Riktigt bra dag!

Ytterliggare en sen kväll... vet inte varför jag aldrig kommer i säng i tid men det går helt enkelt inte. Blir kanske bätre framöver, kan ju alltid hoppas!

Har haft en riktigt bra dag! På jobbet fick jag översätta alla konton... måste veta vad det är jag debiterar resp. krediterar... sen har jag bokfört lite oxå.

Karin gick hem från jobbet idag, hon hade ont i huvudet och jag måste säga att hon var världens bästa hemmafru! När jag kom hem för att äta lunch hade hon tagit tag i tvätten samt lagat mat till mig! Det stod till och med redan serverat på bordet. Det räckte som inte med det ... När jag kom hem efter jobbet för att kasta i mig nåt för att sen dra vidare till tyskakursen hade hon till och med kokat en tallrik gröt åt mig! Den hade svalnat sådär lagom mycket, precis som jag vill ha det, och var förövrigt perfekt saltad!  Jag måste tillägga att Karin inte kokat gröt sen vi kom hit och egentligen inte visste riktigt hur hon skulle göra, vilket gör det hela ännu bättre. Undar om jag blivit nedpedad från lägenhetens gröttron nu... Kanske inte längre är förste grötkokare?:S

Tyskan var väl sådär även idag... ägnade första timmen till att repetera förra lektionens meningar... Scheisse!! Kan väl inte direkt påstå att tempot var högre den här gången, tyvärr! Att Karin dessutom inte var med gjorde ju inte lektionen roligare direkt, men jag klarar mig som tur är själv oxå. Ibland är det dock skönt att ha någon att hålla i handen:D

När jag kom hem var Tess här. Hon och Karin var i köket och lagade mat åt oss... Eller rättare sagt, Tess kom hit och lagade mat åt oss! Efter två middagar som Tess nu kokat ihop åt oss måste jag säga att jag är djupt imponerad! Hon är en riktigt bra kock! Idag blev det trerätters:)

Förrätt: Mosarella, tomat och några gröna blad
Varmrätt: Kyckling, potatisgratäng och en god sås
Efterrätt: Bärpaj med vaniljsås

Tack Tess för en otroligt god middag och en riktigt trevlig kväll!!!

Det var allt för nu... Måste verkligen sova...Ska ge er några bilder från kvällen bara..

Kram och Godnatt!


Lite negativ idag...

Var på första tyskalektionen igår..... så här kommer mitt första negativa inlägg:) Det var sååå dåligt :( Vi är knappast några tyskaexperter men att få lära sig två meningar på två timmar känner i alla fall jag mig överkvalificerad för. Hade jag haft bättre självdisciplin så hade jag lärt mig betydligt mer hemma. Nu ska vi ta tåget till en annan ?förort?, nåt som dessutom kostar skjortan, 70 kronor t/r... för att egentligen inte få ut så mycket av det...

Det är en salig blandning på folket i vår klass. Alla kommer vi från olika länder och är där av olika anledningar. Jag inser dock att vi från Sverige har en stor fördel av att språken påminner så mycket om varann... Vi ska testa ett par veckor nu och om det inte blir bättre får vi se till att ta tag i det då. Vi är dock rädda att hoppa över nåt eftersom grunderna känns ganska viktiga.  


Sen är det jobbet.. Vet ni, fick börja med bokföringen idag:)
Känns riktigt roligt och utvecklande att få lära sig det på riktigt. Läste 5 p ekonomi förra läsåret men inser att jag måste plugga på lite till. Det jobbiga är att förstå vad allt betyder. Försökte sitta med en ordbok idag och slå upp de olika kontona, det är en bra början i alla fall. Tur att de kontrollerar allt jag gör, jobbigt om jag råkar se till att bokföringen inte stämmer...

Som sagt, känns som att det finns stor utvecklingspotential i mitt jobb och det uppskattar jag verkligen!

Ska bli skoj att se vad jag får göra imorgon... ser fram emot det:) 

Första dagen på jobbet!

Nu har jag varit på jobbet också... Började 07.30 imorse och jobbade till kl 17. Jag har en timmes lunchrast vilket kändes väldigt långt. Det är okej för mig att jobba in lite tid där men jag är osäker på om det är lika lätt för Karin. Hoppas det för då kanske man kan gå hem halv fem varje dag istället, det skulle göra ganska mycket...

