliggare lite bättre eftersom alla kunder som kommer in i butiken pratar just det. Det optimala vore ju om jag lär mig att förstå det utan problem och sen själv kan svara på högtyska. Vill ju inte lämna högtyskan, det är troligtvis den jag kommer få mest användning av senare i livet, om jag nu inte blir kvar här förstås... :)

Oj vad tiden går fort... nu är det dags att sova!

Imorgon är min bästa arbetsdag, onsdagar jobbar jag nämligen bara 4 timmar! :)

Hoppas ni alla får en mycket på onsdag! Vi hörs!

RSS 2.0