kom pà en sak

Glömde lägga in en sak i mitt förra inlägg... Igàr kom beskedet som för alla här nere var mycket viktigt.

-Vi tillàts att spela i kjol i Europacupen i Finland i början av januari.

Jag tycker att det är lite roligt och bjuder alla mina gamla lagkompisar pà den glädjen som jag genom detta skänker dem.

var bara det...

Ni som kan tyska kan läsa mer här:
http://www.uhcdietlikon.ch/web/de/news_view.php?id=586

hejs

Igàr var en mycket bra dag...

Nu sitter jag pà jobbet igen, sista dagen inför at tjag fàr fara iväg. Nu är nästan allt fixat. Jag har börjat packa och skriva lister pà allt som ska med och saker som ska göras. Idag ska jag fà hämta datorn oxà sà jag hoppas verkligen den är hel igen. Tvivlar dock starkt pà det. De ringde nämligen i förrgàr och sa att de inte hittar felet. De skulle försöka lite till men de hade inte sà höga förhoppningar verkade det som. Hàll tummarna iaf, det gör jag.

Gàrdagskvällen spenderade jag och Karin med att laga god mat(tacopaj) och dricka drinkar. Jag vet.. inte optimalt eftersom jag jobbar idag och har träning ikväll men sä blev det iaf. Ingen är perfekt... Vi hade iaf jättetrevligt . (För alla er som blir oroliga för mig sà kan jag lova att jag inte drack mig full. Karin fixade lite med mitt hàr, jag badade och sà kollade vi pà Boston Tea Party. Det var en mycket bra kväll!

Nästa gàng jag skriver har jag antingen fàtt tillbax min dator och firar det eller sà är jag i Sverige.

Tschüss!

Nu är det nära

Pà torsdag smäller det. Jag brukar sällan längta eller sà mne nu gör faktiskt det. Jga fàr en förväntansfull känsla när jag tänker pà att jag ska fà träffa vänner och familj. Jag hoppas jag inte har för höga förväntningar bara, dà kanske jag blir besviken. Undrar om det kan hända? Jag tror inte det. De flesta av er har inte sett mig sen vecka 32 och nu är det v44. Det är ett tag...

Igàr hade vi som sagt ingen tränig utan var och bubblade istället. Det var mycket trevligt. Bassängen vi hängde i làg utomhus sà det var en mycket mysig stämning över det hela. Det bästa var att vi även kom hem i bra tid. Eftersom vi vanligtvis tränar mycket sent är vi aldrig hemma före kl 23 en màndag. Igàr var vi hemma strax efter 20 vilket uppskattades mycket. Jag och Karin spenderade kvällen med att dricka varm choklad, äta chokladglass och baka chokladbollar... eeehhhh... lite mycket choklad kanske. Det var dock inget jag stördes av igàr i alla fall. Gott var det! Kanske har blivit lite skadad här i chokladlandet trots allt=)

Ikväll ska vi ha en mysig kväll ihop och kanske se en film. Vi kommer ju inte fà ses pà ett tag. Jag är tillbax här först den 12 november. Jag kommer garanterat att sakna Karin. Man blir van vid att vara i varandras närhet... Ska bli intressant hur mycket dock=)

Ha en bra dag alla, det ska jag ha!

KRAM 

Första förlusten


Helgen var ju som jag skev i fredags fullspäckad med matcher. I lördags spelade vi den viktigaste matcherna av de tvà och det gick väl sàdär màste jag säga. Vi spelade mot Red Ants Rychenberg(Winterthur) vilket alltid är lite speciellt. Dessa lag är nämligen sedan länge ärkerivaler och sà vitt jag vet har det alltid varit mellan dem mästerskapet stàtt. Vi  började matchen katastrofalt! Vi var inte alls med ordentligt när de satte fart och innan första perioden var slut stod det 3-0 till dem... oups! Dà gick vi ner pà tvà femmor men tyvärr började inte andra perioden som vi hoppats pà. De gjorde redan efter nàn minut 4-0... Scheisse!!!!

Jag blev nu jävligt arg och fick en oväntad mängd adrenalin i kroppen. Det verkade som att resten av laget hade samma känsla som jag för som vi slet... vi började ta ikapp sakta men säkert. I det här läget av matchen hade inte Winterthur mycket boll och chanser. Vi hade det mesta och de verkade vara väldigt skakade av att vara sà pass tillbakapressade. Vi hade mànga bra chanser och gjorde det mycket bra. I mitten av tredje perioden var vi ikapp.. Jag sköt ett skott som Vio petade in returen pà. Tyckte det var en mycket bra assist men den verklade inte domarna tycka. De trodde nog att bollen hamnade där lite av en slump. Näe dà jag är inte bitter=)

Domarna i den här serien kan man annars ha en och annan àsikt om. Att folk pratar om att Schweiziska ligan hàller mycket sämre klass än Sverige hàller jag inte riktigt med om. Det finns flera bra lag som lätt skulle platsa i Sveriges bästa liga. Däremot hàller domarna här en katastrofal nivà. Som spelare har du ingen aning om vilken nivà du fàr spela pà, det varierar nämligen ganska kraftigt fràn situation till situation. Detta är väl mitt största irritationsmoment under matcherna. Jag màste dock hàlla mig fràn att säga dumma saker eftersom att àka ut pà snack innebär böter pà 20 CHF vilket är ca 110 kr. Det är det inte värt. Jag gàr dock ibland och muttrar lite högt för mig själv. De fattar att jag är sur pà dem men eftersom jag surar pà svenska fattar de inte vad jag säger och kan alltsà inte ta ut mig, kings=)

Matchen slutade dock inte lika lyckligt som jag hade hoppats pà. Karin sköt ett ribbskott nära slutet och det kändes som att vi kommer sätta bollen vilken sekund som helst.. istället vände de och gjorde 5-4 lite turligt. Det var surt! Jag behöver nog inte säga att jag verkligen längtar till returmötet!!!

