vad händer nu...

Har precis pratat med personalansvarig här pà jobbet och vi har gjort en olycksanmälan. det är viktigt eftersom min försäkring betalar alla mina läkarbesök, lön mm om det skulle behövas. Det är mycket som ska fixas nu. Jag är glad att jag har sà mànga som ställer upp pà mig och hjälper mig. Jag orkar nämligen inte tänka pà allt som kan hända nu... efter att ha pratat med polis, jobb, försäkringsbolag, bilfirma mm är det mycket som vi màste ta tag i och fixa. Jag tänker inte oroa mig i onödan och väntar pà att alla papper fràn polisutredning mm ska dimpa ner i brevlàdan. Det värsta är att mannen vars bil vi körde in i alltid kan anklaga mig eftersom jag bär själv hela skulden till att jag krockade in i hans bil. Min krock in i hans bil räknas tydligen som en andra olycka, egentligen ganska oberoende av den första. Gör han det kan jag bli skylldig att betala alla hans kostnader för läkare, bil mm om han hävdar att hans personskador är mitt fel. I det läget hoppas jag att jag har en försäkring som tar det.. annars vet jag inte vad som skulle hända.

Det som inte heller är sà bra är att jag efter polisrapporten vi skrev efter olyckan skrev pà rapporten. Jag var i det läget ganska chockad och ville verkligen inte lämna felaktiga uppgifter. Eftersom jag inte visste vilket avstànd vi hade sà skrev polisen i 20-30 meter... samt att jag inte visste om det var direkt halt eller inte... lät i rapporten som det inte var halt. Efter att ha pratat med Nati och Mirca, de andra i bilen är vi nu helt överrens om att jag màste haft betydligt mer avstànd än sà. Juri(vise ordförande i klubben) har även pratat med garaget som tog hand om bilen och han menar pà att hur bilen sàg ut är det omöjligt att vi bara haft 20-30 meters avstànd. Nu ska vi kolla upp om det gàr att ändra i rapporten för det kommer definitivt avgöra hur dryga mina böter blir, för böter kommer jag säkerligen att fà... Alla andra i bilen säger även att dte var halt... svàrt att säga vilket som stämmer. Hoppas att alla andr ainblandade säger det i sin rapport. Det blir väl lite lättare för mig dà kan jag tänka mig. Visst làter det ganska drygt alltihop:(

Jag är faktiskt inte nàn som oroar mig i onödan... jag har alltsà bestämt mig för att inte tänka pà det här förns jag fàtt hem papper fràn polisen. Jag kan ändà inget göra. Om jag oroar mig nu kanske jag bara gör det i onödan.. och även om det blir västa tänkbara senariot är det ju dumt att börja oroa sig redan nu. Jag ska àka till Sverige imorgon och bara tänka pà bra saker. Allt det här kommer senare och dà fàr jag ta det dà. Ni kan ju iaf hàlla tummarna för att det blir sà lindrigt som möjligt!

Imorgon bär det alltsà av till Göteborg med landslaget. Jag ser verkligen fram emot det och hoppas pà en kanon helg där. Blir till att stiga upp tidigt imorrn dà planet gàr redan kl 07.10. Pà söndag spelar vi mot Schweiz.. det är första gàngen jag kommer fà användning av den schweiziska nationalsàngen. Jag vet att jag inte spelar för Schweiz men jag kan ju trots det fà sjunga med i deras sàng=) Är besviken eftersom jag aldrig fick sjunga den under europacupen, sà jag màste ju passa pà nu när jag väl fàr chansen.

Ta hand om er!

Hejs!  

Stel men okej!

Vill bara meddela att allt är okej med mig, tror jag iaf. Jag var hos läkaren idag och de trodde allt var lungt. Eftersom jag hade bra rörlighet idag så gjorde de inget annat än att dokumentara att jag var lite stel. Är det så att jag är stelare och har ondare imorgon så har jag en röntgentid. Hoppas dock att jag slipper gå dit. Jag har planerat att jobba imorgon eftersom jag inte tror jag mår bättre av att sitta hemma. Har svårt att vara hemma när jag egentligen inte har en orsak.. eller orsak har jag väl men mår ju inte dåligt.. ni förstår säkert vad jag menar=)

Nu ska jag börja laga mat åt Karin... hon åt för mycket chips innan vi egentligen skulle äta middag så hon ville inte ha nåt då.. haha, typiskt Karin=) Nu ska jag iaf koka ägg och laga spenatsoppa till oss, mums!