Det jobbiga är att man inte har någon eftermiddagsfika här, eftermiddagarna kan nog ha en förmåga att kännas ganska långa på grund av det. Det gäller att vara väl förberedd med godis eller dylikt för att hålla sig vaken:)

Vad fick jag göra då... Började dagen med att lära mig sortera de olika fakturorna. Vilka som var skor, transport och övriga omkostnader. Det var lite klurigt eftersom mina upplärare knappt kan någon engelska, men det gick i alla fall. Jag förstod så pass mycket att jag fixade det, det vet jag eftersom de dubbelkollade allt jag gjorde, som tur var!!! Känns som att det är viktigt att inte göra några fel där, finns nog risk att de blir sura då... Efter det fick jag lära mig hur jag för in anställda i systemet. Satt och la in en hel drös anställda vilket tog oförskämt mycket tid.. men det känns bra för nu vet jag vad jag ska göra några dagar framöver. Det är nämligen hur många som helst kvar som ska in, orsaken till detta jobb är att de håller på att byta system... Men jag har inga problem att göra samma sak en längre stund, så det är lugnt för min del. Skönt också att veta vad man ska göra. Känns jobbigt att behöva fråga hela tiden ?vad ska jag göra nu...?

Summa summarum var det en bra första dag på jobbet. Jag ser fram emot att se vad mer jag kommer att få lära mig. Det verkar som att jag kommer få mer ansvar ju mer tid som går. Kul när det finns utvecklingspotential i jobbet.

Nu ä det dags för middag och sen är det träning. Ska träffa lagets skadeansvarig kl 20.15 för att kolla på sräckningen i ljumsken, sen blir det nog cykeln i 1 1/2 timme för min del. Vågar inte riskera att dra upp sträckningen och på grund av det börja om med vilan... Har tester på onsdag med laget, hoppas på att kunna vara med då!

En dag på stranden



Eftersom jag lagt upp inlägg och bilder på i stort sett allt som går tänkte jag även lägga ut lite bilder på själva huset vi bor i. Det är ett mycket mysigt hus där jag och Karin bor på bottenvåningen, men det är som ändå en trappa upp. Skönt att för en gångs skull bo utan någon granne under, då slipper jag klagomål på att jag stampar när jag går...

Här ser ni hur det ser ut...



Har varit och badat idag med Simi och Tanja. Det har varit en riktigt fin dag som varit perfekt att spendera på stranden. Det gäller att passa på när man får chansen eftersom vi inte har så många fler möjligheter till det. Tror detta kan ha varit sommarens sista stranddag för mig... Imorgon börjar ju allvaret! Ska för en gångs skull försöka komma i säng i tid. Att sitta uppe till kl 4 skulle inte direkt vara gynnsamt för mitt första inryck på jobbet.


På den vänstra bilden kan man skymta bergen i horisonten... Så vackert!

Nu är det dax att äta middag... Karin har lagat mat åt mig:)

Hörs snart och håll tummarna imorrn:)

Före och efter...

Tänkte egentligen inte lägga upp något inlägg nu inatt men kunde inte hålla mig. Det ska tydligen vara riktigt vackert väder imorgon så då vill jag passa på att vara ute istället för att sitta inne framför datorn...

Har varit en riktigt bra dag. Har sett mycket av byn samt att vi träffat riktigt mycket folk. Efter tre timmar i en bar så hinner man säga hej till ganska många människor. Det var många som ville fram och hälsa och presentera sig. Känns kul att människorna här i byn är angelägna om att lära känna oss! Det var även ett bra tillfälle idag att lära känna laget ytterliggare lite bättre. Det är av någon konstig anledning alltid lite lättare så fort alkohol är inblandat... Jag drack som oftast ganska måttligt och hade som alltid väldigt trevligt!:) Efter att jag jobbat klart stannade vi i alla fall kvar för att dansa och umgås lite. Vi kände att det fick räcka när klockan var strax efter tre... då insåg vi att det inte skulle bli trevligare utan att alla var både lite för trötta och fulla för att kvällen skulle kunna bli bättre. Karin ska jobba kl 9.30 imorrn också så då kan det kännas bra att få sova några timmar i alla fall.

