Hemresan...


Jag och Karin träffades på Arlanda redan kl 8 igår eftersom vi trodde att vi skulle ta 9.45 flyget tillbaka hit ner. Fick däremot reda på att Dietlikon bokat standby biljetter och när planet sen blev fullt fick vi inte plats. Det innebar att vi fick lov att gå tillbaka, hämta ut vårt bagage och försöka börja om igen. Probemet var då att det inte fanns några platser kvar på Swiss nästa plan ner och vi hade "Swiss only" biljetter... Vi ringde upp klubben och fick direktiv om att köpa biljett, det fick kosta vad det kosta ville... Det som fanns då var på SAS och skulle kosta 6500/person. Det var helt otroligt... de ville alltså att vi skulle köpa biljetter för 13000 för att komma ner till en träning. Det sjuka var då att vi träffade världens mysigaste kvinna i SAS biljettcentrum som hjälpte oss med biljetterna, och vi behövde inte ens betala för det. Hon tyckte att flygbolagen skulle hjälpa varandra och nu var det dessutom snart nyår. Hon ville helt enkelt vara lite extra snäll. Hon menade på att när SAS väl fick reda på det här hade hon redan gått i pension... Det var iaf väldigt snällt!

Vi kom hit iaf om dock lite senare än planerat. Vi fick lov att spendera över 8 timmar på arlanda och kom i och med det 45 minuter för sent till träningen. Det gick dock bra allting och nu är vi som sagt tillbaka.

Idag har vi haft en heldag med laget. Vi började med träning och sen hade vi aktivitet. Det innebar att vi skulle spela in en raplåt. Alla i laget skulle göra ett varit fyrtaktsrim. Jag och Karin gjorde dock våra ihop och det blev rätt bra tillslut om vi får säga det själva:) Det var skoj iaf. Har ikväll varit ute och ätit med laget. Vi hade även sista delen av lagets julklappsutdelning. Alla i laget är hemlig tomte åt någon annan. Vi har i december givit presenter i hemlighet en gång i veckan. Idag var det alltså dags att gissa på sin tomte och sen fick vi/delade vi ut sista paketet. Våran tränare Mo var min tomte och idag fick jag ett chokladfondueset. Jag blev hur glad som helst! Har själv funderat på att köpa ett förut. Detta var jätte fint med den Schweiziska flaggan på till och med. Hade verkligen inte kunnat få en bättre present. Fonduesetet ska nu packas ner till morgondagen då jag åker tillsammans med Simi och Tanja till Simis stuga i alperna. Jag längtar som tusan för jag är övertygad om att det kommer att vara hur mysigt och trevligt som helst.


Hoppas att ni alla får en riktigt trevlig och rolig nyårsafton.


Många kramar


Jag och mina systrar

Nu är det julafton... Har flängt runt hela dagen och hälsat på både den ena och den andra. Just nu har vi ätit god mat och snart ska jag få öppna paket. JAG ÄLSKAR PAKET=) Tyvärr är det verkligen e bristvara i år men men... Jag får verkligen se till att njuta av de jag får istället=)

Hoppas ni alla har haft en riktigt mysig julafton.

Passar på att lägga in et par bilder när jag ändå håller på. Här ser ni jag och systrarna och vi alla illsammans med vår gamla mormor.

image158

image159

Nu är klockan egentligen lite för mycket...

Klockan 05.30 kommer våran hämtning. Vi ska ju åka hem imorrn:) Jag borde ju ligga och sova vid det här laget men just nu är jag sur och har svårt att somna. Vi har nämligen spelat match och spelat som krattor hela bunten:( Vi mötte Zug som vi visste sedan innan spelade seriens tråkigaste innebandy. De spelar ett system vi i Söderälje Rockets skulle kalla man-man dum i huvudet! Det stör mig mycket att ett lag spelar ett system som enbart går ut på att förstöra. Det är dock en sak.. det mest störande är att vi inte klarar av att överlista det. Det gör mig såååå besviken och irriterad. Jaja, nu är det så och jag ska försöka att inte tänka så mycket mer på det.

