London del 2

Imorgon åker vi hem.... Veckan har gått enormt fort och vi har hunnit med massor! Igår var i stort sett hela London stängt, tom kommunaltrafiken och Mc Donalds och det säger väl det mesta om hur stängt det var :)

Vi passade på att spendera dagen med att gå Mattiaspromenaden. Detta är en promenad som vi fått rekommenderad av Mattias Heikki. Promenaden tog oss 7 timmar vilket egentligen inte var meningen. Enligt planerna skulle vi ha tagit tunnelbanan till Tower Hill och sedan gått pararellt med Themsen men eftersom tunnelbanan var stängt gick vi även hela vägen från Paddington där vi bor. Under denna promenad fick vi se otroligt mycket och fick en bra känsla för staden.

Roligt var att vi under promenaden fick sällskap av en fransman som rest till London själv men som trots allt var mycket sällskapssjuk. Vi språkade på under hela promenaden och hade allmänt trevligt. Han följde även med oss ut och åt på kvällen. Det var mycket intressant att höra om hur livet och kulturen är i Frankrike.

Elin och Abbud? utanför Tower Hill

1. St. Paul´s katedralen
2. Parlamentsbyggnaden och Big Ben
3. Tower Bridge

1. Min favoritbild på parlamentsbyggnade
2. Big Ben
3.Utsikt över Themsen med bla London Eye

Idag började vi dagen med ett par timmars shopping. Det var galet mycket folk och vi lessnade ganska snabbt. Vi är inga riktiga fan av reor. Vi har varken tålamod att trängas och rota i högar av kläder eller att stå i långa köer. Resultatet blev lite smink och det var allt! Vi är dock helt övertygade om att Sofia och Annika hade varit som små barn på julafton och vi är för en gångs skull glada över att inte behöva haft med oss er ut. :)

Efter affärerna tog vi oss till London Eye där vi mötte upp vår franska vän. Kallar han så eftersom vi är osäkra på vad han verkligen heter :) Vi tog en åktur i denna attraktion och fick se London när det är som vackrast. Det var nämligen klarblå himmel idag!

1. Jag och Elin på högsta punkten av London Eye
2. Kolla vilken blå himmel!!!

Efter detta lämnade vi fransmannen och begav oss hemmåt för att ta en lugn eftermiddag på hotellet och äta på en indisk restaurang här i närheten. Detta var välbehövligt efter alla hektiska dagar och åtskilliga timmars promenad.

Vi är mycket nöjda med resan hit och allt London har att erbjuda!

God Jul!

Nu ligger vi på hotellrummet och ska snart bege oss ut för nya upptäckter! Har precis öppnat en varsin julklapp som världens bästa Annika har skickat med oss, ett jättefint armband från Snö! Tack så hemskt mycket Annika!!!!!!!

Vi har det jättebra! Har hunnit med att springa massor i affärer, även om vi är lite besvikna på resultatet av det. Modet just nu faller oss inte direkt i smaken så vi har svårt att hitta saker vi VERKLIGEN vill ha.. men men, vi hoppas på ändring idag :)


Förutom shopping har vi även hunnit med två musikaler. Mamma Mia och Sound of Music, det du Helmi!!!
x

Idag blir det till att strosa i affärer kring Carnaby Street. Hittade till dessa gator igår kväll och det såg mycket mysigt ut!


Nu vill vi passa på att önska er alla en riktigt mysig julafton!!!


Laghelg i Urnerboden

Här kommer det lovade inlägget om den fantastiska laghelgen vi hade förra veckan. Vi i laget hade ingen aning om vart vi skulle eller vad vi skulle göra, vilket gjorde det hela extra roligt. Vi visste bara att vi skulle ta med varma kläder och typ vandringskängor.

Vi hamnade i en liten by i bergen som heter Urnerboden. Byn har 25 invånare så ni kan föreställa er hur stor den var. Väl där klädde vi oss varrm och snörde på kängorna och sen avslöjades det vad vi skulle göra. Pulsa runt i snöskor stod på schemat!