Lovade ju att lägga upp lite före och efter bilder på lägenheten... börjar med mitt rum. Det har inte hänt alltför mycket i vardagsrummet än och Karins rum har jag inte fotat. Jag måste ge henne en chans att städa först:) Här är i alla fall mitt rum i före...




och efter...





Imorgon har jag tänkt att lägga upp ett inlägg om hur själva huset vi bor i ser ut och lite från omgivningen... men först ska jag njuta av det fina vädret:)

Fest i byn!

Nu är det fest i byn! Den här helgen är det "Sternstunden" här i Dietlikon. Ett tillfälle för barnen att leka och vuxna att dricka. Denna tillställning innebär jobb för oss i laget. Ska jobba tre timmar ikväll i en bar som heter Pirat bar. Hoppas att jag inte ska göra mer avancerade saker än att servera öl... men det lär jag märka först när jag kommer dit.

Var uppe på scen idag med laget och blev presenterade för folket, annars har vi mest strosat runt och kollat lite i stånden och fotat oss ihop med män i folkdräkt:)

Har sett till att få upp lite tavlor i mitt rum också.. blir mer och mer hemtrevligt här! Får se om jag snart tar tag i att lägga upp lite nya bilder på lägenheten. Det ser ju faktiskt lite mysigare ut i lägenheten nu än det gjorde dagen vi kom ner, även om vi faktiskt trivdes redan då!

Här ser ni lite bilder från dagen....


Träningsläger i Alperna!



Nu är vi hemma igen efter en tripp upp till Alperna. Åkte i onsdags morse till Disentis på träningsläger med laget. Disentis ligger i östra Schweiz inte alls långt från Chur ,en bilresa på ca 2 1/2 timme. Det var lite molnigt de första två dagarna men idag var det riktigt vackert väder! Solen sken och det var över 20 grader varmt. Det är sååå vackert i bergen när solen skiner. Vart man än kollar så ser det ut som att man kollar på ett vykort... Det var riktigt coolt att kolla ut genom fönstren på hallen och bara se gröna kullar och vita alptoppar!

Tyvärr gick det inte riktigt som planerat i helgen.... i gårdagens match mot Piranja Chur så klantade jag till de lite för mig själv. Jag värmde antagligen inte upp riktigt ordentligt och så på uppvärmningen med klubba och boll så sträckte jag ljumsken lite. Dum som man är så lyssnade jag inte på kroppen på en gång utan fortsatte köra. I tredje perioden insåg jag att jag inte hade något annat val än att kliva av... Då hade jag tokont och kunde inte ta i när jag sprang:( Sen dess har det varit vila och lär vara det några dagar till... Det är riktigt tråkigt att sitta på sidan när de andra tränar! Som tur är brukar det inte vara så ofta och jag hoppas verkligen inte att det kommer förändras här nere heller.

Under lägret bodde vi lyxigt nog på hotell. Det var ett litet mysigt hotell som hade allt vi behövde. Jag och Karin blev till en början placerade i samma rum men vi kollade om några i laget ville byta med oss... Det går fortare för oss att lära oss tyska om vi inte enbart hänger med varandra. Jag hamnade i alla fall med Tschigi eller "miss pink" som jag kallar henne. Allt hon har på sig är rosa! Kan omöjligt finas någon som gillar rosa lika mycket som hon. Hon har till och med en rosa liten väska med sig ut på bänken till match. Vad den innehåller är jag osäker på men den är alltid med i alla fall. Tydligen blir hon mobbad för den av de övriga lagen i serien... men hon kanske resonerar som jag gör ibland när jag gjort bort mig... hellre ökänd än okänd! Hon är i alla fall riktigt mysig och snäll och hade tidernas bästa tyskakurs med mig de stunder vi hade som inte var träning.. jag gillar henne skarpt:)

Det är många i laget som är riktigt snälla. Svårt att hitta alla guldkorn än eftersom vi fortfarande har problem med att kommunicera med vissa. Det blir lite svårt när vi inte kan göra oss förstådda på tyska och de inte på engelska... Det som är bra är att vi börjar förstå mer och mer tyska, men de måste dock prata väldigt långsamt. När de pratar på på schweizertyska så har jag inte en susning att förstå vad de säger.. men vem vet.. en dag kanske.... Ett guldkorn vi hittat är i alla fall Simi. Hon är riktigt grym! Det räcker som inte med att hon är en riktigt grym innebandyspelare hon är dessutom en bra ledare och en mysig person. Hon är grym på att ta hand om oss nya! Vi är otroligt glada för att vi valde "hennes" lag, för jag tror knappats vi kunde fått det bättre.