Söndagens match dà...
Vi begav oss till Interlaken för en match mot ett lag i zweite ligan... Det innebär att de spelar tre divisioner under oss. Vi spelar i NLA, sen har vi NLB, sen erste ligan och sen alltsà detta lag. Jag ska erkänna att de inte ungefär lika heta som man kan ana. Jag tyckte nästan synd om dem emellanàt. Vi spelade ett klapp-klapp spel med diagonaler och öppnande passningar om vartannat. Ibland sàg de nästan ut som vi var tvà man extra pà banan. Vi började lite oväntat pà tvà femmor och min femma gjorde màl i istort sett alla byten. Vi vann första perioden med 8-0 och vi hade gjort 6 av dem. I andra gick vi upp pà tre femmor och jag fick dubbla. Spelade alltsà med tvà av dessa tre. Det var kul att fà spela sà mycket, särskilt eftersom man inte behövde jobba sà hàrt. Vi var ju som oftast pà deras planhalva. 

Nàt roligt som hände i andra perioden var att jag sprang ner i eget hörn för att hämta upp bollen efter en rensning fràn dem. Jag fick dock en som tokjagade mig i ryggen sà när jag kom ner i hörnet gjorde jag en snabb sidoförflyttning för att springa upp i banan.. hon hade troligtvis hoppats pà att använda mig som bromskloss för när jag sprang uppàt i banan och letade en pass hörde jag ett brak.. min motstàndare flög över sargen och blev liggandes ett litet tag. *fniss* Det var mycket skoj=) 

Matchn slutade 23-0 till oss vilket hade kunnat vara betydligt mer. Jag lyckades med 2 màl och nàn assist. Jag blev matchens lirare och fick i och med det med mig en julklapp till pappa hem. Perfekt. *fniss* 

Ni ska veta hur vackert det kan vara att fara pà bortamatcher. Igàr var det stràlande sol. Träden var i höstens alla möjliga färger och omgivningen bara lös. Att vi dessutom befann oss vid en sjö med alptoppar àt alla hàll gjorde det hela inte direkt sämre. Schweiz är helt enkelt helt otroligt vackert! Tyvärr hade jag för första gàngen glömt kameran sà detta är inget ni fàr se. Jag behövde dock inte heller en kamera, det kommer nämligen finnas kvar länge i mitt minne!

oj.. nu är det ju rast=) Vilken bra morgon det här blev.

Ha en bra dag! Hörs snart.

KRAM


Veckorna bara flyger iväg...

Nu är det àterigen fredag. Har verkligen ingen aning om vart dagarna tar vägen, veckorna bara flyger förbi. Ju äldre jag blir ju snabbare gàr det. Jag tror att det beror pà att man har mer tid att relatera tillbaka pà. När jag fyllde 5 àr hade jag rent tidsmässigt 1/5 av mitt liv ditills levda liv kvar tills jag àterigen skulle fà fira min födelsedag. Snart är ett àr för mig endast 1/25 del...  Jag blir lite orolig dà min mormor säger att hon inte fattar hur tiden kunnat gà sà fort, att det inte alls känns som hon levt sà länge... och hon har ändà fàtt leva i hela 96 (snart 97) àr!! Läskigt. Jaja, hur som helst - tiden gàr fort...

I helgen händer det inte sà mycket vad jag vet. Ikväll är det träning som vanligt och efter det blir det väl Bühl. Imorgon spelar vi seriematch mot Red Ants Rychenberg vilka borde vara ett topplag. De ligger 4 nu tror jag. Matchen är inte förrän kl 19 sà troligtvis börjar jag morgondagen med att fara till Zürich och kolla pà julklappar... helt sjukt vad jag är ute i god tid. Jag är sà stolt över mig själv. Jag har insett att jag hatar att ge bort panikjulklappar/presenter. Det är mycket roligare när man kommer pà saker som verkligen kommer att uppskattas. Dà är det bra att ha mycket tid pà sig.

Pà söndagen har vi oxà match... dà har vi cupspel mot nàt sjabbigt lag tvà dimensioner under oss... Den blir väl màttligt intressant antar jag. Det är helgen och utrymme för sà värsta mycket annat än det här finns nog inte. Hoppas alla ni där hemma fàr en trevlig helg.

Som avslutning vill jag bara berätta att jag i förmiddags läste en blogg som avslutades med... "det här inlägget börjar bli obehagligt làngt nu" och det var kanske hälften sà làngt som det här. Undrar vad personen som skrev det tycker om mina inlägg=) Jag vet, jag skriver lite för mycket ibland... men jag kommer inte skärpa mig...=) Jag ser ju detta lite som en dagbok oxà som jag kan spara efter detta äventyr. Ett bra sätt för mig att komma ihàg vad som hänt och vad jag gjort. Sà tyvärr, iaf för er som inte uppskattar lànga inlägg.

Schönes Wochenende! 

och sist men inte minst matchen...


Nu kommer mitt tredje och sista planerade inlägg fàn helgen... Vi hade ju som avslutning pà helgen en seriematch mot seriens bottenlag Liemental.

Jag spelade denna match, precis som alla andra matcher med Tanja Heusser som backkollega och Karin Violetta och Jennie i kedjan. Jag tyckte att vi spelade ganska bra i söndags. Vi skapade väldigt mànga vassa lägen och var pà tà redan fràn start. Tyvärr hade vi lite svàrigheter att sätta bollen och efter första perioden ledde vi med 1-0. Det làter ju inte sà hemskt ändà men när vi enbart spelat pà deras planhalva en hel period känns det inte riktigt okej..

Kommer inte ihàg hur andra perioden slutade men det var inte sà mycket màl efter den heller. Dessutom lyckades de fà in ett höstlöv pà ett skott i powerplay. Det var knappt sà den bollen orkade fram till vàrt màl... Men men, màl blev det i alla fall.

