London del 2

Imorgon åker vi hem.... Veckan har gått enormt fort och vi har hunnit med massor! Igår var i stort sett hela London stängt, tom kommunaltrafiken och Mc Donalds och det säger väl det mesta om hur stängt det var :)

Vi passade på att spendera dagen med att gå Mattiaspromenaden. Detta är en promenad som vi fått rekommenderad av Mattias Heikki. Promenaden tog oss 7 timmar vilket egentligen inte var meningen. Enligt planerna skulle vi ha tagit tunnelbanan till Tower Hill och sedan gått pararellt med Themsen men eftersom tunnelbanan var stängt gick vi även hela vägen från Paddington där vi bor. Under denna promenad fick vi se otroligt mycket och fick en bra känsla för staden.

Roligt var att vi under promenaden fick sällskap av en fransman som rest till London själv men som trots allt var mycket sällskapssjuk. Vi språkade på under hela promenaden och hade allmänt trevligt. Han följde även med oss ut och åt på kvällen. Det var mycket intressant att höra om hur livet och kulturen är i Frankrike.

Elin och Abbud? utanför Tower Hill

1. St. Paul´s katedralen
2. Parlamentsbyggnaden och Big Ben
3. Tower Bridge

1. Min favoritbild på parlamentsbyggnade
2. Big Ben
3.Utsikt över Themsen med bla London Eye

Idag började vi dagen med ett par timmars shopping. Det var galet mycket folk och vi lessnade ganska snabbt. Vi är inga riktiga fan av reor. Vi har varken tålamod att trängas och rota i högar av kläder eller att stå i långa köer. Resultatet blev lite smink och det var allt! Vi är dock helt övertygade om att Sofia och Annika hade varit som små barn på julafton och vi är för en gångs skull glada över att inte behöva haft med oss er ut. :)

Efter affärerna tog vi oss till London Eye där vi mötte upp vår franska vän. Kallar han så eftersom vi är osäkra på vad han verkligen heter :) Vi tog en åktur i denna attraktion och fick se London när det är som vackrast. Det var nämligen klarblå himmel idag!

1. Jag och Elin på högsta punkten av London Eye
2. Kolla vilken blå himmel!!!

Efter detta lämnade vi fransmannen och begav oss hemmåt för att ta en lugn eftermiddag på hotellet och äta på en indisk restaurang här i närheten. Detta var välbehövligt efter alla hektiska dagar och åtskilliga timmars promenad.

Vi är mycket nöjda med resan hit och allt London har att erbjuda!

Kommentarer
Postat av: Anna

Vad trevligt med sällskap. Gör ju faktiskt allt så mycket bättre när man träffar lite annat folk på resan.



Vad händer när ni når Sverige då? Vart tar ni vägen då?

2008-12-27 @ 13:18:23
URL: http://blogg.rhoos.se
Postat av: Sofia

Haha, gillar ni inte shopping tjejer? :-) Jag är iofs inte heller något big fan av reor, det blir så kaosartat.



Vad roligt att se bilder från er resa, det ser ut som att ni har hunnit med typ allt man kan göra i London. Kul att ni fick så fint väder!



Det ska bli kul att ses snart igen, när kommer ni till Umeå? Kram!

2008-12-28 @ 13:02:28
URL: http://sofiaahlehjelm.blogspot.com
Postat av: Helmi

Vilka fina bilder!! Nu är det inte långt tills vi ses igen =) Jag ska nog ta att boka resa hem snart... Ta hand om dig!! Kram kram

2008-12-29 @ 10:58:36
URL: http://karinhjelm.blogg.se/
Postat av: Monika

Kul att stöta på dig igår.

Gott nytt år och hoppas att ni får en mysig kväll!



Kram

2008-12-31 @ 12:09:32
URL: http://monikali.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0