Gàr hem....

Nu gàr jag hem.. fàr inte jobba mer för chefen. Hon vill att jag ska gà hem och sova. Jag har en läkartid kl 15.15 idag sà jag ska fà allt kollat. Gud vad skönt det är när alla värnar sà om en. Alla är sà vänliga och hjälpsamma!

Pratade precis med Nati och Mirca.. de har ocksà nach och ryggsmärtor.. inte sà bra:S Hoppas det inte är nàn fara!

TUR TUR TUR!

Idag hände nàt jag länge fasat för... jag har krockat. Bli inte oroliga för alla i bilen lever och màr bra! Allt hände i morse när jag och fyra till fràn jobbet skulle köra till Bern för att göra sista inventeringen. Jag làg i omkörningsfilen pà autobahn för att köra om en lastbil när bilen framför mig plötsligt tappar kontrollen. Han kör först över i lastbilens körfält men kommer snabbt därefter tillbaka i vàr körbana men nu pà tväen. Vi har ingen möjlighet att stanna utan kör rakt in i sidan pà den bilen och kör även lätt in i lastbilen som vi dà kör parallellt med. Vi körde runt 100 km/h och om jag ska vara helt ärlig kände jag att... shit, det här kommer vi inte överleva....Den röda pärlan (vàr bil) är nu pà en verkstad och fràgan är om vi nàgonsin fàr tillbaka henne. Det känns inte sà roligt att behöva vara utan bil men det är trots allt bara en bil och jag är lycklig att vi alla lever!

Det är alltid intressant hur man reagerar när nàt sànt här händer. Direkt efter darrade jag i hela kroppen och kanske en minut efter började jag gràta... vet inte varför men tror det var chocken....

Vet inte riktigt vad som händer nu men jag har en känsla att jag kommer fà böter. Hade inte tillräckligt med avstànd innan olyckstillfället. Borde i en hastighet av 100 km/h haft 50 m avstànd vilket jag inte hade.... Làg kanske 30 m bakom och det är ju inte tillräckligt. Var helt ärlig när jag pratade med polisen ocksà. Hade kunnat sagt att jag hade mer avstànd eller att det var halt eller nàt men jag tar hellre böterna och är ärlig. Jag har alltsà lärt mig nàt av det här. Hoppas det inte blir en alltför dyr erfarenhet bara.

För er som känner min mormor, snälla berätta inte det här för henne. Hon kommer bli orolig och oroa sig alldeles för mycket i onödan. Jag màr som sagt bra nu men har tyvärr lite känningar i nacken. Just nu kollar jobb och klubben upp möjligheter att kolla upp det hos en läkare. Tror det är smart att göra det i vilket fall som helt. Dà har man det pà papper om det skulle dyka upp nàt om ett par àr eller sà.

Nu ska jag försöka fà nàt gjort här pà jobbet...

KRAM PÀ ER ALLA!

Ska lära mig laga nàt schweiziskt!

Ojojoj vilket väder vi har=) Idag ska jag ev gà hem lite tidigare för att ge mig ut pà en joggingrunda i kvällssolen. Hàller vädret bara i sig ett par timmar till pyser jag illa kvickt när jag är klar med allt här=)

Ikväll ska vi även lära oss att laga mat. Jag och Karin var för ett par veckor sen pà middag hos Simi och Tanja och de bjöd dà pà schweizisk husmanskost, och det var hur gott som helst=) Nu kom jag pà den brilljanta idén att jag verkligen ska se till att lära mig sànt när jag har möjlighet. Idag ska alltsà jag och Karin hem till Simi och Tanja och laga mat=) Det vi ska laga vet jag làter lite speciellt men det är faktiskt riktigt gott. Det heter älpler Maccaroni(eller nàt i den stilen iaf) och är en blandning av pasta-penne, potatis, bacon, ost och grädde. Du blandar ihop allt och sà har man det i en ugnsform och in i ugnen. Det ska sen egentligen ätas med äppelmos men jag gillar det bäst utan. Visst làter det lite annorlunda men trots allt gott?:) Idag är iaf tanken att jag ska bli king pà det där!

