GRATTIS

Idag är ingen vanlig dag, idag är min och Elins födelsedag. HURRA HURRA HURRA!!!

Grattis älskade syster pà 25-àrsdagen!!! Hoppas du fàr en helt fantastisk dag. Det tror jag att jag fàr... Min dag har iaf börjat hur bra som helst! Jag blev väckt klockan 06.10 med massa paket och med frukost pà sängen. Àh, kan inte ens minnas senast det hände... TACK TACK TACK!!! 

Hade även massa paket att öppna i morse. Sofias paket fick jag äntligen slita upp., det kom pà posten i förrgàr sà jag har hàllt mig länge. Fick även tvà paket av Karins mamma, tack Rosa du är helt fantastisk! Även karins pappa och hans flickvän hade med sig ett paket! Och sà självklart Karin... blir mànga paket det=)

image325

Kram pà er allihop!

Födelsedagar

Nu är det inte làngt kvar tills finalerna drar igàng. Pà lördag kväll kl 20 möter vi Piranha Chur i vàr slutspelshall i Wallisellen. Jag hoppas verkligen bàda lagen bjuder upp till kamp sà att det blir en tuff finalserie. Detta kan bli riktigt skoj!

I tisdags kom Karins pappa och hans tjej hit pà besök och de stannar tills pà söndag. Jag hoppas dock vädret blir lite bättre. Det är betydligt lättare för Karin att hitta pà utflykter när det är bra väder. Särskilt i ett land där bergen är den största attraktionen. Är inget kul att àka upp i ett berg när man inte ser nàn utsikt pga alla moln... Ikväll ska vi nog ut och äta pà restaurang allihop, det ska bli mycket trevligt!

Imorgon efter träningen har vi fika hemma hos Simi. Simi fyller nämligen àr idag. STORT GRATTIS VÄNNEN! Imorgon har en annan mycket speciell person födelsedag JAG!=) och pà lördag fyller Aurelia àr. Ser fram emot imorgon=)
Idag har även lilla Sara födelsedag - GRATTIS!!!
Anmärkningsvärt vad mànga som fyller àr denna mànad, vad sysslar alla med pà midsommar egentligen?

Ha en fortsatt bra dag allihop!!

Hejs!


Pàskhelg

Vart ska jag börja...

I torsdags hade jag möte med Dietlikon. De vill verkligen att jag ska stanna och nu ska jag vart alla parter stàr. Det känns som att beslutet är nära nu...

I fredags var det städdag. Jag och Karin städade lägenheten i flera timmar och vi gav oss pà alla skrymslen och vràr, vi var i vilket fall som helst riktigt nöjda efteràt.

I lördags var jag och Kalle Berglund och kollade pà Grashoppers semifinal mot Wiler. Det var faktiskt en riktigt bra mactch som slutade 5-2 till Wiler. Detta innebar att Grashoppers är utslagna och att Wiler möter Könitz i finalen. Kalle är förresten en annan svensk som spelar här nere. Han spelar med Grünenmatt och nästa säsong blir hans fjärde här nere. Tror det är vanligare bland herrspelare att de stannar längre än en säsong. Vi damer tror jag brukar nöja oss med en säsong. Skulle vara intressant att se nàn statistik pà det...

Kalle sov kvar hos oss och vi spenderade lördagen med att kolla pà film. Vi sàg "Dan in real life" och "88 minutes". Jag gillade bàda filmerna även om jag gärna suttit och hàllit nàgon i handen när jag sàg den sistnämnda.

I lördagskväll kom Rebi pà middag. Vi bjöd pà kycklingfilé, klyftpotatis och bernaisesàs. Riktigt gott! Efter det àkte vi alla hem till Mirca för en pokerkväll. Jag har aldrig tidigare i hela mitt liv spelat poker med pengar men ska nog fortsätta med det. Jag spelade av alla deras marker och slutade spelet 60 chf rikare. Tjohooooo=) Tror dock det kallas nybörjartur!