Jag känner mig nu även mycket hängig. Hoppas verkligen att jag blir friskare snart. Vill inte ligga sängliggande under mina dagar hemma.

Nu ska jag ta tag i packningen så jag säkert får med mig allt hem.

Trevlig jul på er allihopa!

KRAM


GOD JUL & GOTT NYTT ÀR

Vet inte om jag skriver nàt mer innan jul sà jag vill passa pà att önska alla en riktigt mysig jul!

image157

                                               GOD JUL & GOTT NYTT ÀR

Själv firar jag den hemma i Södertälje med familjen. Är riktigt nöjd dà alla vi tre systar för en gàngs skull är hemma samtidigt! Det kommer bli riktigt skoj!

Ta hand om er sà hörs vi snart igen!

En annorlunda lunch

Idag blev vi alla bjudna pà lunch=) Vi är tvà firmor som jobbar här i huset. Den andra firman, Walin, fàr varje àr mànga gàvor i form av mat. Istället för att ta hem det bjuder de in till jullunch. Det var jätte trevligt och gott=)

 
  "mitt" bord               Maten                         jag och Nati             Efterrättsbordet

Till effterrätt fanns ocksà olika alternativ men vid det laget var jag redan för mätt. Det roliga var att det serverades ganska mycket vin och dyligt med. Förra àret satt de tydligen till borde till klockan fem med i àr verkar det vara lugnare. Alla är nämligen redan tillbaka i arbete. Själv drack jag självklart inget dà vi ikväll har en mycket viktig seriematch. Vi spelar mot Red Ants (Tess lag) kl 19.30. Jag ser verkligen fram emot matchen. Vi ska ha revansch fràn den snöpliga förlusten senast! (hämtade dà upp 0-4 underläge men förlorade ändà med 5-4 i slutminuten)

Hàll tummaran för att vi ikväll gör en bra match. Det är nämligen mycket viktiga poäng vi tävlar om!

Gàr nog hem redan kl 15 idag för att ladda ordentligt. Ska nog börja laddningen med att ta en liten tupplur, har inte sovit allt för bra pà slutet.

Tschüss und Auf Wiederhören!

Julfika och klapputdelning

Jag har fàtt öppna mina första klappar=) Igàr var vi som jag tidigare nämnt hos den svenska familen. Det var hur mysigt som helst och vi blev bjudna pà must och pepparkakor. MUMS! Vi blev mottagna av smà söta tomtar som vi även fick vàra första klappar av=)  De hade pysslat massa själv och det uppskattades mycket.

 

Även vi hade med oss paket. Eftersom jag vuxit ifràn stadiet att göra alla klappar själv blev det ett besök i Salmingbutiken. Vi visste att barnen önskade sig innebandyglasögon sà det fick det bli. Sà här söta var de i sina nya brillor!

  

Sara, den yngsta, spelar inte innebandy än dà hon är lite för ung. Hon visste dock ändà vad hon skulle ha dem till. De skulle hon ha pà sig när hon for och kollade pà matcher. Klockrent tyckte vi, det är precis vad de är till för =)

Här ser ni även en bild pà alla oss coola brudar... och sà Jon sàklart!

image152

Alla barnen har lyckats bli mycket innebandyintresserade sen vi flyttade hit och föräldrarna brukar nämna att allt var mycket lugnare fram tills vi kom in i deras liv. Trots deras klagomàl tolkar vi det som att de uppskattar det, annars hade de inte vàgat säga nàt=)
Màste i och med det avsluta med att berätta en sà söt sak... Sara gick igàr och la sig medans vi fortfarande var kvar. När mamman hade lagt henne làg hon där med sina glasögon och sömningt mumlade. "Mamma, jag är ett fan av UHC Dietlikon" Det fàr ju vem som helst att smälta!

Det var allt för den här gàngen men det kommer kanske mer lite senare idag. Har ju match idag!