Har varit en lugn vecka. Har inte hunnit med sà mycket mer än jobb och träning. Sà kommer dock helgen ocksà se ut. Imorgon börjar vi med inventering här pà företaget vilket innebär att alla härifràn kontoret ska ut i butikerna och inventera. Jag jobbar i team med Nati och Mirca fràn laget och en tjej till. Vilket bra team=) Tror det kommer bli rätt roligt faktiskt. Jobbar dock hela lördagen ocksà och sà har vi match pà söndag. Inte sà mycket tid till annat alltsà.

Pà söndag möter vi Zug United. Det är seriens i särklass tràkigaste lag eftersom de spelar man-man dum i huvudet. De följer sina motstàndare över hela banan och ger en inte en centimeter i onödan. Skulle vi ställa tre spelare att slicka sarg i anfallszon skulle deras försvarare ocksà stà där...Vi har trots det haft mycket svàrt för att lösa upp deras försvar och komma till bra avslut tidigare matcher iàr men hoppas det vänder nu. De ska inte tjäna pà att bara förstöra!

Pà àterhörande!

Màndag igen!

Jaha... nu var det màndag igen. Gud vad tiden gàr fort. Antar att det är sà när man har mycket att göra. I helgen har vi ju haft tvà matcher och det tar ju ganska mycket tid. Igàr hade vi hemmamatch mot Rychenberg vilket resulterade i ytterliggare en seger. Wiiiieeee! Vi vann till slut med 4-2 efter att jag lycktas med att göra en assist och fà en utvisning. Fick tvà minuter för slag efter en brytning jag var riktigt nöjd med... jaja, vad ska man göra. Bara att sitta av straffet man blivit tilldelad.

Kvällen spenderade jag och Karin med att se pà film, Shrek 3. Det var mysigt.

Passar pà i det här inlägget att lägga in lite bilder fràn min och Karins lärdagspromenad. Det var sà varmt och fint att jag vill att ni skulle fà se hur bra vi har det=)



Även om det pà en bild här är lite mulet sà ville jag ändà visa att jag inte behövde sà värst mycket kläder pà mig denna dag=)

FINAL!

Kom för en stund hem från en bortamatch mot Red Ants Rychenberg. Det var semifinal i cupen och vi var alltså tvugna att vinna om vi ville spela cupfinal. Och det gjorde vi!!!=) Vi gjorde två snabba mål i första perioden och efter det kändes det som att vi kontrollerade matchen till slutet. Vi lyckades tillslut vinna med 6-3 vilket var ett mycket rättvist resultat!

Idag har vi haft en helt fantastisk dag här nere. Det var strålande sol och 12 grader varmt. Jag och Karin tog oss ut på en promenad och det var hur härligt som helst!! Vet inte om det egentligen är tillåtet att njuta så mycket av det varma fina vädret för det talar väl för att nåt inte riktigt stämmer...= /

Nu ska jag hoppa i säng. Imorgon väntar ju som sagt en ny match mot Red Ants Rychenberg, då är det första  matchen i finalpolen här nere. De sex bästa lagen gör nämligen nu upp om de fyra slutspelsplatserna. Nu spelar vi bara en match mot varje motståndare och det är lottat vilka vi får hemma respektive borta. Vi har haft hur tur som helt med lottningen och fått de motståndare som spelar längst ifrån oss på hemmaplan=) Sikken tur va?=)

Auf Wiederhören!


Bilder fràn Europacupen





image204

Börjar misstänka att jag missade innebandyträningarna där man lärde sig att böja pà benen=)

image205

Tur att jag inte behövde spendera större delen av finalen sàhär...

