Fastnacht

Nu äntligen händer det nåt här på bloggen. Ska ta mig i kragen och skriva ett inlägg från helgen som var. Helgen spenderade jag i Chur tillsammans med Anna och Johan Anderson. Förutom det trevliga sällskapet var målet även att få uppleva Fastnacht. Fastnacht är en mycket speciell högtid här i Schweiz där stora delar av befolkningen klär ut sig i de mest konstiga konstymer och går i ett karnevalståg på gatorna. Alla olika städer har sitt eget tåg och tydligen är skillnaden mellan hur det firas relativt stor mellan de olika städerna och jag och 24 000 andra fick nu se hur det firades i Chur. Vad som mer bör tilläggas är att många tar ut en veckas semester i samband med denna högtid och eftersom man här nere bara har fyra veckors semester är det relativt mycket...




Tack Anna och Johan för den mysiga helgen hos er. Hoppas vi ses snart igen!


Dåligt samvete

Hej alla trogna bloggläsare...

Måste be om ursäkt för att jag aldrig uppdaterar bloggen längre... har nämligen helt tappat suget. Min kamera funkar inte vilket gör att jag inte kan ta några bilder och lägga upp... och utan bilder känns det inte lika roligt. Hoppas dock på att få igång kameran snart så att jag kan lägga upp lite inlägg om hur jag haft det på slutet... Ska dock försöka lägga upp ett inlägg redan ikväll.

Auf Wiederhören!


Underbar helg i Lenzerheide


Jaha, så var det måndag igen och helgen bara flög förbi. Denna helg var dock inte som alla andra helger utan den spenderades i Alperna tillsammans med min älskade tvillingsyster Elin och den underbara svenska familjen vi lärt känna här nere. I lördags begav vi oss upp till skidområdet Lenzerheide där vi mötte upp familjen och sen åkte vi lite i en barnbacke för att se om vi överhuvudtaget kunde stå på skidorna. Jag gjorde där tyvärr den tråkiga upptäckten att jag inte kunde åka skidor pga smärtor i knät :( För Elin gick det dock bättre och hon spenderade två dagar i backen med familjen.

Lödagkväll var vi sen uppe i bergen och åt på en liten restaurang som serverade olika schweiziska specialiteter och efter maten tog vi släden ner till lägenheten som låg precis bredvid backen, perfekt!!!

Vi sov kvar i lägenheten familjen hade hyrt och på söndagen åt vi en mysig frukost ihop och begav oss sen ut på olika äventyr. Jag, Anna och Sara åkte släde i backarna och hade snöbollskrig medans de övriga passade på att åka skidor. Efter en dag ute blev vi bjudna på tacos innan vi begav oss hem till lägenheten här i Dietlikon. Elin hade återigen otur med vädret när hon är här i Schweiz på besök men det verkar som att hon var riktigt nöjd med helgen ändå! Vi konstaterade även i bilen på väg hem att vi har flera människor i vår omgivning som är helt fantastiska och att man inte bara ska ta dessa för givet utan påminna oss om emellanåt att vi har haft tur som har lärt känna just dessa diamanter!
(hade egentligen velat lägga upp lite bilder från helgen men jag har enorma kameraproblem denna säsong. Så tyvärr blir det inga detta inlägg heller...)

Har förövrigt blivit utmanad av både Sofia Ahlehjelm och Sophia Molin. Uppdraget består i att "gå in i mappen Mina bilder på din dator. Gå till den sjätte mappen och därefter väljer du det sjätte kortet. Visa den bilden i din blogg och skriv något om den. Invitera sex stycken nya att vara med på utmaningen. Länka till dem och låt dem veta att de är utmanade."
Denna bild hittade jag på just den platsen...

Detta är min fantastiska vän Karin "Helmi" Hjelm som jag spelar och bor med i det underbara landet Schweiz. Denna bild är taget direkt efter att vi kommit ner till Schweiz och skulla ta förra säsongens lagbild. Vi passade på att ta lite egna bilder eftersom vi vid denna tidpunkt fortfarande tyckte att det var fruktansvärt roligt att vi spelade med kjol...

Nu ska jag utmana lite bloggare med men eftersom jag redan sett att de flesta bloggare jag känner redan gjort denna utmning så hoppar jag den delen av utmaningen.

Nu ska jag kila iväg till träning, ska bli skoj!

Kram och hejs!


slappardag

Dagen har spenderats i mjukis eller pyjamas, hemma i fotöljen/sängen samt hemma hos Mirca. Idag har jag inte gjort nåt annat vettigt än att se tennis på tv. Jag lider lite med Roger Federer. Måste vara jobbigt att förlika sig med tanken att inte längre vara tennisens nr 1 och att dessutom få så mycket stöd från publik mm. Jag förstår  att tårarna kan rinna över.

Mår sådär idag men jag får i och för sig inte klaga, jag får nämligen skylla mig själv...

Igår var det allstar-match och jag och Helmi spelade inte pga skador. Att jag inte skulle vara med var redan klart sedan länge men att inte Helmi heller skulle kunna spela blev klart på fredagens träning med Dietlikon. Helmi stukade nämligen foten rätt kraftigt och då foten igår var blå och svullen så blev det ingen match för henne heller. Trist men så är det ibland, tyvärr...

Efter matchen var det fest vilket var riktigt trevligt. Först var det fest i sporthallens vipavdelning. Tyvärr stängde den redan kl 00 och då begav vi oss iväg till en klubb i närheten. Kul att träffa och prata med alla utlänningar här i Schweiz. Lyckad kväll!

På fredag kväll får jag besök. Min älskade syster kommer hit, igen :) Elin är nämligen min bästa besökare, hon kommer hit till mig för fjärde gången och sen har hon ju dessutom även varit här med IKSU på Europacupen. Synd att Elin inte bor här, det hade vart grymt! Saknar henne verkligen ibland. Är dock grymt tacksam för att skype och mobiltelefoner finns....

Fick en grym komplimang igår... en stor kund till sportaffären där jag jobbar kom fram till mig och sa att han tycker att jag utstrålar så mycket positiv energi att han blir glad varje gång han kommer in i butiken. En fin komplimang att ge tycker jag. Jag var glad resten av kvällen! :)

IKSU vann över Rönnby idag med 7-1, riktigt bra gjort. Min bästa Sofia gjorde dessutom två mål, grattis vännen! Antar att du var tillbaka på forwardspositionen igen. Stämmer det?

Såg förresten att Emelie Lindström uttalat sig lite om IKSU på innebandy.se. Hon ser gärna ett annat lag än IKSU i final denna säsong. Hon menar att IKSU inte på något sätt dominerar svensk daminnebandy utan har haft turen på sin sida de senaste säsongerna. Jag håller med om att de inte dominerar men att kalla fyra sm-finaler i rad för tur, hum jag vet inte jag... Ingmar Stenmark sa en gång när vissa förklarade hans framgång med tur att "det är konstigt att ju mer jag tränar, ju mer tur har jag" Ligger nåt i det...

Näe... nu är jag trött. Det får räcka för denna gång.

Ta hand om er där hemma!
Kram kram

RSS 2.0