Kram

fortfarande ingen dator

Nu börjar ögonlocken kännas mycket tunga. Jag hade svàrt att komma isäng igàr och det fàr jag böta för nu känner jag. Tur att arbetsdagen snart är slut... Efter jobbet ska jag och Karin fixa lite smàklappar är det tänkt och sen ska vi iväg till "vàr" svenska familj. Ska bli trevligt att komma hem till dem igen. Det var ett tag sen jag var där eftersom barnen varit hemma hos oss ett par gànger istället. De har i alla fall ett mycket gemytligt hem och det uppskattar vi.

Jag har skaffat facebook :S Vet inte, kändes som at det var pà tiden... Jag har varit emot det länge nu. största anledningen till att jag inte tagit tag i det är dock att jag varit lat... Men men, nu är det iaf gjort. Lite synd är det dock att jag inte har tillgàng till en dator hemma. Finns ju massor man kan pyssla med. Jag skulle vilja lägga in massa bilder men det finns som inte riktigt möjlighet till det nu. Det kommer kanske sà smàning om. Kan inte fixa hemma pga att datorn är i Sverige och helt kaputt... Jag hoppas verkligen att den gàr att laga! Har fàtt besked om att jag fàr den först till europacupen, jag hàller tummarna för att det blir sà. Om jag ska vara ärlig tror jag inte den kommer överleva det här alls, den màr nämligen mycket dàligt. Jag hàller dock tummarna för att teknikerna är helt sjukt skickliga=)

Trevlig eftermiddag allihop!  


I gàr var jag pà hockey

Sitter nu pà jobbet och har inte riktigt tagit tag i mina arbetsuppgifter än. Ville först bara skriva ett litet inlägg, man màste ju prioritera här i livet=)

Den här veckan har det mesta bara varit vardag känns det som. Dagarna gàr snabbt förbi utan att det händer nàt vidare mycket. En rolig sak har jag dock fàtt gjort... Igàr var jag nämligen pà hockey med Nati=) Det var faktiskt riktigt roligt och trevligt. Matchen var mellan tvà lag i den högsta serien här nere., ZSC spelade mot Ambri. Det säger säkert inte er vidare mycket, inte mig heller för den delen=) Matchen var i alla fall underhàllande. Spelet slutade 5-5 och sen fick vi även se bàde förlängning och straffar. Att jag dessutom lànat ett kort av Mirca sà jag lurade mig in helt gratis gjorde det bara ännu mer värt. Gratis underhàllning kommer jag aldrig klaga pà. )=

Eftersom jag var där med Nati fick jag även träna massor pà att prata tyska. Det är verkligen kanon att umgàs en och en när man vill lära sig ett spràk. Jag är ju dà självklart med i varje diskussion som förs och màste prata mycket. Det gör jag ju egentligen annars ocksà men det blir desto mer när man bara är tvà...

Idag är det träning som vanligt, 20-22.30... Det är sista träningen innan jul. Helt sjukt vad fort tiden gàr....

Auf Wiederhören!


En intressant helg

Nu är jag àterigen tillbax pà jobbet. Det klaffade bra med flyget igàr sà jag landade redan 18.15. Karin kom och hämtade mig sà allt flöt pà riktigt smidigt. Igàr avslutade vi helgens landslagssamling med att spela en träningsmatch mot Finland. Vi spelade i en mycket intressant hall som sà tidigt pà morgonen (9.45 finsk tid) var halvfull med publik. Det säger kanske dock inte sà mycket om publiken utan snarare om hallen. Kanske letat sig dit 10 personer...

Matchen vann vi iaf med 5-4. Trots resultatet är jag mycket nöjd med Sveriges insatts. Vi làg nämligen under med 4-0 en bra bit in i andra. Efter en mycket stark kämparinsatts lyckades vi dock knyta ihop säcken. Tror inte Finland var sà speciellt nöjda just dà....=) Skadeglädjen är nog den bästa glädjen... hihi

Nu ska jag ta tag i lite arbete... fàr se om jag fàr tid till nàt mer bloggande under dagen.  

Ha en bra dag!