När matchen var faärdigspelad hade vi  vunnit med 9-2. Utifràn hur matchbilden sàg ut borde vi haft betydligt fler màl. Vi har ett problem i laget som hàller i sig.. vi skjuter sällan och när vi väl gör det sà skjuter vi alldeles för högt. Vi har nu börjat fà kritik av tränaren pà träningar sà jag hoppas att vi alla kan ta ett kliv framàt vad gäller den biten. Förstà vad mycket màl vi skulle göra dà.. dà fàr de andra lagen passa sig=)

I veckan kom även truppen till nästa landslagsläger som spelas i Finland 7-11 november. Jag fàr àterigen följa med vilket jag är mycket glad för. Att det dessutom är hela 7 IKSU spelare med gör ju inte det här lägret tràkigare direkt. Jag längtar som tusan, bàde efter att fà spela med laget men även efter att fà träffa mina vänner i IKSU. Oj oj oj vilka bra veckor jag har framför mig. Först hem pà besök och sen direkt vidare med landslagssamlingen... tjohoooo=)

Som avslutning ska jag meddela att min dator àterigen är kaputt. Det gick tvà timmar ungefär sen började den kràngla igen.. jag är nu mycket besviken och ledsen över det. Min dator betyder mycket för mig... Den är viktig för att hàlla kontakten med alla er där hemma.. Jag hoppas allt det löser sig sà snart som möjligt. Sen känns det tràkigt om jag skulle ha sumpat en leksak för 10000 pà endast tvà mànader... Jag tror att det kommer fixa sig, det màr jag bäst av att tro!

Förresten, en sak till...Tänkte även bara berätta att jag igàr hade en mördardag. Vi har lagerrensning pà alla skor och folk är som galna. De tar med dsig IKEA-kassar hit, fyller dem med skor, testar dem och sen lämnar dem där de stàr.. De ser alltsà ut som kaos där nere. Pà grund av allt folk och det arbete det krävs av Walder màste alla vara med och hjälpa till. Jag hade arbetsuppgiften att lägga skorna folk föpte i en plastpàse=) Jag klarade den uppgiften galant, jag är sà stolt.=) Spenderade även ett par timmar med att flytta skorna fràn golvet upp pà hyllorna igen. Det lovar jag att det verkligen behövdes... Det var en intressant dag men mycket tuff. Jobbade fràn 7.30-19 med bara 30 minuters lunch. Det var allt vi hade tid att ta.. Men det gick bra och som ni märker tar jag igen mig lite idag. Jag tror nämligen inte att bloggande egentligen finns med pà min lista över arbetsuppgifter. Jag säger som Karin alltid säger -Det gick bra ändà! Nu màste jag dock jobba igen...

Ha en bra dag allihopa.

Aufwiedersehen! Tschüss!

Ett besök i huvudstaden Bern!


Eftersom vi inte hade nàgra màsten i lördags bestämde vi oss för att sova ut och sen bege oss ut pà utflykt. Planer fanns pà att besöka ett berg men eftersom vädret i Dietlikon var mycket molningt skrotade vi den planen och for till Bern istället. Till vàran lycka var det i Bern stràlande sol och klarblà himmel. Tyvärr var det fortfarande kallt men man kan ju inte fà allt. Temperaturen har väl i helgen legat runt 6-8 grader sà det var lite kyligt att gà runt och strosa.

Staden var ialla fall en riktig överraskning. Jag har aldrig tidigare varit där och inte hört sà mycket om den heller sà jag hade verkligen inga förväntningar. Kanske därför jag uppskattade det sà mycket oxà! Förväntningar är sällan bra eftersom de oftast bara gör en besviken...

Vi började visiten i Bern med att sätta oss pà en trevlig italiensk restaurang där vi alla smaskade i oss en varsinn hawaiipizza. Jag brukar inte tycka om köpt pizza sà mycket men den här var riktigt god och jag tror att vi alla gjorde samma misstag, àt mer än vad vi egentligen orkade.

Sen bar det iväg pà upptäcksfärd. Jag vet fortfarande inte vad man bör ha sett när man varit i Bern men vi strosade runt och kollade pà det som dök upp framför näsan pà oss. Tycker att det är skönt att inte ha sà mycket planer utan uppskattar mer att strosa runt och kolla i lugn och ro. Vi sàg iaf mànga fina klockor, byggnader mm. Staden förgylldes av en vacker kanal som gick igenom staden. Vi hann bara med gamla stan sà jag antar att jag kommer fara dit minst en gàng till sà jag fàr se mer av vad staden har att erbjuda.

Kvällen avslutades med ungsstekt falukorv  och stuvade makaroner. Det var mycket gott màste jag säga. När jag var liten àt jag inte stuvade makaroner och nu tillhör det en favorit, tur att smaken kan ändras. Annars skulle jag idag vara omöjlig att bjuda hem pà middag, var nog lite kräsen som barn om jag fàr säga det själv=)

Jag lyckades även med att ta hem en omgàng av kvällens kortspel Rummy. Det var nog det bästa med hela dagen;) eller inte... *fniss* Jag ska inte säga hur det gick alla övriga omgàngar men jag kan säga att jag inte kom sist iaf=)

Detta var en mycket bra dag och jag somnade denna kväll med ett leende pà läpparna. 

 Tre genarationer. Mormor Birgit, Karin och mamma Rosa (Rose-Marie) med Bern i bakgrunden.

 Jag framför en mycker vackar klocka i gamla stan. Tror det var nàt man borde se, känns sà iaf.

 Passade pà att ta lite höstbilder i det fina vädret.
 

Oj vad mycket att blogga om... börjar med fredagen=)


Det har varit en mycket bra helg med mycket för mig att berätta. Det kommer resultera i tre nya inlägg och just nu blir det fredag kväll...