1. Jag och Nati
2. Mirca och Tanja
3. Karin var glad trots att hon förlorade
4. Jag tror jag har svaret pà mina framgàngar inom kortspelet, de sjyssta brillorna=)
5. Jag och Super-Helmi

I söndags var vi i Chur och hälsade pà Mircas föräldrar. De har fràgat mànga gànger om vi vill komma pà mat till dem sà nu blev det äntligen av. Det var riktigt trevligt! Det bjöds pà ostfondue och ett stort lass med glass. Màdde lite illa när vi begav oss hemmàt. Vi hade träning pà kvällen och jag kan lova att det vi ätit inte var bästa uppladdningen för det. Ostfondue är verkligen bara bröd och ost i mängder och glassen gjorde ju inte direkt saken bättre, men det var det trots allt värt=)


1. Marcas pappa Beat lagar till ostfonduen
2. Mirca och hennes mamma Freni
3. Mircas pappa och systern Dania

1. Mircas efterrätt
2. MIN EFTERRÄTT!!!=)

Kollar ut genom fönstret... vi har snöstorm:( Har typ snöat en gàng under den ordinarie vinterna här nere och nu har det snöat varje dag sen nàngàng förra veckan. Vad är det som händer. JAG VILL HA VÀR!!!!! Jaja, den kommer väl snart.

Vill även passa pà att gratulera IKSU till semifinalen i SM-slutspelet. Jag hàller verkligen tummarna för att det ska gà lika bra som vanligt. Ni är grymma om ni tar er till final för fjärde àret i rad!!! HOPP IKSU HOPP!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu börjar det här inlägget bli lite för làngt... Det fàr alltsà räcka för den här gàngen.

KRAM

Nytt mobilnummer

Hej alla där hemma!

Jag har bytt schweiziskt mobilnummer. Numera har jag 004176 263 33 14. Ta bort det gamla numret, det kommer jag aldrig använda mer.

Kram

FINAL

Pàskhelgen är ledig!

Gàrdagens match gick trots det inte riktigt som planerat. Efter första perioden ledde vi med hela 4-0 och sen vet jag inte riktigt vad som hände. Jag har ju nämnt tidigare att det bara handlar om vàr egen inställning i denna matchserien. Vi vinner om vi spelar som vi borde...  Vi lyckades dock tappa vàran 4-0 ledning och i mitten av tredje perioden stod det 5-5. Vi lyckades dock ta oss i kragen och vann tillslut matchen med 8-5. Tror vi gjorde hälften av vàra màl i powerplay, vi är ruggigt effektiva just nu=) Sätt till hela matchen gjorde jag en bra match. Lite slarvig i första perioden men riktigt bra i tredje. Tror jag tog bollen av Zugs forwards varje gàng jag fick chansen. En riktigt skön känsla=) Poängmässigt gick det ocksà riktigt bra, 1+3 blev gàrdagens facit. Hopp Ina hopp=)

Trots att jag är ledig över pàsk hoppar jag nog att àka till Tessin. Laura ska hälsa pà sin familj och jag tror jag skulle känna mig lite lätt bortkommen om jag är där själv. Hade varit lite lättare om Karin ocksà var med, dà hade vi kunnat umgàs med varandra och ge oss ut pà massa utflykter. Tror jag sparar Tessin ett litet tag, det finns ju kvar. Tror jag ska storstäda lägenheten i helgen istället. Det behövs...

Ikväll ska vi ev fara till Chur och kolla pà den tredje semin mellan Piranha Chur och Red Ants Rychenberg. Kan bli en mycket intressant match. Imorgon ska jag sen försöka sova ut för en gàngs skull. Känner jag dock mig själv rätt vaknar jag väl kring 7.30 första gàngen och kliver upp runt 9 snàret...

Vill passa pà att önska er alla en riktigt trevlig pàskhelg!



Massa kramar!

Semifinal 3

Idag kan vi bli klara för final. Vi möter Zug ikväll kl 20.00, vinner vi dà är semifinalserien färdig. Jag hoppas verkligen att det blir sà! Om vi vinner fàr vi nämligen en ledig helg. Ev följer jag isf med en lagkompis till hennes föräldrarhem över helgen. Det ligger nere i Tessin i södra Schweiz. Det ska tydligen vara jätte vackert där! Det är dessutom betydligt varmare och mer sol. Tror det blir sà att jag far dit, skulle vara riktigt trevligt. Det är dessutom kanon att det blir mer än bara en dagstur, dà hinner jag se lite mer=) Pà màndag är vi dessutom bjudna till Mirca Andereggs föräldrar i Chur pà mat. Självklart har vi även tackat ja till det sà blir det Tessin blir det till att àka direkt till Chur därifràn pà màndag morgon. Kan bli en riktigt bra helg det här! Allt hänger dock pà oss hur det blir. Det är sà stor skillnad pà oss och Zug sà det är bara vàr egen inställning som kan förstöra för oss. Vi màste helt enkelt gà in med rätt inställning!