Inser nu att jag suttit framför datorn lite för länge... dax att sova!

Imorgon är det fest i Dietlikon vilket innebär jobb för oss i laget. Ska jobba tre timmar i morgon kväll på en bar här i närheten.... Annars ser jag fram emot att ha en ledig helg... så imorgon hoppas jag att jag kan sova länge, riktigt länge!:)




Spelprogrammet




Tänkte att det kunde vara lite intressant för er där hemma att veta hur vårt spelprogram ser ut om ni någon gång fick för er att komma och hälsa på... Nu är den här sidan uppdaterad så nu kan ni se vilka tider vi spelar och om matchen är hemma respektive borta...


Datum           Tid       Motståndare

23.09.2007  15.00   Piranha Chur (h)

29.09.2007  19.00   Burgdorf Wizards (b)

06.10.2007  19.00   Bern Capitals (h)

07.10.2007  20.00   Floorball Riders (b)

14.10.2007  17.00   Zug United (b)

21.10.2007  15.00   Unihockey Leimental (h)

28.10.2007  19.00   Red Ants Rychenberg Winterthur (b)

17.11.2007  19.30   Piranha Chur (b)

25.11.2007  15.00   Burgdorf Wizards (h)

02.12.2007  14.50   Bern Capitals (b)

16.12.2007  15.00   Floorball Riders (h)

21.12.2007  19.30   Red Ants Rychenberg Winterthur (h)

22.12.2007  19.00   Zug United (h)

06.01.2007  17.30   Unihockey Leimental (b)

7-14.01.2007 Europacupen Finland, Vantaa



Det blir mycket nu framöver




Vi har som jag nämnt tidigare fått ett jobb, vi ska dock jobba mer än vad vi från början hade tänkt. Jobbet de fixat innebär ett jobb på 100 %. Vi ska båda två jobba på ett skoföretag som heter Walder. Det ligger bara 10 minuters promenad från våran lägenhet så det är ju perfekt. Vi hade trott att vi skulle ha samma jobb men så var det inte riktigt. Det fanns ett jobb på lagret, som innebar att sätta prislappar på skor samt att packa ihop ordrar från skobutiker och så fanns det ett på kontoret. Det är det jobbet jag fick. Mina arbetsuppgifter är väl lite mer oklara för mig än så länge, eftersom vi under mötet med företaget inte förstod ett dugg av vad de sa. Vi hade med oss två från klubben som skötte allt snack åt oss. Jag vet dock att jag ska ha hand om bokföring för de frågade om jag hade någon kunskap om det.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Måste säga att det var jobbigt att sitta med på ett möte som handlade om mig men som jag inte fattade ett enda ord av. Vi förstod det som att Ramona (en av de som vi hade med oss) skulle vara tolk men hon sa typ inte ett enda ord till oss under mötet. Vi fick jobben i alla fall men det hade vart bra att veta vad de sa. Fick i och för sig en snabb sammanfattning efter men det var en bråkdel av vad som verkligen sades....

Det som känns lite jobbigt med att jobba 100 % är att vi inte kommer ha någon som helst fritid. Vi ska nämligen börja vår tyskakurs på tisdagen samma vecka vi börjar jobba. Det är en intensivkurs som håller på enda till januari. Kursen är tisdagar och torsdagar mellan 18-19.50. Detta innebär att vi kommer att jobba 07.30-17 alla dagar och ha träningar 20-22.30 måndag, onsdag och fredag och så tyskan tisdag och torsdag.... Det blir ju inte direkt mycket tid över till annat... Hoppas vi lär oss tyskan snabbare än planerat så att vi slipper genomföra hela kursen. Det är dock ganska höga krav på mig att jag lär mig tyska för jobbets skull! Än så länge känner jag ingen större panik över att jag inte kan språket.. ser det mer som en utmaning och tycker det ska bli roligt att lära mig. Hoppas jag har samma syn på det om några månader.



Efter helgens Cup

Äntligen hemma!