Vi hade ju som jag berättat om tidigare grillning med laget istället för träning i fredags. Det räckte dock inte med det utan det var ju sàklart inkilning samtidigt. Vi har trott att det skulle vara inkilning varenda turnering, fest mm vi varit pà sen vi kom hit sà vi började nästan tro att vi skulle slippa undan... Sä blev det inte och i fredags var det dags, bättre sent än aldrig=)

Vi fick när vi kom till samlingen tre uppgifter vi skulle fixa pà 1 1/2 timme. Vi skulle:
1: ta ett foto pà oss i en främmande människas säng och se till att ha bildbevis pà det
2: fà nàgon främmande människa att bjuda oss pà dricka (fylla en petflaska) och det fick inte vara vatten
3: làna ihop kläder av främmande människor för utklädnad

Dessa uppgifter gick alldeles utmärkt. Utklädnaden hade kunnat vara lite vassare men det är svàrt att knacka dörr och fà ihop nàt riktigt bra pà sà kort tid. Vi lyckades dock med alla uppgifter och klarade oss igenom första delen av inkilningen. Vi passade pà att skämma ut ett par lagkopisar lite pà samma gàng. Vi gick nämligen hem till Simi och Tanjas grannar och la oss i deras säng. Tror Simi och Tnaja fick sig ett gott skratt när de fick uppgifternas bildbevis.=)

Sen var det grillning vilket var mycket mysigt. Jag fick en grillad banan med choklad i av vàran màlvakt Laura.. mums sà gott det var!

Sen fortsatte uppgifterna. Vi fick nàgra riktigt vidriga dryckblandningar vi skulle svepa och sen var vi tvungna att gà ut i skogen och leta gula lappar. Hittade man en var man klar... Pà lappen stod ett làtnummer och vi var tvà om varje làt. Vi tvà skulle sen göra en dans pà fem minuter som vi skulle visa upp för övriga. Det var svàrt att komma pà nàt sà snabbt men det gick bra tillslut. Roligt var det iaf.

Sen var det dags för slutuppgiften. Med förbundna ögon skulle vi gissa vad vi fick i händerna. Vi fick spagetti, mossa, blöta godisgummibjörnar, blöt sminksvamp och sist men inte minst - en mask. Det var ganska lungt tyckte jag men vissa tjejer reagerade precis som laget hade hoppats pà med att skrika mm... Jaja, tjejer=)

Vi avslutade kvällen med att spela Rummy med Karins mamma och mormor. Vi kom i säng i hyffsad tid eftersom vi skulle pà utflykt pà lördagen...

skriver om den vid ett senare tillfälle...

 Jag och vàran kvinnliga tränare gick pà de första uppdragen ihop. Här i SImi och Tanjas grannes säng.

 Schöne frauen! =)

 Karin lycfkades mycket bra med sin utklädnad=)

Helg!

Nu är dte snart helg=) Jag har drygt en timme kvar pà jobbet och ska spendera den med att skicka tillbax jobbansökningar. Det är väl inte ett direkt utvecklande jobb men det funkar mycket bra ändà.. Tiden gàr riktigt fort när jag sysselsätter mig med det sà jag ska absolut inte klaga.

I helgen vet jag inte riktigt vad som händer. Jag hoppas det blir fint väder sà vi kan àka pà utflykt med Karins mamma och mormor. Jag skulle mycke gärna vilja se Bern imorgon. Men om vädret tillàter tror jag de andra vill upp pà nàt berg. Vi fàr se vad vi gör helt enkelt. Vi fàr prata om det ikväll.

När jag kopmer hem idag ska jag ut och jogga med Simi sen har vi grillkväll med laget. Det är kallt här idag.. det är första riktiga kylan. Typiskt att den inte kunde dröja ett par dagar till. Jag antar att jag inte ska klaga och vara glad för att värmen stannat sà länge som den gjort. I förrgàr kunde vi fortfarande gà i en tunntröja ute utan att frysa. Solen sken och det var 18 grader varmt. Nu är det lite smàmolningt och kanske 12 grader. Pä söndag skulle det vara sà kallt som 6-7 grader.. burr! Vinterjackan är nära nu...

Gàrdagskvällen blev precis som jag hade hoppats!!!! När jag kom  hem stod middagen pà bordet. Det var kött, klyftpotatis, bearnaisesàs och sallad. Tusan sà gott! Tur som jag har blev det en portion över som jag fick med mig till matlàda. Tanterna i fikarummet var mycket avundsjuka idag runt lunchtid=) Kvällen spenderades sen med kortspel. Det var trevligt men gick inte direkt som jag hoppats. Tusan vad jag hatar att förlora.. kom i och för sig inte sist men inte heller först, men det berodde enbart pà att jag hade sàn otur med korten!=)

Pà söndag spelar vi match mot serins bottenlag. Hitills har de inte tagit ett enda poäng och sà ska det förbli även över denna helg. Det ska hur som helst bli roligt att spela. Förhoppningsvis lyckas jag göra nàt poäng oxà...har väl lite torka just nu. Hoppas den inte blir làngvarig...

Trevlig helg pà er allesammans! 

Jag är mycket besviken


Sitter pà jobbet och deppar...  önskar jag kunde vara surare men det tjänar ingenting till, sà det kanske är lika bra.

Anledningen till deppen är att jag i màndags fick beskedet att jag och Karin màste vara tillbaka här nere redan den 28 december, och det var lixom inte riktigt vàr plan... När vi pratade med tränarna om det här för 1 1/2 mànad sen sa de att vi behövde vara tillbax den 2-3:e januari vilket vi tyckte lät bra. Jag hade ju som plan att àka till bàde Södertälje och Umeà, sà dà behöver jag ju mer än nàgra dagars ledighet... När vi i màndags dà fràgade om det exakta datumet fick vi reda pà att de bestämt den 28:e december! Det som jag blir mest irriterad pà är att de vetat det ett tag men inte berättat det för oss samt att de sagt tidigare att vi skulle fà vara hemma betydligt längre.

