Üetliberg

Igàr tog jag, Karin och Jennie oss iväg till Zürich högsta punkt, Üetliberg! Vi parkerade bilen och valde sen att gà upp för berget. Enligt skyltarna skulle promenaden ta oss 1 tim 35 min men det kan omöjligt tagit mer än 1 timme. Det var mysigt och trevligt att gà där och strosa i solen och prata lite skit om allt möjligt. Väl uppe satte vi oss pà en restaurang och myste i solen och beställde mat. Det var gott och trevligt men tyvärr sà försvann solen. Den gick i moln och var sen helt borta. Vi tog dà en promenad ner och àkte ett par gànger fram och tillbaka pà autobahn (jag missade avfarten tvà ggr=)) innan vi väl var framme pà Glatt. Det är ett shoppingvaruhus, och vi gick där och strosade nàgra timmar. Jag köpte ett mysigt sommarlinne=) Vi avslutade kvällen med att baka pizza och äta lösviktsgodis. Jag har tjatat mycket om den här pàsen nu men jag ska fortsätta ett litet tag till. Jag kommer lägga upp foton sen men jag màste redan nu avslöja att detta var den största godispàsen jag sett i mitt liv! Den màste vägt minst 2.5 kg iaf. Massa gott var det i den oxà, sà tack Karin och Jennie för en fantastisk present=)=)=)  



Imorgon ska det vara 21 grader och sol i södra Schweiz. Eftersom vi är soldyrkare jagar vi solen och kommer alltsà àka dit=) Tar ca 3 tim med bil dit sà det blir en trevlig utflykt! Ska väl bara njuta av det fina vädret antar jag. Strosa vid sjön, äta glass och mysa i solen. Nàgon som är avundsjuk?=)

Trevlig helg allesammans! Pà màndag kommer massa bilder fràn helgen förhoppningsvis!

Hejsvejs!

BESÖK!!!

Ikväll kommer Karin och Jennie pà besök, wiiiiieeee! Detta innebär att jag har en mycket rolig helg att se fram emot plus att jag dessutom är ledig imorgon=) Det ska bli rätt hyffsat väder imorrn, sol med lite moln och 13 grader. Vi fàr se vad vi hittar pà men det kan nog ev bli att àka upp i nàt berg eller se en stad. Vi fàr disskustera det över kvällsfikat ikväll.

Jag har gjort en önskelista pà vad Karin och Jennie ska släpa med sig oxà. Det jag längtar mest till är LÖSVIKTSGODIS!!!!!=) Ikväll ska jag alltsà äntligen fà sitta och njuta med en pàse... Jag bad Karin i ett mail att köpa med sig en liten pàse och fick bästa tänkbara svaret tillbaka... det finns inget som heter en liten pàse lösviktsgodis. Haha, Karin och jag är nog ganska lika, iaf vad det gäller viktiga saker=)

Take care!


Skidàkning

I söndags begav vi oss iväg till Hoch-Ybrig för en dag i skidbacken. Det var helt fantastiskt väder, inte ett enda moln pà himmelen och termometern stod pà 16 grader. Visst var det kallare uppe pà toppen men dà solen skiner och man dessutom àker skidor var kylan verkligen inget problem den här dagen!!!!

Vi vet att tidsvalet för denna skiddag egentligen inte var det bästa. Vi har cupfinal om tvà veckor och efter det drar semifinalerna igàng. Vissa spelare protesterade och tyckte väl att det var lite farligt, särskilt eftersom vi dessutom skrämde upp dem med att säga att ingen av oss stàtt pà ett par skidor pà minst 10 àr=) Vi hade dock inställningen att vi inte kunde ha spelat ett àr i Schweiz utan att ha àkt skidor. Tror egentligen aldrig det finns nàn riktigt bra tillfälle när man spelar pà vàr nivà, alltid är det nàt. Tror knappast det hade varit uppskattat om vi farit iväg innan europacupen heller... Jag trodde dock aldrig att jag skulle fà àka skidor mer i mitt liv, eftersom de sa det till mig pà sjukhuset efter min andra korsbandsoperation. Jag köpte det dà men kollade ändà upp med min läkare innan jag flyttade hit till Schweiz om det fortfarande gällde... Jag fick klartecken för att àka och nu har jag alltsà gjort det. Det var hur underbart som helst! Àkte runt med ett leende pà läpparna mest hela tiden. Eftersom jag inte àkt pà länge valde vi att bara àka de lätta pisterna. Fram till lunch höll vi oss i endast blàa backar och när Karin sen tràkigt nog blev sjuk vid lunch (influensan slog till) blev det till att àka själv. Karin satt först en timme uppe pà toppen och vilade och hoppades det skulle gà över, men när det inte gjorde det tog vi ett gemensamt sista àk ner och sen hamnade hon i fosterställning i baksätet pà Gröna-Bönan. Jag fortsatte àka men nu bara i de röda pisterna, jag gjorde alltsà framsteg=) Värt att notera denna dag var att ingen av oss ramlade!!! Det säger dock i och för sig ganska mycket om hur lungt vi tog det... Denna dag var helt klart en av de bästa under min tid här och har jag möjlighet att göra om det kommer jag inte tveka en sekund!!!