Nu är vi hemma igen efter en tuff helg. I helgen har vi nämligen varit iväg och spelat Sense cup med laget. Tyvärr gick det inte som planerat... vi förlorade finalen mot Red Ants Rychenberg efter straffar och fick tyvärr inte med oss varken den stora bucklan eller prispengar hem :(

Turneringen gick väl sådär spelmässigt för oss. Ibland kunde vi briljera med bra spel men oftast var det tyvärr lite väl mycket slarv i passningsspelet. Så här tidigt på säsongen känns det dock som att det är ganska överkomligt och det känns som att problemet kommer lösa sig själv ju mer tid som går. Inget att stressa upp sig för med andra ord, inte än i alla fall...

Resultaten från helgen blev som följande:

UHC Dietlikon - UHC Zugerland 8-0
SC Red Arrows M´buchsee-Z - UHC Dietlikon 0-7
UHC Dietlikon - Bern Capitals 0-2

Kvartsfinal
UHC Dietliko - Burgdorf Wizards 3-1

Semifinal
UHC Dietlikon - Bern Capitals 3-2 efter straffar

Final
UHC Dietlikon - Red Ants Rychenberg-W´tour 4-5 efter straffar

Bra att få träna så mycket straffar men det blir nog mer av det på träningarna framöver antar jag.. av 9 straffar satte vi bara två.. Det var Karin som satte båda sina... Jag var en av de som missade båda mina så jag och de andra får lite att träna på att vara redo sen när det verkligen gäller!

För egen del gick det bättre och bättre för varje match. Det slutade med att jag kom med i all star team:) Kändes som en skön början med mitt nya lag.
Även Karin kom med i all star!! Så vi har börjat bra båda två. Skönt att inte göra dem besvikna redan första helgen... kanske dumt att höja deras förväntningar i och för sig men det får vi ta:)

Har trots finalförlusten varit en bra helg. Har lärt mig lite nya ord på tyska, lärt mig alla namnen på tjejerna i laget och så är det ju alltid kul att spela match!

Det som är lite mindre bra är att jag för första gången i mitt nya hemland sovit ganska dåligt. Första natten nu på cupen kändes det som att jag inte sov alls... Andra var i alla fall okej men jag hade inte klagat på lite sovmorgon. Vi hade dock oss själva att skylla då vi såg till att bli tvåa i gruppen, och i och med det fick spela den tidiga kvartsfinalen.

Frukosten är inte som hemma.... Vi skulle alla ta med oss en sak var till frukosten. Jag fick frukt och Karin nutella. Bara en sån sak... Det är inte många lag i Sverige som jag tror skulle välja att ta med nutella till frukost under en turnering. Annars fanns det yoghurt, müsli och typ startflingor att välja på. På mackorna är det just nutella eller sylt som gäller. Det är väl just smörgåspålägget som är mest ovant. Hemma här i lägenheten är det dock gröt som står på menyn varje morgon, min underbara gröt:) Längtade verkligen efter den i helgen så då kan ni ju ana hur bra den är :D

Det var nog allt från de här helgen...

Hejs!

       
En del av laget utanför hallen vi spelade cupen i helgen...


Jag och Karin i våra fina matchkläder... Titta och njut:)
Vet inte om jag är typ korkad men ibland lyckas jag vända bilderna och ibland inte.. dessa får ni se på tvären iaf...

Borta ett tag





Nu är det fredag förmiddag och jag har nästan varit konstant tillgänglig på msn sen i tisdags...:) Nu blir det dock lite ändringar på det. Idag har vi endel att göra och se ska vi iväg på en cup så jag kommer inte vara tillgänglig förrän på måndag kväll igen. Ni får klara er utan mig ett tag med andra ord :) På måndag ska jag även börja jobba så nu är det slut på slappandet... Vi hörs dock kanske igen på måndag kväll. Kommer i alla fall försöka få in ett inlägg om hur cupen varit.

