26-årsdagen!

I lördags var ingen vanlig dag för då var det min och Elins födelsedag, HURRA, HURRA HURRRRAAAAAAAAAAAA!

Min födelsedag innebar jobb mellan 8-16 men efter blev det otroligt mycket bättre. Jag avslöjar tyvärr inte vad jag gjorde men nöjd med kvällen är jag verkligen!

När jag kom hem från jobbet kom min underbara Helmi med ett paket och jag förstod direkt att det var något bra, det säg jag nämligen på Karins nöjda min!

Förväntansfull öppnade jag paketet och blev överlycklig när jag såg vad det var...

EN MAGVÄSKA! Det som jag alltid har önskat mig! :)

Det bästa var att väskans alla fack dessutom innehöll paket, lycka! När alla paket från Helmi var öppnade hade jag fått lite olika sortes choklad, lite lösgodis, en fotlänk samt en fantastiskt fin mössa. Känns som mössan var huvudpaketet...

och eftersom ironi har lite svårt att läsa sig till så kanske inte en magväska var vad jag önskade mig direkt. Däremot så är det inne här i Schweiz och vi har tyckt det varit mycket skoj under tiden här nere. Undrar när det blir coolt att ha magväska hemma i Sverige igen... eller kanske inte när utan snarare OM det överhuvudtaget blir populärt igen :)

Packning

Det är helt galet vad jag är ute i god tid... idag har jag nämligen packat min första väska för hemfärden. Min förhoppning är nämligen att Karin och Jennie ska ha möjliget att släpa hem den åt mig. De kommer nämligen på besök snart, 1-6 april är de här.

Det som jag har packat är allt som hör vintern till. Jackor, täckbyxor, vantar, halsdukar, skor mm. Känns skönt att bli av med sånt hur som helst, det tar bara massa plats nu och kommer inte till användning mer. Nu är det bara att hålla tummarna för att Karin och Jennie inte shoppar för mycket här nere :)

Har insett att jag har massor att ta hem... Får hoppas att många IKSU-tjejer blir uttagna till landslagslägret här nere i Schweiz i slutet av april. Blir de det ska jag fråga snällt om de vill hjälpa mig lite. Vore såååå bra om jag fick skicka lite med dem med. 40 kg övervikt har jag annars säkert :S

Funderar mycket på hur jag ska göra med jobb i sommar. Vill inte gå och såsa i 4 månader., det är för länge. Har ev ett jobb på gång, med det är isf här nere. Det skulle inte vara helt fel att få uppleva en sommar i Schweiz heller. Blir det så kommer jag till Umeå sista juni som det ser ut... jaja, vi ser väl!




Milano och Intermatch

Jag har fått uppelva så mycket underbart under mina två säsonger här nere och i söndags var en sån dag som jag verkligen kommer att minnas.

I söndags morse kl 6.30 bar det iväg till Milano tillsammans med Karin, Simi, Tanja och Alfred (svensk som spelade med herrlaget GC denna säsongen)

Resan ner gick smärtfritt och snabbt... undrar om det beror på att jag mfl sov bort delar av den :)


Väl framme i Milano strosade vi runt på torget, kollade in Duomen, åt glass och bara njöt.



Detta vackra träd bevisar att det var betydligt mer vår i Milano än vad vi har här. Vackert! Fick även ett mycket bra bord på en uteservering där vi åt pizza och pasta och njöt av solen.


Vi avslutade våran vistelse i Milano med att se matchen mellan Inter och bottenlaget Reggina, en match där Zlatan gjorde två mål. Det är riktigt coolt att uppleva stämningen på plats och det är svårt att förstå hur stor Zlatan verkligen är i Italien. Riktigt häftigt!


Nu när det är klart att jag ska åka hem så vill jag passa på att uppleva så mycket som möjligt här nere. Får se vad det blir här näst...

Jag kommer hem...


Nu har jag fattat ett beslut angående nästa säsong och jag spelar säsongen 2009/2010 i IKSU. Beslutet fattade jag egentligen i fredags men jag behövde lite tid för att känna efter om det var det rätta. Beslutet är fattat efter mycket övervägande men framförallt på magkänslan, det känns helt enkelt rätt att åka hem!

Det som gjorde att jag fattade det beslutet jag gjorde, förutom magkänslan då, var att jag vill slutföra allt jag påbörjat hemma. Jag ska nu spela mitt tredje år på kontraktet med IKSU som jag skrev på för x antal säsonger sedan samt att jag ska avsluta mina personalvetarstudier på universitetet. Är dessutom mitt uppe i min innebandykarriär och efter en säsong där jag mestadels varit skadad vill jag nu få de bästa förutsättningarna till att fortsätta utvecklas. Jag är otroligt taggad för att komma hem och försöka kriga till mig en plats i IKSUs lag, för tuff konkurrens är jag övertygad om att jag kommer att få! Sen längtar jag även väldigt mycket efter vissa personer i Umeå och jag ser verkligen fram emot att kunna spendera mycket tid tillsammans med dem!

