Skadad?!

Nu går det inte att säga något annat längre än att jag faktiskt är skadad... Känns sjukt jobbigt att ha insett det men det är nog ett faktum. För fyra veckor sedan så hade jag först sprungit intervaller och senare under min joggingrunda högg det till i knät. Jag slutade springa i stort sett på en gång och sen dess har jag vilat. Först veckan var det totalvila, andra kunde jag både cykla lite lätt och gymma endel men sen dess har det inte alls varit bra. Nu kan jag överhuvudtaget inte träna. Gör ont varje steg jag tar och att gå nedför i trappor är helt uteslutet. Börjar bli riktigt frustrerad och irriterad så det faller en och annan tår då och då när jag inser att detta kan bli lite jobbigt. Nu tränar jag överkropp och hoppas bli stark i den iaf... Insåg först igår att det var ännu värre än jag befarat. Slutade med diclofenacen(smärtstillande och antiinflammatoriskt läkemedel) i förrgår och igår gjorde det ondare än någonsin, trots att jag inte rört mig på två veckor. Då isåg jag att det bara är tabletterna som gjort att smärtan inte var så stark förut. Slutade med diclofenacen pga att jag ätit dem i 2 1/2 vecka utan att bli märkvärt bättre och rekommendationerna på dessa tabletter är max 10 dagar.... dags att sluta med andra ord.

Eftersom inte antiinflammatoriskt hjälper kanske det inte är en inflammation. Men vad är det då? Läkaren jag har träffat har hela tiden trott på en överansträngning men nu senast så började han speulera lite i menisk- eller broskskada och det låter ju inte alltför bra. Ska kolla med Dietlikon redan imorgon (flyttar tillbaka ner ikväll) om jag kan få en magnetröntgentid för att utesluta vissa tänkbara skador.

Från början när jag fick ont var målet att vara helt frisk senast till flytten ner. Nu är jag mest stressad över att europacupen är redan i oktober. Hoppas kunna vara tillbaka ett tag innan det eftersom jag har en grymt jobbig period framför mig. Ska hinna med x antal intervall- och gympass för att komma ikapp för att orka med en så pass krävande turnering som europacupen ändå är.

Det mest jobbiga i det här är att jag tränat så fantastiskt bra i sommar innan det här hände. Hoppas inte all tid jag lagt ner är bortkastad. Byggde upp mig väldigt bra styrkemässigt så jag hoppas mina muskler har ett riktigt bra muskelminne:)

Kommer flera blogginlägg nu de närmsta dagarna. Har nämligen haft helst fantastiska veckor på slutet om man bortser från att jag inte kunnat träna förstås!

Tjao Tschüss!

Hur var det med filmvalet?

I veckan såg jag och Ludvig en film ihop... och när vi valde film kommenterade vi att den fått oroväckande många priser och bra kritik, men vi tänkte ändå att det skulle vara intressant att se den. En film som fått mycket bra kritik är oftast lite skum, det är de erfarenheterna jag har av kritikerrosade filmer iaf. Och mycket riktigt... detta var nog en av de sämsta filmer jag sett. Var tvungen att gå in på imdb.com för att kolla vad som skrivits om den där och av någon konstig anledning hade den fått 8/10 i betyg... SKUMT! Jag insåg att jag var också tvungen att rösta för nån var ju tvungen att dra ner snittet lite. Filmen hette iaf 4 månader, 3 dagar och 2 timmar, och var en rumänsk film som handlade om abort. Ni som vill veta mer om filmen får själva läsa om den eller se den... jag ska i och med detta inlägg glömma bort att jag sett den och att jag i och med det slösade bort 2 timmar av mitt liv.... Kan visserligen vara så att jag antingen inte förstod filmen eller är för känslokall för att bli berörd av den... men men, i mina ögon var den bara rent av dålig.

Här är en bild på mig och Ludde från kvällen i fråga. Tycker själv förövrigt att det är lite roligt att ha rakt hår. Jag blir så sjukt olik mig...=)


Kram o hej!

sushi, alltså, JAG ÄLSKAR SUSHI

Idag vad det dags igen... jag har nästan gått och blivit beroende över sommaren. Min stora last har blivit sushi och framför allt att göra egen! Det bästa med tillaga det själv är att bitarna kan göras mindre så man slipper gå miste om så många tuggor=) Det är nämligen så det känns när man stoppar in ett lass med sushi på en och samma gång..då missar man det mysiga med att sitta och doppa i den goda wasabisoyan och njuta av varje bit! Åh, jag blir tokig så gott är det=)

Var iaf ute hos Sussi och Niklas idag tillsammans med Sofia. Förutom det trevliga sällskapet var syftet att Sussi skulle få en uppfriskning av minnet hur det är att laga sushi själv. Jag och Sofia börjar faktiskt bli rätt okej på det nu eftersom vi har gjort det ett antal gånger denna sommar. Här ser ni i alla fall resultatet. Dessutom ser ni en älg som stod vid vägkanten när vi körde förbi med bilen på väg hem till S & N. Älgar är verkligen mäktiga djur!





Tiden går fort....