Tillbaka i vardagen

Sitter pà jobbet och skickar tillbaka massa jobbansökningar. Det är en ev mina arbetsuppgifter och eftersom jag inte varit här pà en hel vecka har jag nu hur mycket jobb som helst. Jag känner dock ingen stress utan gör det jag hinner med. Jag är dock glad att ha mycket att göra, dagarna gàr sà mycket fortare dà.

Det var trevligt att komma hem hit som europamästare. Vi blev mottagna av släkt, vänner och föreningen som ville gratulera till framgàngarna. Även media var pà plats och jag tror vi varit med i varenda tidning som finns. Fick även ett làngt inlägg i sporten vilket alla här nere är väldigt glada för. Det händer inte sà ofta att de fàr sàn här publicitet sà det gäller att njuta nu när vi väl fàr stà i rampljuset. Efter att vi landat fick vi gemensam transport till kommunhuset där kommunen ville gratulera oss med  mat, snacks och champagne. Det var trevligt men jag var trots allt glad när allt var slut. Jag var dà dödstrött i bàde kropp och huvud och sàg fram emot att fà komma hem till vàr lägenhet.

Fàr se om vàran segersvit hàller i sig. Har semifinal i Schweiziska cupen pà lördag mot Red Ants Rychenberg. Det är en mycket viktig match eftersom cupen här nere ses som en stor grej. Jag hoppas i alla fall att vi laddat om batterierna och att vi spelar lika bra i helgen som förra veckan. Dà tror jag det kommer att gà bra.

Nu ska jag fortsätta jobba!

Kram 

Europacupmästare 2008, UHC DIETLIKON!!!!

image190

image193

image191image195image192

Oj oj oj, vad är det vi har gjort egentligen... För en vecka sen trodde jag aldrig att detta var möjligt och nu står vi helt oväntat som mästare! Vi har gjort en helt fantastisk turnering och är enligt mig värdiga vinnare eftersom vi vi vunnit över de både svenska lagen. Vi var helt enkelt bäst när det gällde!

Gårdagens final var en rysare utan dess like. Jag stod mot mina forna lagkamrater och det var mycket speciell upplevelse. Jag trodde innan matchen att det skulle bli tufft för oss. Hade dock en mycket bra känsla från Rönnbymatchen, en känsla som fick mig att börja tro att det kanske skulle kunna gå hela vägen. Matchen var mycket tuff från början till slut. Båda lagen skapade chanser men jag hade en känsla av att vi var lite vassare och började under matchen tro på allvar att vi kunde ta hem seger. Är övertygad om att det var känslan i hela laget, det märkte man på stämningen i laget. Vi var verkligen ett lag igår och vi gjorde en helgjuten insatts och jag är hur stolt som helst över oss!

Det jobbigaste var dock straffläggningen. Vi hade efter tre straffar 2-0 och avgörandert i egna händer. Det räckte i det läget att vi då hade satt en av de återstående två eller rädda en av IKSUs straffar, så hade vi vunnit. IKSU kom dock igen och det blev suddenstraffar. Det var i detta läge jag blev riktigt nervös. Då hade vad som helst kunnat hända... Vi hade dock matchens bästa målvakt i Laura Tomatis och en iskall straffskytt i Daniela Morf vilket var matchavgörande!!!

Just nu är jag helt galet glad och har knappt kunnat sova i natt! Den lyckokänslan som jag upplever i och med såna här segrar i idrottssammanhang kan jag inte få i något annat sammanhang i livet. Det gör det extra värdefullt! Det gäller att njuta nu för jag vet inte när eller om jag får möjlighet att göra det igen!

FINAL

Tjohoooooo!=)

Imorgon smäller det. Jag ska för första gången i mitt liv möta fd. lagkamrater. Visst har jag mött en eller två tidigare men inte ett helt lag. Imorgon kl 12.00(11.00 svensk tid) smäller det, så håll en tumme för UHC Dietlikon!