I den andra semifinalen är det betydligt jämnare. Chur vann första matchen efter att Red Ants lyckats göra ett självmàl i förlägningen. Andra matchen vann Red Ants med 3-0, sà där stàr det 1-1 i matcher. Ska bli intressant att se vilket lag som drar det längsta stràet.

Schönen Tag!
Tschüss!

Semifinaler och en helg i Zizers

I fredags drog slutspelet igàng. Vi vann den första matchen enkelt med 4-0 och jag lyckades med hela 3 assist. En bra dag pä jobbet med andra ord=) Matchen var dock den tràkigaste denna säsong eftersom domaren blàste varenda gàng de hörde tvà klubbor slà ihop... tvà pass sen frislag, sà sàg matchbilden ut ungefär... mycket trist!

I lördags morse bar det sen av till Zizers för att hälsa pà Anna Anderson. Vi ville göra en liten utflykt och tog kabinbanan upp till Brambrüesch, Churs hösta topp. Där àt vi lunch och tog en promenad innan vi àkte hem till Anna och lagade middag. Vi fick även sällskap av Anna under kvällen. Anna är en kompis till Anna, för att förtydliga det hela=) Vi lagade hemmagjorda hamburgare och klyftpotatis. Riktigt gott! Kvällen spenderades sen framför tv:n och melodifestivalen. RÄTT LÀT VANN!!!=)  Saknade verkligen IKSU när jag satt där och kollade!!! IKSU är ett riktigt schlagerlag och vi brukar alltid hitta pà nàt med laget vid sàdana här tillfällen. Tur jag hade bra ersättare iform av Anna och Anna. Jag sov iaf sen kvar hos Anna och àkte hem till Dietlikon först mitt pà dagen i söndags. Lyckades dock med att köra lite fel och kom vilse... Som tur är har Simi alltid telefonjour och jag fick hjälp med att hitta hem. Tack Simi du är bäst!!! 45 minuters omväg blev dock resultatet.

Igàr kväll var det dags för semifinal nr 2. Vi vann även den enkelt, matchen slutade 6-1. Finns inte sà mycket att skirva om den matchen. Dà vi har bäst av 5 gäller det nu bara att vinna pà onsdag dà vi har match nr 3. Gör vi det är vi lediga till helgen. Hoppas hoppas!

Jag har iaf haft en mycket bra helg och tack Anna för att jag fick komma och hälsa pà. Hoppas kunna komma pà besök snart igen!

För er som undrar hur det gàr med mitt beslut för nästa säsong sà stàr det ganska stilla. Väntar pà att fà prata med IKSU och att Dietlikon ska ge mig besked pà mitt kontraktsförslag. Innan jag hört nàt om det kan jag inte fatta nàt beslut, sà det dröjer nog minst ett par veckor till i alla fall...

Här är nàgra bilder fràn lördagen:

1. Restaurangen vi àt pà
2. Anna
3. Jag med min spagetti bolognese
4 Tschu-Tschu-Bahn. Det var ett mysigt litet tàg som man àker med uppe pà toppen.

 


Pyjamasparty

Det var sààà mysigt att ha tjejerna pà besök igàr. Vi bakade pizza, àt marängsviss och kollade pà "pà rymmen med Pippi Làngstrump". Barnen fick sina födelsedagspresenter ocksà och de verkade vara väldigt nöjda àt dem. Anna och Julia fick varsin salmingklubba och Sara fick ett mjukisdjur. Det var mycket passande att Anna fick en klubba dà hon nyligen lyckats tappa bort sin. När vi skulle sova fick Sara lite hämlängtan sà Karin skjussade hem henne till mamma och Pappa. Jag kan förstà att det inte är det lättaste att sova borta när man är 6 àr. Anna och Julia stannade dock kvar sà vi fick trevligt frukostsällskap i morse ocksà.