Anledningen till att vi ska vara tillbaka tidigare är att de vill  att vi ska vara väl förberedda till europacupen som startar den 7:e januari.  De har dà lagt in tvà extraträningar den 28:e och 29:e som vi verkligen inte kunde missa. Tvà träningar är alltsà anledningen till att vi màste spendera nyàr här och "förlorar" nästan en vecka hemma med familj och vänner. Sà för alla er i Umeà som ville träffa mig kring jul màste jag tyvärr meddela att sà inte blir fallet=( Jag kommer att flyga hem till Sverige den 23:e och tillbax den 28:e.. det innebär att dessa tvà dagar gàr àt till att resa. Jag har alltsà bara 24-27 kvar och att dà spendera ytterliggare tid pà resande fot känns inte riktigt rätt. Att besöka bàda städerna skulle även innebära att jag bara fick stressa och egentligen inte fà ut sà mycket vettigt nàgonstans.. Jag är mycket besviken att det blir sàhär men vi verkar inte kunna pàverka det... hade verkligen velat hinna med bàda. Vi har pratat med dem och sagt hur vi känner men de har ingen förstàelse för det sà nu blir det sàhär.

Det som gör mig lite mer tillfreds är att IKSU spelar Europacupen. Det innebär att jag iaf fàr träffa mina vänner jag har i laget. Sä alla ni andra, som inte spelar i IKSU, ser mig ju nu om ett par veckor men sen verkar det som att ni fàr vänta till vàren =(

Jag hoppas att jag i och med det här fàr mer besök.. jag menar.. ni kommer ju sakna ihjäl er annars=)

Ha en bra dag mina vänner... jag längtar till lägenheten. Karins mamma pratade om att laga en god middag ikväll och dricka vin. Det kanske kan fà mig pà bättre humör=)

Vi fàr besök


Idag fàr vi storfrämmande. Karins mamma och mormor kommer hit sent ikväll och stannar tills màndag morgon. Detta innebär att jag och Karin blir rumskompisar.. vi flyttar nämligen bàda ut i vardagsrummet under dessa dagar. Jag hoppas de gillar att laga mat för det är inget som gàr upp emot hemlagad mat gjord av en mamma=) Ni förstàr vad jag menar.

Annars är det väl inte sà mycket som händer. Träning ikväll som vanligt. Pà fredag har vi dock ingen träning. Vi ska klä oss varmt och ta med nàt att grilla, det är allt vi vet än sà länge. Jag har alltsà ingen aning om vart vi ska. Det làter iaf mycket trevligt och jag ser fram emot det.

Igàr var en mycket trevlig dag. Först hade vi Tess över pà middag och sen var vi pà spelkväll hos Simi. Det var roligt och trevligt, kanske lite svàrt med orden emellanàt dock... Jag ser iaf fram emot att spela det igen.. förhoppningsvis är jag bättre pà tyska dà och kan bidra lite mer. Trots min halvdana insatts vann mit lag efter en mycket vass slutspurt! Jag stàr fast vis talesättet, huvudsaken är inte att delta, det är att vinna. Och det gjorde ju jag=) Vi fick även mycket gott snacks och en god efterrätt sà kvällen kunde inte varit bättre.=)

Nu tror jag Karin storstädar hemma. Det är mycket som är bra med att fà besök*fniss*

Puss och Kram

Och sà matchen...


I söndags var det tidig seriefinal mellan oss och Zug. Matchen var först kl 17 och eftersom det inte är sà làngt till bortamatcherna sà hade vi samling först 14.15. Vi tog egna bilar och jag och Karin liftade med Aurelia. Det var riktigt fint väder i Zug och vi kan om vi vill fortfarande värma upp i t-shirt. (detta skriver jag enbart för att göra er avundsjuka *fniss*)


Uppvärmningen sàg bra ut men matchen de fick ganska tidigt 1-0 pà en retur framför vàrt màl. Vi kvitterade men i slutsekunderna av första perioden lyckades de àterigen fà in bollen. Detta màl var dock nàgot den tjejen aldrig lyckas med igen... Hon lyckades ur dàlig vinkel backhandknacka in 2-1, en smurf vid bortre stolpen, grattis.


Andra perioden var màllös med chanser àt bàda hàllen, inget att säga om. Vàr màlvakt räddade även en straff i denna perioden. Det var tur för straffen var inte rättvist dömd. Nati gjorde en klockren brytning som domaren inte accepterade, jag hade iaf varit sjukt nöjd om jag gjort den brytningen.


Tredjeperioden lyckades vi bàde kvittera och gà om till 3-2 efter att ha pressat dem högt upp i banan. Vi drog oss tillbaka men lyckades inte hàlla tätt. 3-3 stod sig perioden ut och i förlängningen hade vi de vassaste chanserna. Matchen slutade 3-3 och det är egentligen inget att säga om. Sett till hela matchen var det rättvist. Det mest störande är att vi inte lyckas bättre mot ett lag som spelar "man-man, dum i huvet" som vi kallade det i Södertälje. De följer nämligen sin markering som ett frimärke över hela banan, oavsett vart man springer. Det tycker jag man borde kunna överlista. Vi fàr helt enkelt vara bättre förberedda till nästa match...


En liten grej till bara... har inte längre en dator hemma, min har gàtt sönder. Sà för er som börjar undra varför jag aldrig är inne pà msn osv vet nu anledningen. Den är iaf inlämnad pà appel för en genomgàng. Hàll tummarna för att den gàr att fixa och att det gàr pà garantin



Ich wünsche ihnen noch eine schönen Tag! =)


En dag i Luzern

I lördags sov vi ut och begav oss sen tillsammans med vàra vänner Simi och Tanja till Luzern. Vi upptäckte hur vacker den staden var när vi besökte Pilatus för ett par veckor sen, men körde dà bara igenom den. Vi bestämde oss dà för att första bästa tillfälle vi fàr sà ska vi se den staden.. sà i lördags var det dags.


Staden var lika mysig som vi hoppats men tyvärr var det molnigt. Vi trodde pà sol men vädergudarna hade fel denna gàng...