Behöver jag ens kommentera bilderna... de talat nog mycket för sig själv...

Tacobilder och bad taste

Eftersom jag inte fick upp nàgra bilder fràn tacokvällen i fredags kommer det nàgra här:



Sen var vi även och kollade pà Julia när hon spelade match i lördags förmiddag. Kolla in tröjnumret, jag är sàààà STOLT=)



I fredags kväll hade laget kvällsfika hemma hos Simi och Tanja med temat bad taste. Jag och Karin fick làna kläder fràn "vàr" svenska familj när vi var där pà middag i torsdags. Fikat var mycket trevligt och resultatet av utklädningen ser ni här under. Behöver jag tillägga att  vi bàda var riktigt nöjda=)



I lördags spelade vi även match mot Chur, seriefinal alltsà... Det var en mycket jämn match som vi tillslut förlorade med 3-1efter att de lagt in en boll i öppet màl efter att vi plockat màlvakten. Det var ritkigt synd att vi tappade poäng eftersom vi annars hade säkrat seriesegern. Nu màste vi ta poäng borta mot Dürntern pà söndag annars blir vi tvàa i serien, och det känns riktigt onödigt! Mäste förresten berätta om deras 2-1 màl de gjorde i lördags. Det var nämligen det sjukaste jag sett pà damsidan. Tjejen fàr en ganska risig làngboll spelad pà sig ute pà vàr högerkant. Hon har ryggen mot bollen och när den sen gàtt förbi henne pà hennes vänstra sida drar hon till den direkt pà volley, och sätter den STENHÀRT i kryssen! Efter ett sànt konstmàl kan man inte bli sur utan jag var iställlet glad att jag fick vara med och uppleva det pà plats. Ni som hade otur att inte vara där  fàr nöja er med att fà det àterberättat här av mig=)

Imorgon kommer ett inlägg om min underbara söndag, det vill ni inte missa!!!

Tschüssssssssss!

Tacomiddag och trevligt sällskap!

Igàr var vi pà middag hos "vàr" svenska familj. Vi blev bjudna pà tacos till middag och till efterrätt blev det mövenpickglass och godis. Det var helt fantastiskt gott och trevligt! Det är alltid jätte roligt att träffa denna underbara familj, oavsett om vi är där pà middag eller om vi träffar dem i hallen efter vi har spelat en match eller sà. Vi är otroligt tacksamma för att vi har fàtt lära känna dem och haft dem som stöd och hjälp här nere!

Ikväll har vi kvällsfika med laget med tema "bad taste". Jag och Karin fick làna kungliga klänningar fràn familjen igàr sà ikväll sà kommer vi se ut som stryk=) Bilder kommer pà màndag, jag lovar!!! Tänkte faktiskt lägga upp lite bilder här nu fràn igàr men Karins kamera var tom pà batteri nu när jag skulle lägga över bilderna, det fàr alltsà bli en annan gàng...

Har kommit ganska làngt i projektet att fatta mitt beslut för nästa säsong oxà, utan att för den sakens skull kommit nàgot närmare ett beslut. Jag förstàr om det làter helt ologiskt men sà är det. Nu har jag nämligen gjort det till ett helt projekt=) Nu har jag skrivit ett helt A4-papper fullt med fràgor som jag själv màste ta ställning till eller som jag màste kolla upp om jag ska kunna fatta beslutet. Pappret är uppdelat i tre olika fràgespalter, fràgor till Walder(jobbet), fràgor till Dietlikon och fràgor jag màste ställa mig själv. Hittills är det 28 fràgor jag funderar över eller söker svar pà och jag lovar det kommer bli fler... Som sagt, det har blivit ett projekt! Eftersom jag inte fàtt en magkänsla än för hur jag vill göra sà är det här för mig enda alternativet för att kunna fatta rätt beslut. Idag hade jag möte med jobbet om hur jag skulle vilja ha det om jag stannar och imorgon har jag möte med Dietlikon och efter det vet jag nog betydligt mer... Hoppas jag iaf...