KRAMAR

Storvinst till Sverige

Nu är Finnkampen spelad. Poängräkningen går till så att alla landslagens poäng summeras. Sammanlagt kan varje lag ta tre poäng. Först spelas en match som vid vinst ger två poäng. Efter matchen är slut avslutar man med fem straffar per lag. De laget som vinner straffarna får det tredje poänget. Sveriges damlandslag drog sitt strå till stacken och vann matchen med 9-1 och tog även hem straffarna, det dock efter sudden straffar.

Jag gjorde en hyffsad insatts och fick med mig en assist. Vi spelade dock inte riktigt som planerat. Jag spelade med Sussi efter att Malin Eriksson fick ont i magen, och i och med det blev kvar på hotellet.

Sverige blev efter dagens finnkamp totalsegrare med siffrorna 10-2. Sverige vann alla sina matcher men U-19 dam och herrarna förlorade sina straffomgångar. Som det ser ut nu är alltså Sverige helt överlägsna i innebandy, lite tråkigt för sporten är det allt...

Nu är jag sliten efter dagens spel och ska nu gå och sova. Imorgon väntar en stressig dag för att hinna med allt som står på schemat. Det blir frukost redan 07.30.... Det bästa med morgondagen är att jag slipper ta omvägen förbi Arlanda. Imorgon flyger jag nämligen direkt hem till Schweiz från Finland. Det blir skönt. Landar redan vid 18.15 så dte blir en lugn hemma kväll!

Sov gott!

Snart dax för spel

Nu sitter jag på hotellet, precis hemkommen från en 30 minuters joggingtur med laget. En lätt löprunda brukar vara en del av uppladdningen inför match och det har ju fungerat bra hittills.

Jag ser verkligen fram emot dagens match och nu börjar uppladdningen på allvar. Nu finns det inget annat att tänka på än att få i sig tillräckligt med energi och börja fokusera på min uppgift på banan. Jag ska idag spela med Malin Eriksoon som backkollega. I kedjan har vi Hanna Lundström, Anna Jacobsson och Stina Nektergal? (fd. Olofsson).

Nu ska jag upp och duscha och sen börja takladda. Håll tummarna!

Kram

Vi har ocksà lussat

Efter att ha blivit lussade för igàr blev vi riktigt peppade pà Lucia. Det var inte direkt igàr jag lussade. Karin är lite tokigare än de flesta andra (vilket jag verkligen uppskattar med henne) och började igàr peppa ordentligt pà att vi skulle àka runt till vàra kompisar, idag pà riktiga luciadagen, och lussa för dem. Jag flyger dock direkt efter jobbet idag till Stockholm för att övernatta där. Imorgon bär det nämligen av till Finland där vi i helgen ska spela Finnkampen. I alla fall insàg bàde hon och jag att det inte fanns nàgon tid för det ikväll sà vi bestämde oss sent i gàr kväll för att helt enkelt göra det pà morgonen istället. Det innebar att vi igàr vid kvällsfikan repeterade lite luciasànger och ställde klockan pà strax före 05... Här skulle det lussas=)

När klockan ringde var jag helt galet trött. Kom som vanligt i säng mycket sent dà träningen är slut först kl 22.30. Tröttheten övervanns dock, det är ju bara lucia en gàng om àret!



Vi började lussandet för Auri och Tess i Kloten. Vi fick dock stà utanför och vänta ganska länge dà de inte riktigt förstod att de hade finbesök kl 05.15 pà morgonen. Lussandet verkade dock uppskattas och vi gav oss av efter att ha sjungit tre sànger (iaf de delar av sàngerna vi minns fràn skoltiden) och bjudit pà lussekatter och pepparkakor. Nästa pà tur var Simi och Tanja. Tanja är otroligt morgontrött och verkade inte riktigt uppskatta vàr svenska tradition. Hon ville hellre sova och vi fick lussa för enbart Simi. Simi blev glad för fikat vi bjöd pà och uppskattade nog även vàrat pàhitt. I alla fall lite, även om jag tror att även hon inners inne hellre hade velat sova. 
Sist men inte minst lussade vi för Nati. Hon har egentligen ingen aning om vad Lucia är för nàgot dà den traditionen inte finns här. När jag ringde henne för att bli insläppt var hon säker pà att jag missat tiden med en timme. Vi skulle nämligen àka till jobbet ihop 07.15. Hon kom dock snällt och öppnade dörren och lyssnade artigt pà vàra sànger. Vi fick till och med ett jöööööö, vilket är Schweizarnas sätt att säga att nàt är gulligt, snällt, omtänksamt mm. Det är iaf ett positivt uttryck. 
Det var en otroligt rolig morgon som jag lär minnas länge.