Vi strosade iaf runt istaden, sàg det man skulle se som den berömda bron mm och sen shoppade vi lite. Jag har nu inhandlat min första julklappJ Det är garanterat rekord. Sä här god tid har jag aldrig tidigare varit ute. Jag vet dock att sdet kommer bli stressigt framöver med jobb, innnebandy mm. Dessutom kommer vi hem till Sverige först den 23:e sà dà finns inte mycket tid för sànt. Jaja, Elin är iaf den lyckliga som iaf fàr minst ett paket den här julenJ


Kvällen spenderades hemma med Karin. Vi bakade pizza och spelade kort. Karin var tvungen att introducera mig för hennes familjespel. Karins mamma och mormor kommer nämligen nu pà torsdag och spela kort är nàgot de brukar roa sig med. Jag vill ju inte vara utanför sà nu har vi sett till att sà inte blir fallet =)


Det var en mycket bra dag i alla fall. Tack Simi och Tanja för att ni tar sà bra hand om oss. Vi tycker om er mycket!


Skriver om söndagens spel snart...


Här är i alla fall lite bilder fràn Luzerns berömda bro...

 

Hej svejs!


Jag skulle vilja presentera min sambo...


Nu har jag insett att jag varit sambo i två månader utan att presentera Karin för er... jag borde skämmas. Det är ju något som är otroligt viktigt i mitt liv nu och jag har inte ens tänkt på att låta er lära känna henne lite bättre. Det är i alla fall på tiden nu=)

Karin är enligt mig en glädjespridane tidsoptemist som älskar allt som är onyttigt.

Karin och jag är nog ganska lika i vissa anseenden medan vi i vissa är väldigt olika. Detta ser jag som något positivt, förstå vad mycket vi kan lära oss av varandra. Karin har sett som sin uppgift att i år lära mig att bli bättre på stress. Hon insåg ganska tidigt i vårt samboliv att jag inte var något vidare bra på det. Det är en brist jag är mycket medveten om och som jag vet är väldigt synlig då man umgås mycket med mig, än mer om man bor med mig. Jag är tacksam att Karin tagit sig an uppgiften och är mycket nyfiken på vad hon kan åstadkomma. Jag hoppas mycket på att hon lyckas bra=)

Karin är även mycket bra på att sprida glädje omkring sig. Hon bjuder gärna på sig själv, berättar historier och är ironisk. Just vad gäller humor skulle jag vilja säga att vi har en ganska lik humor. Jag tycker i alla fall att hon är rolig vilket är mycket bra.=)

Karin är den personen jag känner som är mest beroende av sin dator. Karin är beroende av skype, msn, facebook, youtube mm. Nu när hon är ledig (eftersom hon numera är jobbsökande) spendrar hon säkert 80% av sin lediga tid framför datorn. Om jag får spekulera över vad hon gör resterande 20% av tiden så chansar jag på att hon sover. Karin är nämligen mycket för att sova. Hon älskar att sova länge, sover gärna middag och om hon inte har nåt annat för sig lägger hon sig gärna för att vila. Där är vi mycket olika. Jag har lite mer energi än Karin. Har dock blivit lite latare sen vi blev sambos vilket Karin verkar vara mycket nöjd över. När jag går och vilar eller somnar så säger hon att hon är stolt över mig... Jag vet inte vad jag gör som är så bra men blir som alltid glad över beröm=) *fniss*

Karin är tillsammans och vanligtvis sambo med Jon som ni kan se på kort nedan. Han varkar vara en mycket bra kille och de passar, det lilla jag har sett, mycket bra ihop.

En av Karins begåvnigar är att hon är otoligt duktig på flätor. Hon chockar laget emellanåt med häpnandsväckande frisyrer hon slänger ihop på ett ögonblick. Hon är självklart även min personliga frisyrfixare emellanåt när jag har riktigt hemska hårdagar och hon kliver in och räddar mig=) ASå om ni någonsin ser mig i en inbakad fläta på kort eller liknande så kan ni vara säkra på att Karin varit i farten.

Jag gillade Karin som person redan innan vi blev sambos men har insett att hon är bättre än vad jag trodde. =) Även om vi är olika och jag emellanåt har tänkt, oj det här kan bli ett problem, så har både hon och jag insett vad vi har för olikheter och kompromissat lite båda två för att det ska bli så smärtfritt som möjligt. Så här långt finns det inga irritationsmoment från min sida och jag hoppas det förblir så.. Karin däremot kan jag tänka mig stör sig lite på mig.. inte för att det märks på henne överhuvudtaget, men hon gör nämligen merparten av hushållssysslorna i dagsläget. Karin känns lite som min husfru. Inte för att jag ber henne utan hon tar sig an uppgifterna utan att klaga och det är gjort nr jag kommer hem från jobbet. Jag måste säga att jag är otroligt tacksam och hoppas kunna betala tillbax någon dag.

Sist men inte minst är hon en gottegris utan dess like. Jag är på god väg att snart rulla fram på planen istället för att springa så om jag inte snabbt lär mig att motstå frestelser så måste jag ta till ett nytt godisförbud. Det som är mycket störande är att Karin äter sjukt mycket mer gott än vad jag gör och på henne syns det inte ett dyft!!! Jag är imponerad och avundsjuk. Det är väl bara att acceptera att alla är olika och livet är orättvist. Bara att gratulera Karin, grattis!

Det får räcka för den här gången... nästa gång jag skriver om min sambo så känner jag henne ytterliggare lite bättre. Jag har aldrig tidigare bott ihop med en kompis och jag måste erkänna att jag gilar det mycket. Jag älskar sällskap och med en sambo behöver jag aldrig vara ensam. Jag är mycket glad att min första och troligtvis enda erfarenhet i livet men att bo ihop med en vän funkar så otroligt bra. Jag tivs otroligt bra här nere, lite för bra nästan, och jag är övertygad om att det hade varit annorlunda om jag inte haft Karin!

Här nere ser ni några bilder på min sambo...

   Karin med sin pojkvän Jon

  Fixad inför fest


Sà har det gàtt...

Nu är även den här helgen över och jag är àterigen pà jobbet. Förra veckan kändes sà galet kort eftersom jag bara jobbade pà fredagen. Det blev ju helg pà en gàng...