Datum för hemkomsten är ännu inte planerad. Jag kommer att åka till Tanzania ett par veckor i maj och sen får jag se om jag får sommarjobb här nere eller i Sverige. Får jag det hemma kommer jag komma till Umeå sista veckan i maj. Någon som har ett sommarjobb för mig 4-6 veckor? :)

Nu ska jag åka och jobba. Snart kommer även ett inlägg om våran söndag i Milano!

Från morgon till kväll

Måste säga att det är ansträngande att jobba och rehaba på heltid. Just nu jobbar jag stenhårt för att ta mig tillbaka till innebandyn så fort som möjligt och det finns en chans att jag fixar det till finalerna enligt min sjukgymnast. Men för att det ska gå så måste jag jobba stenhårt för det och jag lovar, det gör jag! Just nu innebär det att jag inte har någon tid för annat än rehab och jobb. Mina dagar ser ungeför ut såhär...

 7.30 Går upp, äter, klär mig för träning
 8.15 40 minuters promenad i raskt tempo (del av rehabträningen)
 9.00 Tid hos Sjukgymnasten
 9.30 Cykla 30 minuter (del av rehabträningen)
10.00 Styrkeövningar, kordinationsövningar, lite spänstövningar
10.30 hem, laga lunch, äta, duscha, klä på mig, sminka mig
11.30 Åker till jobbet
11.50 Jobb fram till en 1 timme före träningen
18. 00 Hem, äta middag, byta om
19.00 Träning med laget. För mig 30 minuters jogging, styrkeövningar, bålstabilitet.
21.30 Hem, kvällsfika, dusch, skype :)

Detta är en vanlig dag för mig. Det blir en hel del eftersom jag rehabar varje dag, Har vi ingen lagtränig jobbar jag längre, som torsdagar tex då jag jobbar till kl 20.00. Efter jobbet blir det då hem och jogga, ingen rast och ingen ro. Min sjukgymnast var på mig igår om att jag måste klämma in en vilodag, så det ska bli. På söndag har vi planerat in en dag i Milano med shopping och Intermatch, en vilodag då blir med andra ord perfekt :)
Ska jobba i stort sett alla lördagar fram til säsongen är slut... Undrar om jag kan ta ut det i lön eller om jag måste ta ut det  i ledighet?  I så fall blir det två veckors semester i april, inte helt fel det heller...

Jaja, Nu får det räcka med att fiska efter sympati eller vad det nu är jag söker. Som ni ser iaf är det inte alltid guld och gröna skogar att vara "utlandsproffs"

Joggingtur

Här går det framåt med rehabträningen. Igår var jag ute och joggade med laget i 30 minuter samt kör massa riktningsförändringar med fart. I slutet av veckan tror sjukgymnasten att jag kan få ge mig på ruscher. LÄNGTAR!

Nu är det vår här nere! Var ute och promenerade 40 minuter imorse i solskenet. Det är nu strålande sol och 11 grader varmt, underbart! Nån som är avundsjuk? :)

Nu är det dags att fara och jobba!

Ha en bra dag allihop!


Däckad!

Ligger i sängen och har precis sett omröstningen i melodifestivalen... måste spontant fråga... Hur tänkte Svenska folket nu egentligen? Detta kan väl knappast ha varit årets bästa bidrag? Att E.M.D inte vann är klart, deras fans har för lite pengar på mobilen för att kunna rösta, annars hade de varit en het kandidat om man ser till antal fans...

Själv hade jag ingen favorit, har hört bidragen för lite för det. Karin har nu dock gjort en cd till bilen med årets bidrag så nu ska vi bara lära oss texterna. Vill ju kunna hänga nere på schlagergolvet på REX i sommar och vråla med :)

Årkade inte göra nåt ikväll. Helmi är nu och hänger hemma hos Mirca, jag ligger i sängen och surfar lite. Har nämligen jobbat hela dagen, 8-16, och pga galet mycket folk i butiken är jag både slut i kropp och huvud.

Detta är kartongerna från dagens skoförsäljning. Man kan nog dessutom plussa på ett antal skor som såldes till kunder som ville behålla kartongen... Mycket jobb med andra ord!

Trivs verkligen med att jobba i en sportbutik!!!

Katastrofal säsong!

Fick en tidning av VK igår i brevlådan eftersom de har varit här nere och hälsat på mig och skrivit en artikel om mitt iv här nere. Artikeln avslutades med ett citat från mig. "Det här året... Usch! Jag hoppas att jag kan spela i slutspelet. Annars är det en katastrofal säsong" Tidningen kom lägligt, igår startade nämligen vår semifinalserie i bästa av fem matcher mot Dürntern.. Det är alltså bara att konstatatera att denna säsong är katastrofal, jag är nämligen inte skadefri och finns med på bänken - som ledare. Det är sjukt trist att gå in i en sån här period på säsongen, då varje match är otroligt viktig, och inte ens kunna spela. Jag säger bara "FY FAN FÖR SKADOR"