Igår var jag och Karin som jag skrev på Ikea och vi kom hem med ungefär det som var planerat. Visst fick vi med oss lite extra men vi kom undan ganska billigt ändå. Efter att vi handlat diverse saker till hemmet gick vi lös i Ikeas lilla matbutik. Det var lycka när vi insåg att de hade massa goda saker och att det inte ens var så speciellt dyrt. Visst var det dyrare än hemma men det är ju allt här nere. Jag köpte i alla fall knäckebröd, kalles kaviar och bilar. Karin köpte svenska naturchips, ballerina kex, delikatobollar och nyponsoppa. Karin är lite mer onyttig än vad jag är... Alla Karin bott med har enligt henne gått upp i vikt, eftersom hon äter så mycket onyttigt... jag antar att jag ligger i farozonen om jag inte visar lite karaktär... Vi får väl se hur det går.:)
I alla fall var vi inne på Ikea lite längre än planerat så vi hann inte handla någon mat, det blir ett projekt vi ska ta tag i ganska snart hoppas jag. Vi har dock hittat till tvättstugan och har nu slängt in en maskin, så vi måste vänta in den innan vi ger oss av. Det blir även en extra tur på Ikea, Karin hade några fler saker hon ville köpa.

        
Det vi fick med oss hem från Ikea...

Annars ser dagens planering ut så att vi kl 16 ska till våran kommande arbetsplats och träffa arbetsgivaren. Hoppas att idag få reda på hur mycket det är tänkt att vi ska jobba, vad vi har för lön och vad vi har för arbetsuppgifter. Ska bli spännande. Efter det är vi bortbjudna på middag till två tjejer i laget. Ska bli trevligt! Som tur är det är en av dem Simone Berner och hon kan svenska så vi lär inte ha några kommunikationssvårigheter på grund av språket i alla fall :) Längtar till den dagen då jag själv förstår och kan göra mig förstådd på tyska. Just nu känner jag mig mest trög och okunnig.

Ja ja, dax att ta tag i tvätten....

Trevlig helg på er alla!

KRAM




Lägenheten

Eftersom jag inte lyckades lägga upp några bilder från lägenheten i mitt första inlägg så gör jag ett nytt försök nu. Vill ju att ni ska få se hur vi bor :)

Vi är nöjda med hur vi har fått det men ska väl ändå kompletera lite. Nu under eftermiddagen ska vi ta oss ner till IKEA, ca 2 min med bil, för att inhandla lite saker som vi behöver. På inköpslistan står växter, mått, matlådor, förvarigsboxar, galjar, värmeljus, kaviar, toaborste, diskställ och träslev till grötkastrullen. Men ni vet ju alla hur det är när man handlar på IKEA. Vi lär komma hem med betydligt mer:)

Gröten är förövrigt godare än hemma och jag har återigen fått dille på gröt. Det lär bli min standars frukost/kvällsmat hela året :)
Alla som kommer hit och hälsar på ska få sig en tallrik, lovar:)






Dessa bilder är från i tisdags då jag och Karin var på våra första äventyr. Den ena bilden är från Salmings lager här nere där vi var och plockade ut lite saker.  Den andra är från när vi var och handlade mat med Pärlan:) Visst är hon fin!

En dag i Zürich

Dagen började med en skön sovmorgon till kl 10. Mo (tränaren) kom sen hit och hämtade upp oss för att ta med oss på en dagstripp till Zürich. Det var varmt, riktigt varmt men ändå väldigt trevligt.

Vi tog tåget dit vilket går väldigt smidigt. Vi bor precis bredvid stationen så det går fort att ta sig. Tågresan går på 10 minuter om du tar "rätt" tåg. Det stannar inte på så så många stationen. Tyvärr missade vi det vilket innebar att vi fick ta ett annat tåg.. som tog 15 minuter istället. Det roliga är att det känns som att det blir jobbigt med det "lågsamma" tåget för schweizarna. Avstånd är de inte vana med. Vi ska på en cup i helgen och när vi frågade om det var långt så var svaret definitivt ja! Det är 1 1/2 timma bort med bil... alltså med mina mått mätt, nära! Men det kan förklara att det känns som länge med en 5 minuters längre tågresa.

Zürich var vackert, mycket vackert! Vi promenerade mest runt och kollade och enligt Karins stegräknare tog vi iaf över 10 000 steg. Kändes som mycket mer men den har säkert rätt.

Lägger in några bilder så får ni se hur det såg ut.

Efter det måste jag sova... ny dag imorgon.