Efter en mysig skogs/bergssträcka avslutades turen med att vi skulle hissa oss ner med sele för ett 40 meters brant stup. Jag tyckte det var coolt men det var många som hade lite för mycket höjdskräck för att kunna uppskatta det, tyvärr. At ta oss ner för stupet hela laget innebar att det blev en väldigt lång väntan och lite kallt. Detta löstes enkelt med att leka lekar, i stil med huvud, axlar, knä och tå. Hemi presenterade även en ny lek-Muffinman. Någon som kan den eller är det som vi tror, att Helmi hittade på den själv? Var hur som helst mycket skoj!

På kvällen, Luciadagen till ära, bjöd vi svenskar på ett luciatåg. Hade ingen aning att det var så svårt att behålla ljuset i handen brinnade. Lyckades nämligen blåsa ut det två gånger när jag fick mina berömda skrattattacker :) Efter tågandet bjöds det på den schweiziska specialiten ostfondue och sen var det fest!


Söndagen blev den bästa av dagar!!! Vi fick nämligen åka slitteln vilket är en släde. Vi åkte linbana upp för backen, och tur var väl det, backen var nämligen 8 km lång!!! Och det bäst av allt var att vi fick åka två åk. Konstigt nog var det bara jag och Schögi som åkte båda åken men det innebar bara att vi fick extra plats i backen. Najs!


Vi hade en fantastisk helg med laget och jag är så himla lycklig för allt jag får uppleva här nere!

Nu väntar match i helgen och sen bär det av till London på måndag! Ska bli så skoj! Vad mycket bra jag får göra i mitt liv, vissa har det bra! :D

Med glädje jag minns!



Min fantastiska mormor och jag!

Det var med otroligt blandade känslor jag idag tog emot beskedet att min mormor hade somnat in. En del av mig kände mig så tom och ledsen, en annan del lättnad och glädje för hennes skull. Jag kan inte tänka på det utan att gråta, ändå var jag väldigt förberedd på det. Det är ju nu mer än en månad sen vi alla trodde att tiden var inne och jag var hemma i Södertälje och tog farväl.

Det är skönt att veta att mormor verkligen ville det här. Hon väntade bara in stunden och jag är övertygad om att det var med ett leende på läpparna hon idag somnade in. Mormor skulle ha fyllt 98 år den 7:e januari.

Min mormor har betytt otroligt mycket för mig och jag kommer att minnas henne med glädje!

Tack mornor för allt du gjort för oss, du kommer alltid att finns hos mig!


München och Christkindlmarkt

Har varit lite dålig på att blogga, jag vet... Nu är jag dock sjukt sugen på att blogga om helgen men måste ju först lägga upp ett inlägg från julmarknaden i München med Elin. Så det kommer här!

Jag och Elin gick upp tidigt för att köra de 30 milen och ganska precis kl 11 parkerade vi bilen lite utanför stan. Vi tog sen tunnelbanan in till Marienplatz där vi fick beskåda nåt klocktorn och en drös med förväntansfulla människor. Jag och Elin blev sjukt nyfikna och stod säkert 10-15 minuter och kollade upp på nåt vi utifrån snacket runt omkring oss trodde skulle vara nåt riktigt speciellt. Det började till slut plinga lite och "statyerna" i klocktornet började att rotera... och det var själva grejen. Hum.. vet inte om jag var lika fascinerad som alla andra runt omkring mig....



Hur som helt var inte julmarknaden riktigt lika undrbar som jag hade hoppats. Den var mindre än vi tänkt, det vad typ samma saker i varje stånd och så småregnade det mest hela tiden. Jag är glad att vi klätt oss varmt och med förutsättningarna att det skulle varit ännu sämre väder, så det gick i och för sig ingen nöd på oss. Vi strosade iaf runt ett tag på marknaden och sen gick vi mest i affärer i hopp om att hitta kläder. Vi konstaterade efter att par timmar att modet nu inte riktigt tilltalar oss. Enda positiva med det var att vi inte slösade massa pengar, men en tröja eller två var hade vi nog garantarat haft råd med!