Hur skadeläget ser ut är fortfarande lite oklart. Jag spelar inte i dagsläget eftersom yttre ledbanden i knät är uttönjda samt att minisken är lite trasig. Alla som känner mig vet dock att jag är sjukt envis så för att komma tillbaka så fort som möjligt så går jag slaviskt på rehab och besöker en sjukgymnast. Jag är uppe med tuppen varje morgon för att cykla 30 minuter och göra de stbilitetsövningar sjukgymnasten rekommenderat. Han säger att han inte skulle bahandla mig varje dag om han inte trodde att det fanns nån chans att jag skulle hinna tillbaka redan denna säsongen. Det finns alltså en chans att jag spelar de sista matcherna på säsongen - om nu tränarna vågar sätta in mig. De var otroligt tveksamma till min sista match innan skadan eftersom jag redan innan hade problem med smärtor i knät mm. Jag lyckades dock intala dem att jag var frisk och två byten in i matchen visade det sig att jag inte var så hel i knät som jag trodde, eftersom jag skadade mig igen, och den gången värre än innan. Nu återstår det alltså att se om min envishet belönar sig redan i slutspelet eller om det kommer att resultera i att jag kommer vara väl förberedd till sommarträningen!

Första semifinalen vann vi dock relativt enkelt med 7-2. En match där vi var mycket bra i första och urusla i andra och tredje. Skärpning till imorgon då det smäller igen, denna nivå håller nämligen inte om vi vill bli mästare i år igen!

Cupsegrare

Första titeln för säsongen är säkrad. I lördags blev vi nämligen cupsegrare efter att ha besegrat Bern med 9-0 i finalen. Anledningen till att vi inte mötte ett bättre lag i finalen är att motståndare i cupen lottas. Vi slog då ut Red Ants redan i kvarten och hur Piranha Chur åkte ur vet jag tyvärr inte. Bern Capitals lyckades dock vinna sina matcher och fick spela final, men där tog det stopp. Ett silver i cupen är dock inte fy skam för ett lag som inte ens tog sig till slutspel.


För mig blev cupen en match bakom bänken men uppgift att peppa laget och ge tips främst till backarna. Är inte direkt så här jag hade hoppats att in säsong skulle sluta. Nu när allt det roliga börjar kan jag inte vara med igen. Just nu går jag på behandling och sjukgymnastik varje dag i hopp om att kunna vara med när finalrundan börjar. Snälla ni, håll tummarna för att det går. JAG VILL SPELA!

Annars är allt bara bra. På jobbet är det nu verkligen full rulle och jag ska jobba varje lördag hela mars så det blir en hel del med andra ord. Anledningen till att vi har så mycket kunder är att fotbillssäsongen sätter igång nu och vi har ett otroligt stort utbud, vilket gör att de flesta kommer till oss. Kul att ha massor att göra, dagarna går extremt fort!

Förresten... var vid vattenfallet i söndags, igen! Det hade jag verkligen inte trott att jag skulle besöka igen. Detta hoppas jag var sista gången, det är nämligen inte så intressant längre. Tror nämligen att detta var min 6:e gång denna säsong... :S

Sitter just nu och sorterar lite fotom från min tid i Schweiz. Det är helt otroligt vad jag har tagit mycket bilder här nere. Har dessutom insett att jag är i ett stort behov av en extern hårdisk. Nån som känner att jag är förtjänt av en födelsedagspresent? :)

Nu ska jag snart sova.. ska till sjukgymnasten redan kl 8 imorrn...

Kram och god natt!







Är lite ledsen nu

Jaha... här kommer en redogörelse för min fantastiska innebandysäsong... eller ska nog snarare skriva min eventuella frortsatta innebandysäsong. Sitter nu hemma i soffan med ett svullet och smärtande knä. Denna säsong har verkligen inte varit min bästa då jag har haft i stort sett konstanta problem sen försäsongen. Det började med en cyklop i knät, vilket var extra bindväv i knät som växt till sig och orsakat smärtor. Eftersom de trodde att det var en överansträngning innebar detta för mig 12 veckors vila helt i onödan... det resulterade hur som helst i en artroskopi i början av september. När jag äntligen tyckte att jag börjat hitta formen igen fick jag en smäll på knät den 11 januari, en smäll jag inte trodde var så allvarlig, men det visade sig vara värre än jag trott. Jag har sen i januari rehabiliterat knät och gått hos sjukgymnast för att få bukt på smärtorna. Jag har inte heller spelat alla matcher för att inte utsätta knät för för hård påfrästning eftersom mina tränare har velat spara mig lite nu till cupfinal och slutspel som börjar på lördag. Igår lyckades jag iaf tjata till mig att få spela, korkad nog som jag är, och redan i andra bytet var olyckan framme igen. Jag kom i en skum närkamp, som jag normalt skulle klara utan större problem, men denna gång översträckte jag knät och är nu tillbaka på ruta ett igen! Det resulterade i att jag inte kunde spela mer igår och att jag till helgen definitivt inte kan spela cupfinalen. Nu återstår det att se hur detta utvecklar sig. Förhoppningsvis kan jag få vara med lite under slutspelet annars är det bara att förlika sig med tanken att denna säsong är över, mycket tidigare än förväntat.

Allt detta gör att jag just nu är riktigt riktigt låg... livet suger helt enkelt just nu!




RSS 2.0