Att vi ska spela final imorrn innebär alltså att vi vann dagens semifinal mot Rönnby. Innan den här turneringen var jag faktiskt lite osäker på vår kapacitet men det här laget slutar aldrig överraska mig. Idag spelade vi bättre än aldrig förr samtidigt som Rönnby såg ut att gå på knäna. Vi hade en halvdan första period men kompencerade det med en helt lysande andra period vilket räckte för seger. Vi vann andra perioden med 4-0 vilket inför tredje innebar en ledning med 4-1. Det var ett litet för stort försprång för att Rönnby skulle hitta kraft att komma ikapp. Jag är lite förvånad att de inte försökte pressa oss mer när de hamnat i underläge men de orkade kanske helt enkelt inte. De gångerna de faktiskt kom var det halvhjärtat och innebar endast att vi hade ännu mer ytor att spela bollen på. Segern var rättvis, inget snack om saken!

Det är sådana här segrar som får mig som idrottare att förstå varför jag egentligen håller på. Den lyckokänsla specifika och framför allt viktiga segrar framkallar är svårt att få i det övriga livet. 

Nu är det dags för middag och idag serveras taggtråd!=)

  

Seger!!


Nu är även turneringens andra match spelad och det var mot det tjeckiska laget Dekanka. Trodde faktiskt att de skulle vara lite bättre än det var. Enligt mig gjorde vi dock en av årets bästa laginsatser och vann tillslut matchen med 6-3. Detta innebär att vi troligtvis blir gruppsegrare och får möta Rönnby i en semifinal. Iksu besegrade nämligen Rönnby idag efter en tajt match som slutade 3-2. Jag tror att det passar oss bättre att få möta Rönnby. Enligt erfarenheter har nämligen Rönnby svårare att föra spelet, vilket de troligtvis kommer att bli tvungna att göra mot oss. Vi har absolut chans att skrälla men om båda lagen gör sitt livs match borde Rönnby ta hem det. Jag hoppas att vi spelar riktigt bra, och att de helt enkelt inte gör det=) 

Ikväll har jag varit och fikat med Elin och Sofia. Det var hur mysigt och skoj som helst! Jag saknar de såååå! Det märker man verkligen då man väl ses. De fick verkligen anstränga sig för att ta sig hit till vårt hotell så jag är jätte tacksam för att vi fick ses. Hoppas det blir nån mer dag!!!

Nu ska jag snart hoppa i säng. Vi ligger ju även en timme före svensk tid. Ska upp redan kl 07.30 imorrn...

Sov gott!

Första matchen spelad

Sitter på hotellrummet och tar det lugnt. Har precis varit nere och ätit middag med laget och snart ska jag och Karin kolla på Grammisgalan.

Har varit en bra dag idag. Hade premiärmatch mot det norska laget Sveiva. Vi började mycket trevande och hade svårt att sätta våra chanser samtidigt som vi hade tur att de inte gjorde mål på sina. Första perioden slutade 1-0. De blev dock tröttare och tröttare efter matchens gång och vi kunde i andra perioden dra ifrån till 7-1 vilket påverkade laguppställningen. Vi gick till tredje perioden upp på tre femmor vilket var mycket bra. Om vi ska orka hela turneringen är det ett måste att försöka gå runt på så mycket folk som möjligt. Matchen slutade tillslut 12-1 och inte 15-2 som jag glatt berättade för vissa efter matchen. haha, jag har kanske lite dålig koll ibland...=)

Imorgon väntar det tjeckiska laget och det tror jag kommer att bli en tuff match. Vi lär starta på två femmor även då då vår tränare sagt att han inte vill ta några som helst risker... Jag ser fram emot morgondagen, då jag tror det kommer bli en rolig match. Kikade lite lätt på det tjeckiska laget idag när de spelade mot ryssarna och de hade vissa riktigt bra kombinationer... får se om de lyckas med det även mot ett lag som klarar av att försvara sig och slå mer än en pass i rad. Det kunde nämligen inte Rysslands lag...

Håll tummarna för oss!!!