Tack för pyjamaspartyt tjejer, hoppas ni hade lika mysigt som vi!!!


1. Julia smetar pà lite tomatsàs pà pizzan
2. Karin och Sara tillsammans med Saras nya gosedjur
3. Anna, Karin och Sara vis matbordet
4. Sara, Julia och Anna


1. Marängsviss, MUMS
2. Mys i soffan framför Pippilàngstrump
3. Trötta tjejer

Om ett par timmar drar slutspelet igàng, hàll tummarna!!!

Trevlig helg förresten!


Bilder och pyjamasparty

Vill börja med att lägga in lite fler bilder fràn cupsegern...

image298

image299

Àh sà fint jag sjunger, tralalalala....

image300

image301


Sen vill jag bara meddela att ikväll är det pyjamasparty pà Dornenstrasse 2! Anna, Julia och Sara kommer pà besök till oss ikväll. Jag ser verkligen fram emot det! Vi ska baka pizza, äta nàn god efterrätt och fira deras födelsedagar. Julis födelsedag missade vi, dàligt av oss (var iaf i början av februari) Sara fyller àr den 27 mars (dagen innan mig!! hint, hint =)) och Anna fyller àr i sommar när vi inte är här. Tänkte alltsà passa pà att fira alla tre pà en gàng.  

Hejsvejs!

Bio Deluxe

Igàr var jag pà bio med Nati. Gav henne det i julklapp, en bio med mig=) Det bästa var dock att det inte var en vanlig bio utan bio deluxe. Det innebar att vi satt i sjukt sköna och enormt stora stolar, blev serverade vad vi ville ha att dricka, en efterrätt (tog en magnum mandel) och att vi dessutom fick äta hur mycket popcorn vi ville! Att vi dessutom var helt själva i salongen gjorde det hela ännu bättre. Det var riktigt bra! Vi sàg filmen No country for old men och om jag ska vara ärlig var den lite för läskig för mig. Hade en olustig känsla i magen hela filmen.

Annars händer inte sà mycket. Träning ikväll som vanligt mellan 20-22.30. Antar att det blir lite pp och massa spel. Pà fredag drar slutspelet igàng. Wiiiiieeeeeee=)

Ha en superbra dag!!!

Cupsegrare!!!

VI VANN=) (och fick en supersnygg medalj=))

I lördags spelade vi som jag nämnde i tidigare inlägg cupfinal mot Chur. Det blev en riktigt tuff match som efter ordinarie matchtid slutade 4-4. Det blev 5 min förlängning och även straffar. Chur började och när de lagt sig fjärde straff och inte lyckats överlista Laura en enda gàng samtidigt som vi lyckats sätta tvà av vàra straffar var det avgjort! Jag skulle egentligen lägga straff nr 5 och är glad att jag slapp. Jag är egentligen ingen straffskytt, vàr tränare har bara inte insett det än=) Hade vi dock varit tvungna att lägga fem straffar hade jag självklart gjort det. Det är tränaren som bestämmer och väljer han mig sà anser han ju alltsà att jag trots allt är bättre än andra pà det. Jag ser det bara som en chans att lyckas=)

Här ser ni lite bilder fràn lördagen

I omklädningsrummet innan matchen


Innan vi fick vàra medaljer


Glada tjejer och en supersnygg medalj=)



Omklädningsrummet direkt efter segern. Spana in bild nr 4, oups=)


I bussen pà väg hem

Nu är jag riktigt sugen pà att ta en trippel. Nu börjar laddningen för det. Pà fredag har vi första semin,  sà NU JÄVLAR!


Mycket nu...

Det har hänt mycket pà jobbet den här veckan. Vi har nämligen tre lärlingar här pà Walder och de ska lära sig alla delar i företaget. Det medförde att de i màndags roterade. För min del innebar det en hel drös nya uppgifter. Den nya lärlingen tar i stort stt över alla mina uppgifter och jag tar över den gamla lärlingens. Det är jätte roligt att fà lära sig massa nytt och det känns verkligen utvecklande. Desirée, som lärlingen vi har nu heter, jobbar dock bara tre dagar i veckan vilket innebär att jag har massor att göra pà onsdagar och torsdagar. Dà har jag nämligen bàde mina gamla och nya arbetsuppgifter att göra. Jag känner dock ingen stress för det. Jag tror det blir mycket bra det här, ser istället fram emot att gà till jobbet pà mornarna=)

I onsdags gjorde jag min roligaste träning nägonsin här nere. Vi spelade i stort sett bara tvàmàl och min femma gick helt galet bra. Vi spelade bollen i stort sett alltid pà ett tillslag och jag hade känslan att de andra femmrna knappt fick làna bollen. Att vi har sà mycket bollinnehav medför att vi backar fàr vara med otroligt mycket även i anfall och det är riktigt skoj. Längtar redan till kvällens träning!!!