Vi avslutade Münchentrippen med att gå på ytterliggare en julmarknad. Vi tänkte att det var lika bra att passa på då vi ändå var där. Den marknaden tyckte jag faktiskt var snäppet bättre än den första vi var på. Den första är väldigt känd, och presenteras på flera olika internetsidor som en av världens största... detta gjorde tyvärr att jag hade lite för höga förväntningar och det är sällan bra. Men som sagt, den andra var mysig... Den hade lite mer variation på stånden och fler matstånd. Självklart bjöds det även där på Gluewine som det gör överallt i dessa trakter under denna årstid. Gluewine liknar våran glögg och är mycket gott och mysigt att dricka vid sådana här tillfällen!


Så, detta var inlägget från München. Förhoppningsvis kommer det snart ett inlägg från helgen , den har nämligen varit helt fantastisk!




Har blivit utmanad...

Sofia, jag antar utmaningen!!! Måste först bara säga att det var nära att jag missade den. Jag är inne på din blogg minst två gånger per dag och ändå har jag lyckats missa inlägget om utmaningen. Förstår inte hur det har gått till! Hade kanske inte varit så tokigt att meddelat mig på min blogg ändå... :)

jaja.. vad är det utmaningen går ut på då...

Utmaningens regler är följande:
1. Publicera reglerna på din blogg
2. Svara på de sex 8-sakerna
3. Meddela de utmanade på deras bloggar

8 favoritprogram
Idol
Boston Tea Party
Vänner
Sex and the city
Aj då, här tar det visst slut... Detta är ingen överdrift, jag är nämligen en person som i stort sett aldrig sätter på tv:n. Idol följer jag dock slaviskt och har gjort det sen det började för snart fem år sedan. Boston Tea Party har jag insett att jag kan titta på på kanal 5.se så det ser jag också varje avsnitt av. Vänner och Sex and the city ä inget jag följt slaviskt utan gillar att slötitta på dessa program.... Antal gånger jag slagit på tv:n här nere i Schweiz kan jag lätt räkna på ena handens fingrar... så tyvärr, det kan inte komma upp i 8 favoritprogram. Eller jag kan ju alltid nämna serier jag följde under min uppväxt. Utökar alltså listan med Rederiet, Tre Kronor och Vänner och Fiender. :)

8 saker jag gjorde igår
Ringde Sofia och gissade på dagens klapp och fick sedan öppna den! Satt 45 minuter i bilkö, gymmade, lagade ungsstekt falukorv med potatismos, kollade på Boston Tea Party, skrev in adresser i ett exeldokument, åt choklad och tankade bilen.

8 saker jag ser fram emot
Åka till London med Elin under jul, åka till Umeå under nyår för att träffa några underbara människor som jag saknar mycket, min och Elins Tanzaniaresa i maj, att komma helt i form igen, att få klä granen, gå till frisören, lagets teamhelg som är redan nu i helgen, den dagen jag får min p-vetarexamen! Mycket resande som jag ser fram emot. Älskar verkligen att resa men det framgår nog rätt tydligt.

8 favoritrestauranger
Crazy Town(Wok mm i Södertälje), Djingis Khan(Mongolisk restaurang i Sthlm), Sushi (överallt), Manora(framförallt pastan, en Schweizisk kedja), Great Estern(Umeå) sen kan jag tyvärr inte komma på nån mer favoritrestaurang. Gillar att laga mat ihop med kompisar... Tacos är nåt jag verkligen älskar!!!

8 saker på min önskelista
Att få hålla mig skadefri resten av min innebandykarriär, ett friskt och långt liv, efter min utbildning få ett jobb jag verkligen trivs med, träffa en man som gör mig lycklig, snö till nyår så vi kan dra ihop pulkåkning och korvgrillning, att mormor får somna in eftersom det är allt hon vill, att bli klar med denna utmaning eftersom det tar lägre tid än jag tänkt mig och en ny garderob.

8 personer jag utmanar
Oj, detta är svårt... De bloggarna som jag känner har de flesta redan blivit utmanade. Dessutom liknar jag detta lite med kedjebrev, nåt som jag tycker är lite jobbigt...Väljer därför att inte skicka detta vidare.