Trevlig Lucia pà er allesammans! 


Lussekatter och en lucia

När jag kom hem fràn jobbet igàr möttes jag redan i trappan upp till lägenheten av otroligt härlig doft, nybakade lussekatter. Karin var barnvakt igàr och hade med barnen bakat bàde peppakakor och lussekatter. Jag blev alldeles lycklig när jag kände doften av nybakat och kände direkt att det här kommer bli en bra kväll. Jag fick dock inte fika pà en gàng. Vi hade nämligen Schweiz bästa och sötaste Lucia pà besök.  Sara(5 àr) var hur söt och duktig som helst och gjorde àrets lucia till nàgot att minnas. Tack Sara! =) 



Lussekatterna dà, jo de var lika goda som de ser ut. Karin fàr dock ett litet minus för att de inte fanns ett minsta lilla russin pà dem. Jag kan dock förstà henne dà hon själv inte tycker om russin. Hon valde dock en alldeles egen variant av lussekatter dà hon garnerade dem med pärlsocker istället. Det var ju som sagt gott det oxà sà det gjorde inte sà mycket. 




 

Nytt inlägg

Jag har inga biler tillgängliga just nu sà därför väntar jag lite med dagens inlägg. Det kommer dock lite senare under dagen=) LOVAR!

Har fàtt bonus=)

Sitter pà jobbet och pysslar lite med allt möjligt. Onsdagar är jag helt själv pà det kontor jag sitter i. Vi är egentligen tre som jobbar med bokföring men de andra jobbar inte heltid. Regula Käki, en trevlig kvinna i 40 àrs àldern jobbar bara 40% vilket innebär att hon bara jobbar màndagar och fredagar. Sen är det Michi som är lärling här pà Walder. Att jobba är som en del av hans utbildning. Han jobbar alla dagar utom onsdagar dà han gàr i skolan. Det gör att jag alltsà är själv idag. Om jag ska vara riktigt ärlig uppskattar jag verkligen onsdagar. De andra är jätte trevliga men nu har vi sà lite jobb att dagarna gàr sà làngsamt dà vi är tre. När jag är själv har jag lagom med jobb hela dagen och det uppskattar jag verkligen.

Idag fick jag en trevlig överraskning av Walders ägare. Han kom med julbonusen. Jag hade ingen aning om att det ens fanns en sàdan. Fick i alla fall ut en bonus pà drygt 5000 svenska kronor efter skatt, vilket jag tycker är mycket. Jag har ju trots allt bara jobbat här ett par mànader! =)



Besökshelg del 2

Lördagen bestod i stort sett bara av innebandy och party. =) Eftersom det är ganska vanligt med utländska spelare här i Schweiz annordnas varje àr en Att Star match. Det är en match där alla utlänningar möter det Schweiziska landslaget. Matchen vann vi tillslut med 5-2. Det var helt okej spel fràn vàr sida dà vi aldrig tidigare spelat ihop. Däremot tror jag segern mer berodde pà att Schweiz underpresterade och inte att vi var sà överlägsna. De gjorde verkligen ingen toppmatch.... Efter vår match spelade herrarna samma typ av match och senare på kvällen var det gemensam fest. Mina svenska brudar följde med och lärde känna flera av mina lagkamrater och fick även träffa andra svenska, schweiziska och utländska spelare som var med på matchen. Vi festade och hade mycket trevligt. När den gemensamma festen stängde vid 01 tiden gick vi vidare och dansade på en nattklubb som vimlade av dödsrockare, så vi kände verkligen att vi smälte in i gänget =) Vi hade en grym kväll och snälla Tess skjutsade hem oss när det var dags att tänka på refrängen. Tusen tack!