Det är helt otroligt hur fort tiden går. Jag har redan haft 10 veckors semester och nu är det alltså bara två kvar. Jag vet att jag inte ska klaga men har man så lång semster som jag haft tror man att den ska kännas riktigt riktigt lång, men tji fick jag!

Att tiden gått så fort beror nog på att jag hunnit göra så otroligt mycket. Förutom Tunisien, EM och Kiruna har jag nu även hunnit med en vecka i Varberg och en helg i Linköping.

Varbergsveckan var riktigt trevligt. Alltid roligt att träffa massa ungdomar som har samma intresse som en själv. Att dessutom få bo på ett fyrstjärnigt hotell gör ju inte det hela sämre direkt:) Det var en riktigt trevlig vecka där jag dessutom fick träffa Elin Larsson. En tjejkompis från Umeå. Vi pluggade till p-vetare ihop och nu är hon färdig och har flyttat hem till Varberg igen. Vi hade en trevlig dag där vi åt glass på torget, badade och lagade middag ihop.

Det som inte riktigt var så bra med Varberg var att jag lyckades dra på mig nån konstig skada där:( Inte Vabergs fel men dock... Eftersom jag varit ledig och haft tid att träna har jag väl gjort det lite för mycket. Lyckades dra på mig en överansträngning i knät som inte riktigt har velat gett med sig. Det gjorde så ont att jag första veckan haltade och hade stora problem att gå i trappor och nedförsbackar. Nu har jag inte kunnat springa på två veckor och det gör mig lite frustrerad. Har tänkt att göra ett nytt försök imorgon, hoppas på bättre utfall då! Har dock kunnat cykla under den sista veckan så det är ju alltid nåt. Har även kommit igång med gymet ordentligt igen. Nu gör det inte ont när jag kör benböj, frivändningar mm så det är ju iaf framsteg. Äter även en kur med Diclofenac så det ska ge sig snabbare. Har vart duktig för en gångs skull och verkligen lyssnat på min kropp. Har inte gjort nåt som gör ont. Vill ju inte komma ner till Schweiz och vara skadad, det är viktigt att vara hel när innebandyn drar igång. Kör hellre några extra intervallpass under augusti och september...

Som jag skrev har jag även varit i Linköping. Anledningen är att storesyster Anna bor där. Vi hade en jätte trevlig helg där vi var ute och åt, såg film, shoppade, solade och snackade massa skit. Det var riktigt kul att hälsa på och nu hoppas jag att hon tar sig tid och råd att komma till mig i Schweiz. Det är visserligen en lite längre resa men upplevelsepotentialen är snäppet högre:)

Imorgon ska det tydligen regna... isf blir det till att storstäda lägenheten. Trist men nödvändigt!

Hejs!

Regn, regn, regn

Vad ska man säga... det är inte meningen att jag ska få någon sol på mig denna sommar. Vart jag än befinner mig, är det ett regnmoln ovanför. Soldagarna jag har haft denna sommar är lätträknade och då har jag ändå haft 8 veckors ledigt. Usch och fy för dåligt väder! Nu hoppas jag att min otur förvandlas till tur och att resterande delen av sommaren blir riktigt riktigt fin.

Befinner mig just nu i Varberg på innebandyskolan här. Har precis kommit hem efter tre pass med kidsen, idag stod spelsystem på schemat. Det innebar mycket spel så ungarna var nöjda.

Igår var jag på bio och såg sex in the city. Jag blev positivt överraskad, tyckte filmen var bättre än jag förväntat mig. Undrar om det är någon mer film som går på bio nu eller som kommer ut innan jag flyttar ner till Schweiz igen som jag skulle vilja se. Dubbade filmer som vi har nere i schweiz är inte riktigt min grej. Vi har möjlighet att se filmer på engelska men då är det med tysk och fransk text, jag upskattar svensk text om det skulle vara så att jag inte förstår allt.

Om ett par timmar ska jag ringa Warbergs sjukgymnast. Jag har fått sjukt ont i ett knä så jag hoppas få träffa honom och reda ut vad det kan vara för något. Jag gillar inte att tvingas till att vila pga att jag har ont men nu har jag helt enkelt inget val. Om det håller i sig får jag väl se till att satsa på att få en vältränad överkropp för en gångs skull:) Håll tummarna för att det går över snart!

Ta hand om er och hoppas ni har det bra vart ni än befinner er. Hoppas även att solen skiner på er!

Stor kram!

Kirunafestivalen

Jag hade det såååå bra i Kiruna! Förutom att det började med ett väldigt lamt besök på ishotellet i Jukkasjärvi så fanns det inget under mina fem dagar där som gjorde mig besviken. Jag fick se midnattssolen, vandra i Norge, träffa massa trevliga människor och äta riktigt god mat! Kan det bli bättre?




Självklart fanns det även lite tid över för att gå på festivalen. Vi prioriterade dock inte att se alla liveframträdanden utan det blev bara ett par. Vi kom fram till att det skulle räcka med att ta in lokala band som spelade olika cover och så kan man sänka biljettpriset med flera hundra. Jaja, trevligt var det hur som helst!

Tack Sussi och Niklas för att vi fick följa med på er bröllopsresa!;) Det är alltid roligt att umgås med er eftersom ni alltid har nära till skratt!

RSS 2.0