Helgen har bjudit pà riktigt fint väder. Har varit sommarvärme här nere bra länge nu. Jag hoppas att det hàller i sig ett tag till. Det märks dock tydligt att det är höst. Det är inte överdrivet mànga löv kvar pà träden och mornarna är lite smàkyliga och dimmiga. Värmen hàller dock i sig även kvällstid sà det gàr fortfarande att värma upp ute i t-shirt klockan 20 pà kvällarna, det känns lite lyxigt màste jag erkänna.=)


I helgen har jag trots det fina vädret inte riktigt tagit tillbvara pà det. Lördagen sov jag ganska länge, kände att jag var i behav av det pà grund av att jag varit sjuk. Sen var det dags att bege sig till hallen. Jag och Karin var nämligen sargvakter pà herranras match och efter det var det dags för vàr match mot Bern. Vi var inte sà heta första perioden och làg inför andra perioden under med 3-1. Vi lyckades dock samla ihop oss efter en liten utskällning och vann tillslut matchen med 6-3.


Kvällen spenderade jag framför datorn. Jag fick prata med IKSU via ichat =) Tyvärr var det bàde dàligt ljud och bild men jag fick ändà vara med pà lagets kvällsfika, man kan ju inte fà allt... det var jätte kul att prata med dem och jag saknar dem. Vi ses dock väldigt snart dà jag ska träna med dem den 5:e november dà jag är hemma pà besök, jag längtar dit ska ni veta.


Igàr spenderade jag hela dagen med att baka. Bakade honungsbröd som faktiskt blev riktigt gott, om jag fàr säga det själv. =) Sen hann jag även med att baka bullar, svenska kanelbullar som jag bjöd nàgra i laget pà. Det är nämligen nàgra i laget som efter Europacupen är helt sàlda pà svenska kanelbullar. Det verkar som att de blir glada när jag överraskar dem med nybakade bullar sà det är roligt att göra det emellanàt.


Matchen dà. Ja, vi hade match även i söndags men dà borta mot Floorball Riders. Det ligger nàgonstans i närheten av Dürntern och är ca 35 minuter bort med bil.  Vi började pà tre femmor men gick ner pà folk efter halva matchen dà ställningen var lika. Vi drog i och med det ifràn med tre màl, tills det àterstod 5 minuter av matchen eller liknande. Dà blev det helt plötsligt panic i lägret och vi verkade rädda att förlora. Det resulterade i att laget bara slog ifràn sig alla bollar och de fick avsluta matchen med ett massivt tryck. De kom närmare och närmare, och vi agerade mer och mer panikartat... matchen slutade i alla fall lyckligt denna gàng dà vi vann med 6-5, SKÖNT!


Vi är hittills obsegrade i serien men làngt ifràn överlägsna. Jag vet att vi kann bättre och om vi spelar efter vàr förmàga borde det inte bli sà onödigt tufft som det har blivit...Tur att det är ett tag kvar till slutspel...


Nu ska jag göra klart det sista för dagen och gà hem. Ikväll väntar en timmes jogg med laget, det är allt=) Skönt. Jag ser fram emot det.


Liebe Grüsse!


Det är såååå typiskt

Har precis kommit hem från en mycket trevlig kväll på Bühl. Tränade idag för sista gången i Volketsviel, ett par mil bort... Ska tydligen träna här i Dietlikon alla pass, det är perfekt. Så från och med nu slipper vi träningar fredag kväll kl 20-22 utan nu ska det tydligen vara 19.15-21. Sehr besser!

När vi gick ut till bilen idag frågade Karin om det var ok för mig att köra.. självklart sa jag men frågade om jag inte skulle springa in och hämta mitt körkort... Karin tyckte det var onödligt och jag höll med, vi for iaf utan det. Det är ju typiskt att när vi sen skulle fara hem från träningen så var det en poliskontroll. Vi fattade inte så mycket av avd han sa och eftersom vi inte hade körkort med oss låtsades vi förstå änu mindre, hoppades att det skulle hjälpa lite, men tji fick vi. Simi var tolk i baksätet och jag som körde fick 20 chf i böter och är innan tisdag tvungen att ta mig till en polisstation och visa att jag faktiskt ägen ett körkort. Är det inte typiskt att det händer när man till och med tänker tanken, men av ren lathet skiter i det. Tur att det inte var dyrare än ca 120 kr. Värre var det för Tanja som satt i baksätet. Hon har alltid bälte men inte idag.. hon fick böta 60 chf.. närmare 360 kronor. Det var hennes födelsedag och allt så jag försökte få polismannen att ge henne en present, att slippa betala... men han var inte på sitt bästa humör och ville knappt ens dra på smilbanden när vi skämtade med honom.  Vi har i alla fall lärt oss en läxa och lär ta med körkortet i fortsättningen. Det komiska var att jag och Karin för första gången idag, när vi satte oss i bilen till träningen, diskuterade hur vi skulle göra om vi fick böter mm. Vi kom i alla fall fram till att vi delar på det som vi båda orsakat eller varit omedvetna om... Ganska skönt att ha sånt uppgjort innan det väl händer. Blir ju lite knasigt att ta en sån diskussion efter. Det ska dock inte vara så att den som kör alltid drar det kortaste strået... Däremot är fortkörning eget ansvar vilket jag anser är bra... om det dock inte är så att vi har bråttom och hetsar den andra till det...
Nog om våra interna bötes-överrenskommelser =)

Trots detta lilla missöde har jag ändå haft en riktigt trevlig kväll. Hamnade som sagt på Bühl och kom faktiskt hem först nu... Jag har suttit och pratat med Tschigi och Fifi i flera timmar, på tyska. Det är sjukt ansträngande men riktigt lärorikt. Jag gillar verkligen mitt nya lag, de är så bra på att ta hand om oss. Det uppskattas!

Imorgon är det ny seriematch... wiiieeee=) Vi spelar mot Bern och det kommer att bli en tuff match. Jag och Karin ska hjälpa till på herrmatchen före våran match, så det blir en heldag i hallen imorgon. Det blir säkert bra. Ser i alla fall verkligen fram emot våran match.