Tyvärr Anna får det räcka med utmaningar nu. Din utmaning kändes svårare än denna och blev därför bortprioriterad. Har jag massa extratid att fördriva framöver kanske jag överraskar och godtar även din utmaning men jag skulle tippa på att det den tiden inte finns....

Mysig helg med systra mi!

Nu har Elin åkt hem men om jag ska vara ärlig sörjer jag inte så värst mycket. Nu är det nämligen bara två veckor kvar tills vi kommer att få umgås i nästan två veckor i sträck så den här tiden kan jag stå ut!

Det var jättemysigt att ha Elin här på besök! Detta var Elins tredje besök hos mig och sen har hon dessutom varit här och spelat Europacupen under tiden jag bott här... På alla dessa besök har hon aldrig lyckats pricka in riktigt bra väder. Vissa har bara otur! Vädret är i och för sig inte allt men om man vill upp på någon bergstopp betyder vädret väldigt mycket. Ett utsiktsberg är lixom inte riktigt värt ett besök om man ändå inte ser någonting...

Jaja, trots mindre bra väder har vi ändå kunnat gjort massor under hennes dagar här. I fredags tog vi en tur till Lindts chokladfabrik och till deras två chokladshopar. En shop för allt möjliget från deras sortiment och en enbart för julchoklad. I den fanns allt man kan tänka sig behöva i chokladväg till julen. Tomtar, änglar, presentaskar mm. En kvinna framför oss köpte choklad för typ 2000 kronor, undrar om alla hennes klappar iår kommer att innehålla choklad?


Eftersom Elin haft sån otur och misat bergen så tog jag med henne till min bästa utsiktsplats här i Dietlikon. Dessa bilder är tagna några hundra meter från där vi bor och utsikten härifrån är inte så värst tokig den heller. När jag ser dessa vyer tänker jag ofta på en kompis som i början av min tid här nere frågade om man såg bergen från där jag bor. Eftersom jag då inte riktigt upptäckt dessa berg, måste vart mycket ouppmärksam på min omgivning, svarade jag... nej jag bor ju i närheten av Zürich... hum, jag tar tillbaka det ja sa, man ser bergen därifrån jag bor!

Så Elin, även om du inte vart uppe på nåt berg har du iaf sett ett och det är iaf bättre än inget... :) Förstår inte hur jag lyckades missa dessa berg under mina första månader här ...

I lördags tog jag och Elin oss upp relativt tidigt och begav oss till München för julmarknad... men det får ni läsa mer om en annan dag. Nu är det dags för mig att få min skönhetssömn...

Mitt livs första pepparkakshus

Åh, sa precis godnatt till min bästa Sofia. Saknar verkligen henne! Det bästa är att jag fram till julafton får säga god morgon till henne varje dag. Som jag bloggat om tidigare så har jag ju fått en grym adventskalender av Sofia, ett paket för varje dag. Eftersom Sofia har ansträngt sig med att inhandla alla dessa paket, slagit in dem och dessutom rimmat till varje har jag lovat att ringa henne varje morgon och gissa vad det kan vara i paketet. Imorse gissade jag rätt! :) Dagens paket var ett adventsljus som jag får tända varje dag fram till julafton! Ett mycket bra paket för dag 1 måste jag säga! Längtar redan tills imorgon!

Lovade att blogga lite om julbaket med. Finns inte så mycket att skriva egentligen mer än att det var mysigt och trevligt! Jag gjorde igår mitt livs första pepparkakshus och längtar redan tills nästa års bak. Tyckte nämligen det var riktigt kul!

Här kommer iaf lite bilder från gårdagens bak!


Så, det var allt för den här gången. Imorgon ska jag till sjukgymnasten och förhoppningsvis så blir det sista gången med den här skadan! Knät är numera mycket mycket bättre och det klarar av både tung belastning och flera pass i rad så jag känner mig positiv inför besöket :)

Nu är det dags att göra mig iordning för sängen. Natt natt!

RSS 2.0