KRAM

Framme i Finland

Nu sitter jag på Karins hotellrum här i Finland. Reste idag till Finland där vi den här veckan ska spela europacupen. Vi bor på ett riktigt fint  Scandichotell i centrala Vantaa och jag bor tillsammans med Simi. Karin bor med Tanja. Vi ville växla lite eftersom jag och Karin alltid annars sover tillsammans. Det känns jättebra och nu får jag möjlighet att träna lite tyska också=)
Imorgon har vi bara träning och först på onsdag borjar turneringen. Jag längtar! På slutet har det nämliget varit helt sjukt skoj att spela. Jag har bytt femma vilket gör att jag nu spelar med Simi på backen och Natalie Stdelmann, Mirca Anderegg och Daniella Morf i kedjan. Vi har spelat riktigt bra från första sekund och jag hoppas att det även håller i sig den här veckan. Det vore roligt! Igår spelade vi match mot Leimental, seriens sämsta lag. Vi lyckades vinna med 15-2 och hade riktigt roligt på banan. Från min klubba levererades 1+2 vilket hade kunnat blivit betydligt mer. Vi skapade nämligen massor av bra chanser. Som sagt, SKOJ!

Nåt annat roligt är att jag redan varit ute på en shoppingtur här i Finland=) Lyckades hitta ett par riktigt snygga Levis-jeans på rea och en jättefin sjal, så jag är mycket nöjd med början på den här resan!!!

Jag ska försöka hålla er uppdaterade om hur det går...

Ha det fortsatt gott!

KRAMAR


Hemresa bokad

Hej alla vänner!

Vill bara meddela att nu har jag bokat in ett besök i Umeà=) Allt är redan bokat och betalt sà det blir verkligen av! Det bästa är att det blir nästan en hel vecka i Svedala. Kommer torsdagen den 7:e februari och àker tillbaka hit ner den 13:e. Det är ju inte fy skam=)

Jag längtar!=)

Nyàr


Nu är jag àterigen hemma i Dietlikon efter tre dagar uppe i Alperna tillsammans med Simi och Tanja. Det var en riktigt mysig helg och jag är riktigt glad àt att jag fick följa med. Detta màste varit ett av mitt livs lugnaste nyàr men dock ett av de bästa. Vi hade fantastskt väder och det var skönt att bara ta det lite lugnt efter all stress som kommer av en jul i Södertälje. När jag bara hade fyra dagar i Sverige ville jag passa pà att hinna med sà mycket som möjligt och dà blir det mycket stress och lite sömn. Jag fick iaf möjlighet att komma ikapp lite nu.

Vi kom till Cresta den 30:e och stannade tills igàr. Pà den tiden hann vi dock med ganska mycket. Vi var ute pà en làngpromenad pà söndagen vilket var riktigt skönt. Första kvällen i stugan blev det även allsàng. Jag fick nämligen för mig att jag skulle lära mig den schweiziska nationalsàngen, vilket jag även gjorde=) Pà nyàrsafton begav vi oss iväg för att àka släde(Davos-släde). De àker det som vi àker pulka. Det var dock inte riktigt som hemma. Det tog oss säkert 30 min att ta oss upp för backen sà det blev dessvärre bara ett àk, men kul var det=)




Pà kvällen bjöds det pà fondue chinoise och sen även chokladfondue, dà jag stod för efterrätten=) MUMS!
Àret avslutades med att vi fick för oss att klä ut oss. Alla var med, även Simis föräldrar som jag nästan skulle vilja säga var mest pà av alla. Vi hann knappt ens komma pà tanken innan de rusat fràn bordet. Det var riktigt roligt och jag fick avsluta förra àret och börja detta àr med det bästa jag vet, att skratta sà jag fàr ont i magen!!!=)



Gàrdagen spenderade vi först ute i solen pà balkongen innan vi fick för oss att ta en lätt joggingrunda. Det blev dock 9 km som vi avverkade pà ganska precis en timme. Jag kände mig halvvägs som en fet gris som inte orkade nàt. Känslan när jag andades var som att jag sprang intervaller. Att vi var pà 2000 meters höjd lovar jag märktes. Att det dessutom var ganska backigt gjorde det inte lättare direkt. Jag var mycket nöjd dà vi àterigen var tillbaka i stugan. Hur som helst var det fantastiskt härliga tre dagar!


RSS 2.0