Dessa bilder är från Züichsjön...
image14

image17

image16

image20

image19



Första innebandypasset

Då var första träningen gjord... Det var 31 grader varmt ute idag och det märktes även på träningen. Det var verkligen varmt i hallen och både Karin och jag svettades så att det rann om oss. Träningen började med 30 minuters teori på tyska. De tycker de underlättar för oss när de tar allt på tyska istället för schweizertyska... vi fattar lika lite i vilket fall som helst... Som tur är har vi Simone Berner som har spelat två säsonger i Boden och i och med det pratar flytande svenska. Hon sa att vi får en snäll första vecka men att även hon kommer att börja prata tyska. Det tycker jag känns bra för jag vill verkligen lära mig språket. Det är ju en av anledningarna till varför jag är här.

Träningen i sig gick väl helt okej för att vara den första. Gjorde en del bra grejer men ven endel mindre bra.. men det är ju som vanligt:) Det är svårt när man har problem att kommunicera med sina medsplare men engelska funkar alltid och vi löste de flesta problem som uppstod på banan.

Efter träningen var det klädprovning. Vi fick beställa några träningskläder men tills de kommer får vi nu till en början nöja oss med att få ett träningsställ. Antagligen kommer jag då och då glida in på träningen i Salming fram tills dess att jag har fått fler träningsset.

Nu är det bekräftat... Fick även testa matchställ. Nästa säsong kommer vi att spela i kjol :/
Känns sådär måttligt snyggt men det är bara att acceptera. Lyckligtvis medföljer hotpants till matchstället så jag slipper blotta mig för den Schweiziska publiken, man ska vara glad för det lilla :)

Imorgon väntar första gympasset. Till skillnad från IKSU fokuseras det här på överkropp istället för på ben. Ska bli mycket intressant att se hur ett gympass är upplagt.

Nu ska jag och Karin äta kvällsfika. Jag har lagat gröt.. mums...

Auf Wiedersehen!


Nu har äventyret börjat

Oj vad tiden går fort! När jag beslutade mig för att spela den här säsongen i Schweiz hade jag ingen aning vad jag gav mig in på. Det kändes spännande och något som var ganska långt borta.. nu är jag här och äventyret har börjat men jag har fortfarande ingen aning om vad jag har gett mig in på. Det jag vet så här långt är dock bara positivt. Vi ( jag och Karin) trivs i lägenheten. Den var möblerad och försedd med diverse prylar som städgrejer lite mat och toapapper så vår första tid här skulle bli så bra som möjligt. Det bästa av allt är att vi har badkar och diskmaskin:)

Vi har båda fått jobb oxå! Vi kommer båda att jobba på ett skolager.. skönt det nu när vi inte kan någon tyska. Hoppas dock att vi snart kommer igång med tyskan... Känner mig lite handikappad när jag inte kan språket. Allt på tv är i och för sig dubbat så jag antar att jag måste bli bättre på att titta på tv helt enkelt. Då kanske jag får lite gratis..

Vi fick ett jätte fint mottagande igår på flygplatsen. De var där med blommor, filmkamera, media mm... Sen blev vi skjutsade till lägenheten där vi med spänning fick se hur allt var fixat. Vi kände båda direkt att det var bättre än vad vi hade kunnat drömma om. Vår bil, som är liten och röd, stod parkerad nedanför vår lilla uteplats och idag tog vi vår första åktur. Skulle träffa Salmings säljare här nere, Pat. Vi försökte ta oss till en mötesplats eftersom vi inte visste adressen vi bodde på, det slutade konstigt nog med att vi körde vilse. Vi hamnade på toys ´r´ us.. då vi insåg att vi inte ens var säkra på vägen hem så ringde vi Pat och bad han komma dit och guida oss rätt... Det löste sig alltså till slut!

Har även hunnit med att äta lunch med tränaren, fått en åktur runt samhället med en svenska som bott här nästan hela hennes liv, samt varit och handlat och fått intenet installerat! Mycket att fixa så här i början! Internet känns jätte viktigt. Har redan hunnit med att videochatta med Sussi.. riktigt roligt!

Imorgon väntar en trip till Zürich med tränaren och sen är det dax för första träningen med laget! Vi tränar tydlige 2 1/2 timma då första timmen är utomhus... det blir säkert bra!

Nu ska jag försöka lära mig lite funktioner jag kan ha nytta av på min blogg samt maila ut adressen till den här till alla er som troligtvis läser det här nu:)

Ville bara meddela att allt gått bra och att hittils känns allt till och med bättre än förväntat!:)

Många kramar!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0