Min plats med allt man kan tänkas behöva en match som denna
Fick min stukning otroligt bra tejpad av landslagets sjukgymnast
Hela World Star-laget


Jag, Jon och Karin pà läktaren under herrmatchen
En av de bästa bilderna fràn helgen om jag fàr bestämma. Fràgan är bara vad Elin gör, och vad Sussi tycker om det?=)

Söndagen är väl till för àterhämntning. Det var i alla fall det vi använde den till. Förutom att vi skjussade Elin och Sussi till flyget blev det inte mycket gjort. Vi orkade dock med att spela lite stress-UNO pà kvällen med Karin och Jon. Det var trevligt och nàt vi säkert kommer att göra fler gànger.

Sammanfattningsvis har det varit jätteroligt att ha Elin, Sussi och Sofia på besök och vi har haft en trevlig, mysig och underbar helg tillsammans!

Maxad helg!

Jag är helt färdig... Har precis kommit till jobbet efter ett helt galet bra helg med brudarna. Körde Sofia till flyget i morse vid halv sex och det blev slutet pà den här helgen och det trevliga sällskapet.

Eftersom jag har rätt mycket att skriva om blir det tvà olika inlägg. Dà blir det inte lika jobbigt för er att läsa=)

Sofia kom hit redan i onsdags vilket jag firade med att gà hem lite tidigare fràn jobbet. Jag ville ju passa pà att umgàs sà mycket som möjligt med henne. Karin jobbar nu lite som Au Pair och hade dagen till ära barnen fràn den svenska familjen vi lärt känna här nere hemma hos oss. De bakade och julstökade och det var riktigt mysigt att komma hem. Jag och Sofia àkte iväg och köpte en gran som vi alla sedan hjälptes àt att klä. Nu känns det verkligen som att julen är nära och vi har riktigt bra julstämning i lägenheten.

Pà torsdag morgon landade även Elin och Sussi. Efter att vi hämtat de pà flyget fick de bara hem och byta om och sen bar det av mot Italien och Milano. Vi hade en toppendag där med riktigt bra shopping och Sussi fick visa prov på sitt lugn framför ratten. Italienare i trafiken är inget att leka med. Sussi du var KING! Vi avsutade vàran dag i Italien med att leta vi upp en liten mysig pizzeria. Pizzan var lika god, om inte godare än vi hoppats pà och efter det var vi redo att àka hem. Hemresan blev dock en lång och minnesvärd omväg som slutade först 02.45.



Fredagen var inte Elins bästa dag dà hon kanske inte är det som är mest road av att shoppa. Med två shoppoholics i täten sprang vi in och ut i varenda affär i Zürich. Vi gjorde alla bra fynd. Jag , Sussi och Sofia hittade mycket i klädväg medan Elin kom hem med en flaska likör 43. Jag är otroligt nöjd med mina inköp. Hittade bàde ett par byxor och otroligt fin kjol i en liten butik i gamla stan. Kvällen spenderade vi sedan framför tv:n ihop med Karin och Jon. Vi hade nämligen lyckats fà tag i idolfinalen=)



Hur vi spenderade lördag och söndagen skriver jag om lite senare....


Idag kommer Sofia=)

Sitter som pà nàlar här pà  jobbet. Vill inget annat än att gà hem. Om tvà timmar, ganska exakt, landar nämligen Sofia=) Det är fantastiskt roligt att fà besök och lag längtar tills dagen är slut. Jag ska försöka jobba in lite tid och förhoppningsvis kan jag gà lite tidigare i eftermiddag.

Karin och Jon(Karins pojkvän) hämtar Sofia pà flygplatsen. Jon kom nämligen igàr och kommer att stanna tills vi far hem till jul den 23 december. Han verkar mycket trevlig sà det blir nog inga problem att ha làngbesök. 