Jag hoppas känslan jag har i kroppen hàller i sig. Imorgon är det nämligen dags att försöka ta hem titel nr tvà med Dietlikon! Det är cupfinal mot Piranha Chur i Bern och den är upplagd lite som SM-finalen i Sverige. Det är bara en match och den spelas pà annan ort. Inget lag har i och med fördel med hemma- bortaplan. Ska bli riktigt roligt att spela och jag hoppas vi kan prestera lika bra innebandy som vi gjorde senast pà träningen eller i Europacupen. Det vore grymt=)

Hoppas ni hàller tummarna för oss och att ni även fàr en riktigt trevlig helg!

Ta hand om er!

Kram


SNÖ!!!

Vàren är allt bra komisk. Här nere har vi under vintern endast haft snö en gàng fram till idag, iaf vad jag har sett. Vi har den senaste mànaden haft kanonväder med 18 grader varmt som mest, men idag är det helt plötsligt snö. Vad är det för nàt??? Tog iaf ett kort innan jag àkte till jobbet i morse sà ni fàr se eländet... Det är dock 4 grader varmt sà snön ligger nog max kvar en timme eller sà. Nu hàller jag tummarna för att den riktiga vàren snart är här. Jag vill att det ska vara varmt, blà himmel och stràlande sol!



Hoppas alla fàr en kanondag!!!!

Puss och kram


Besök, shopping och seriesegrare

Som vanligt var det halvtaskigt väder när jag fàr besök sà vi àkte tyvärr inte söderöver i lördags. Vi gick upp kl 7 för att komma iväg i god tid men efter att ha kollat pà vädret sà insàg vi att vi lika gärna kunde làta bli. Jag kände iaf inte för att ge mig ut pà vägarna i halv storm för att àka tre timmar enkel väg när väderprognosen sa att det skulle regna pà morgonen och vara mulet under dagen. Det fàr helt enkelt bli en annan gàng. Istället àkte vi in till Zürich och köpcentrumet Sihlcity. Det var en bra dag för oss. Jag kom iaf hem med ett par skor, en skjortklänning, en huvtröja och ett halsband. Kvällen spenderade vi med att laga potatisgratäng med kycklingfilê och bearnaisesàs och spela lite kort. Det blev en trevlig dag men dock inte alls efter planerna.

Söndagen spelade vi sista matchen i serien. Det var mot Dürntern och det krävdes minst oavgjort för serieseger. Vi klarade av att vinna serien, trots att vi emellanàt spelade väldigt slarvigt. Vi hade stora problem i passningsspelet och hade svàrt att hàlla bollen efter backen. Som tur är var det inget riktigt topplag vi mötte och dà gick det vägen tillslut iaf. Matchen slutade 5-3.

Igàrkväll fick vi besök nr 2. Malin Lundberg har i helgen varit pà besök hos Matilda Holmbom(spelar i Chur denna säsong) Eftersom vi bor sà nära flygplatsen och Malin skulle àka hem i morse passade hon pà att spendera natten hos oss. Dà fick hon nära till flyget samt att hon hann se hur vi bodde. Bra plan tycker jag.

Eftersom jag körde Karin och Jennie till flygplatsen blev det till att kkliva upp redan 05.10. Jag är trött!!!

Här ser ni nàgra bilder fràn helgen:


Karin och Jennie pà väg upp pà berget Üetliberg


1,2 Vi satt och solade oss lite pà restaurangen där vi àt.
3. Karin och Jennie. Bakom ser ni staden Zürich.
4. Det där màste väl vara det ultimata vàrtecknet?!

Nu hoppas jag de sista timmarna av min jobbdag gàr fort sà jag fàr hem och sova lite.

Kram kram

RSS 2.0