Nu måste jag sova... Guten nacht!

Tillbax pà jobbet

Hej hej

Eftersom jag meddelat sà flitigt att jag varit sjuk känner jag att jag nu även màste meddela att jag är frisk igen. Jag kände mig relativt pigg när jag vaknade i morse och bestämde mig dà för att gà till jobbet. Det är riktigt tràkigt att bara ligga stilla flera dagar i sträck sà det är skönt att det gick över sà fort.

Tack för alla fina krya pà dig sms och mail, sànt uppskattas!

Nu màste jag fortsätta jobba innan de märker att jag bloggar pà arbetstid=)

Ha en bra dag!

Kram

Mår fortfarande inte bra

Ligger hemma imin säng och har fruktansvärt tråkigt. Jag har legat ner konstant i två dygn, och har gått upp och hämtat lite vatten med mera men resterande tiden ligger jag ner. Det är helt sjukt värdelöst. Vaknade precis från en tupplur och ingåg att jag är ensam henna, Karin for nog till gymmet. Trist, inte ens någon att prata med...

Imorgon hoppas jag att jag kan gå till jobbet och eventuellt träna på kvällen. Jag känner mig redan mycket bättre men fortfarande inte 100 dock. Är väl lite tung i huvudet fortfarande. Idag har jag även blivit snorig men det brukar väl vara så sjukdomsförloppet ser ut. Alltså borde jag bli bra snart=)

Idag är det kanelbullens dag. Jag har varken ork eller lust att baka några och här kan man ju glömma att det går att köpa...Föresten, det finns på IKEAs svenska shop men jag tänker inte ta mig dit heller. Inga kanelbullar för mig idag med andra ord.

Min plan för kvällen är att ligga här tills Karin kommer hem och lagar lite mat till mig. Tror det skulle bli någon pasta med pastasås. Det blir kanon. Jag var för lat för att göra något annat än gröt till lunch så det känns som att jag måste äta nåt bättre nu. Karin är bra att ha=)

Kram och tschüss!

Jag är sjuk


Kände redan igår att allt inte var som det skulle och anade vad som var på väg, och jag hade så rätt... Idag ligger jag hemma nerbäddad i sängen och tycker synd om mig själv. Jag har ont i halsen, huvudet och kroppen så det är nog inte bara en vanlig förkylning. Det kvittar i och för sig vad det är, det enda som jag bryr mig om är att jag är frisk till i helgen då vi har två seriematcher. Vi möter nämligen Bern hemma på lördag och Floorball riders borta på söndag, det vill jag ju inte missa!

Annars passar jag på att plugga lite tyska när jag inte kan göra så mycket annat. Ska ev ta en liten promenad i det fina vädret oxå, 25 grader och sol, måste nämligen till apoteket och köpa huvudvärkstabletter...

Hoppas ni alla mår bra iaf!

På återseende!

Jag älskar utflykter=)


I går var jag ledig från jobbet eftersom jag och Karin vill fara iväg på en utflykt. Vi bestämde oss för att ta en tripp till Luzern och till ett en berg som heter Pilatus. Gäller att passa på när det är så fint väder. Vi drog iväg med pärlan redan vid 9 tiden eftersom vi var tvungna att vara tillbaka till kvällens träning.

Luzern vad sjukt vackert, det lilla vi såg. Vi hade tänkt att hinna se staden oxå men det blev tyvärr ingen tid över för det. Vi får helt enkelt se till att fara dit en annan gång istället. Det vi dock hann med var en tripp upp med linbanor till en riktigt vacker plats. Att bara åka linbana upp sådär är vackert men att sen få vara uppe på en topp med fruktansvärt fin utsikt, frisk luft, solen som skiner och god matsäck då blir man ju alldeles lycklig. Jag hoppas verkligen jag har möjligheter att göra fler liknande utflykter framöver. Här ser ni lite bilder och som vanligt går det inte riktigt att fånga det som man vill på bild. Vi pratade om det och kom fram till att det ändå är bra. Då måste man nämligen då och då se till att återuppleva det på riktigt istället för att plocka fram fotoalbumet och det kan ju knappast vara nåt negativt=)






Vinst igen

I helgen var det dags för seriematch nr 2. Motståndet stod Burgdorf Wisards för vilket innebar en bussresa på lite drygt en och en halv timme. Det roliga var att vi trots det hann med en halvtimmes paus. Denna togs med 15 minuter kvar till arenan och verkade vara inplanerad. Hihi, schweizare är verkligen inte vana att åka långt.

Vilken fin hall vi fick spela i. Verkar som att vi har den sämsta hemmahallen i serien. Känns lite smått pinsamt men vad kan man göra åt det. I serien finns det inte heller behov av en större för oss. Hallen är så gott som fullstor och det går väl in drygt 150 åskådare. Vi har inte fler i publiken så då har jag nästan en hall där 150 ser mycket ut än där det ser ut som närmast sörjande släpats sig dit.

Matchen då... det var väl lite halvdant spel från våran sida. Jag tyckte ändå det var okej emellanåt men våran tränare var inte alls nöjd. Stundtals tycker jag att vi spelar riktigt bra men visst, det är en hel del slarv...

Resultatet då... jo, vi vann med 6-2=) Och vill ni veta det sjukaste, jag gjorde hela 2 mål! Jag har nog aldrig tidigare i min elitkarriär gjort mer än ett i en och samma match.... jag gjorde det första målet i matchen redan efter 35 sekunders spel. Det andra gjorde jag på straff i den andra peioden. Blev lite förvånad att jag fick ta den eftersom jag anser att både Simi och Karin är vassare på straffar än vad jag är. De kanske ville kolla om jag pallar pressen när det är på riktigt. Jag lyckades dock riktigt bra och målvakten satt i fel hörn av målet när jag kunde lägga in bollen med ett backhandlyft. Skoj!

Lördagekvällen blev sen riktigt lugn. Vi var hemma vid halvtolv och var då ganska trötta. Ingen utgång den här helgen heller alltså...

RSS 2.0