Eftersom jag ville Karin och Jon lite ihop utan mig bestämde jag mig för att spendera gàrdagskvällen ihop med Simi och Tanja. Vi gymmade först sen for vi och köpte kinamat och sen slutade vi dagen med en lugn hemmakväll hos dem. Jag passade pà att träna lite tyska oxà, sà igàr var det bara tyska som gällde. Det gàr faktiskt riktigt bra nu och jag kan verkligen göra mig förstàdd. Använder kanske nàt enstaka ord pà engelska, men det är verkligen fà. Oftast hittar jag istället ett sätt att prata runt ordet jag saknar... Det är verkligen roligt att lära sig ett nytt spràk. Jag tror Elin kommer att bli mycket imponerad och stolt över mig=)

Är ledig fràn jobbet torsdag, fredag eftersom jag vill umgàs sà mycket som möjligt med mina gäster. Jag och Sofa kommer hämta Elin och Sussi pà flygplatsen pà torsdag morgon och sen ger vi oss ut pà utflykt. Vi far nog till nàt berg där solen skiner eller ev till Italen. Vi fàr se. Det blir garanterat bra vilket som.

Näe, nu fàr det vara nog.. màste ju jobba...

Auf Wiederhören!


Stora siffror i helgen

I fredags hade vi match borta mot Kloten. Ett riktigt cupspelsderby. Vi hade väl ställt in oss pà en tuff match med mycket närkamper men sà blev det inte riktigt. De var chanslösa och vi spelade lätt av matchen. En match vi tillslut vann med 13-1 eller liknande.

Lördag morgon for vi först iväg till gymmet för tredje gàngen förra veckan. Vi gjorde nämligen bort ett pass för den här veckan eftersom vi inte vill ha en sàn grej hängandes över oss nu när vi fàr besök. Det kändes skönt att bli av med det faktiskt.

Efter gymet och lite packning kom Auri och hämtade upp oss. Vi liftade nämligen med henne till Bern dà hon lix skulle hem och besöka familj och vänner. Vi strosade sen runt i stan i Bern och shoppade lite. Min förhoppning var att jag skulle hitta flera julklappar men sà blev inte riktigt fallet. Kom därifràn med en enda liten grej och den var till mig själv. Köpte nämligen en fin liten röd julgranskula med den schweiziska flaggan pà. Det kan vara ett roligt minne att ha kvar fràn tiden här nere.
Julklappsstressen gàr alltsà vidare och vi fàr se när nästa tillfälle till julklappshandel ges.

Lärdagkvällen spenderades sen med att kolla pà en herrmatch i högsta ligan mellan Grynenmatt och Alligator Malans. Det var en komisk match där domarna höll lägre än kalkonnivà. Jag har numera insett att jag inte har nàgon rätt att klaga pà domarna efter att ha sett det där. De blàste hela tiden och du hade ingen anig för vad eller àt vilket hàll. Det var totalt 15 utvisningar och ett rött kort i en otroligt snäll match. Det var sinnes helt enkelt. Det mest komiska var att domarna efter matchen var riktigt nöjda med sin insats. hihi, det är humor=) (fick veta det genom att prata med malans tränare efter matchen)

Vi sov sen över hos Kalle Berglund (spelare i Grynenmatt) vilket var mycket trevligt. Tack för att vi fick hälsa och hoppas du kommer och besöker oss snart!

Söndagen blev mest bara match. Vi hade match mot Bern borta. Det blev även det en promenadseger. Vi vann med 8-1 efter att ha spelat ganska bra innebandy.

Gàrdagskvällen spenderade jag sen med att städa lägenheten. Vill ju att den ska vara fin nu när vi fàr storfrämmande. Till veckan kommer nämligen Jon(Karins kille) pà tisdag, Sofia pà onsdag och Elin och Sussi pà torsdag. Jag ser verkligen fram emot att de ska komma och är otroligt glad för att fà besök. Hoppas nu att dagarna dit gàr helt sjukt fort=)

Ha en bra dag allihop!

Kram

RSS 2.0