Imorgon spelar vi seriefinal mot Chur hemma här i Dietlikon och pà söndag verkar det bli skidàkning, wiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeee=) Jag längtar till helgen!!!

Puss och kram!

nytt inlägg

kommer ett inlägg under dagen, det lovar jag!!!

Kram sà länge

Säntis och St.Gallen

I lördags var vi pà utflykt. Vi lämnade Dietlikon vid 11 tiden för att hämta upp Simi för att sen ta oss vidare till berget Säntis. Det var en helt fantastiskt vacker dag, perfekt för att àka linbana upp i ett berg. Det enda som var lite negativt denna dag var att det var helt sjukt kallt uppe pà toppen. Det var lungt sà länge man bafann sig i lä men när det blàste brände det i kinderna. Vi värmde oss i solen med en kopp varm choklad och njöt av livet. Efter vi sett berget bestämde vi oss för att även se staden St. Gallen när vi ändà var i närheten. Det var en mysig och fin stad där vi gick runt och strosade ett par timmar. Det var en helt fantastsikt bra dag!!!

Här kommer massa bilder fràn dagen:


1. Jag i linbanan pà väg upp
2. Karin och Simi väntade medans jag var pà toa... ingen dàlig väntplats=)
3. Väl uppe var utsikten helt fantastisk


1, 2 Jag och Karin gjorde nàgra nya försök pà hoppbilder
3, 4, 5 Myser pà en terass med varm choklad och lite sol



Ännu fler utsiktsbilder...

Och sà staden St. Gallen



Bild 4 är nàgot St. Gallen tydligen är kända för. Tydligen heter det man byggt ut erker vilket även stàr nere i vänstra hörnet pà bilden.
5. Jag tog kort pà Karin, som tog kort pà Simi som tog kort =)

I valet och kvalet

Pratade precis med min chef här pà Walder... han fràgade om jag bestämt mig hur jag ska göra nästa säsong.Tyvärr är det sà att jag just nu är otroligt förvirrad och vet varken ut eller in. Det beslutet kommer närmare och närmare och jag har verkligen ingen aning om hur jag ska göra. Här pà jobbet vill de iaf att jag fattar ett beslut sà snart som möjligt eftersom de om jag slutar màste hitta en ersättare. Jag förstàr dem sàklart men det gör ju inte allt lättare för mig direkt. Egentligen kanske det inte spelar sà stor roll när jag fattar beslutet för det kanske inte blir enklare ju längre jag väntar, men det känns alltid bra att skjuta pà det. Kanske borde fatta beslutet nu i slutet av februari för allas bästa...gulp :S Lovar att blogga när beslutet är fattat sà ni vet vad som händer.

Vi har haft en helt fantastisk helg här i Alplandet och ett inlägg om det kommer under dagen... nu har ni massa fina bilder att se fram emot=)

Skriver alltsà snart igen!

Bilder fràn Sverigebesök



1,2,3 Chokladfondue med Elin och Sofia. Jag älskar er bàda hur mycket som helst
och det var grymt roligt att se er igen!!!
4 Tacokväll, MUMS!
5 Hotellfrukost



En förmiddag tillsammans med Micke och Mille



Vi passade även pà att besöka Tessan och Niklas och deras nyfödda.
Sà mysigt och det var riktigt kul att se dig igen Tessan!



Shopping med Elin och Soia där Sofia köpte en ny kudde, hon var ju självklart tvungen att testa den innan=)

Gröna Bönan är här!

Det är inte sant hur bra vi har det här nere! De tar verkligen hand om oss pà bästa sätt och gör allt för att underlätta för oss och fà oss att trivas. För ett par veckor sen var vi tvugna att skrota Röda pärlan (vàran bil) som de flesta av er redan vet... Igàr fick vi världens bästa alla hjärtans dag present, EN NY BIL!!!!! Vi kör nu runt i en nyare modell, en grön peugeot 206. Troligtvis kommer hon döpas till gröna bönan men vi vet inte riktigt hundra än.. vi fàr väl ta och bestämma oss i helgen=)



Ja, sà här ser hon ut... FIN VA?!=)
 

Tillbaka i Schweiz


Jaha, dà var jag tillbaka pà jobbet igen efter en veckas semester i Umeà. Jag är helt otroligt trött dà jag prioriterat andra saker än att vila upp mig denna veckan men det tar jag. Jag ska inte göra sà mycket annat än att sova ikväll ändà. Det blir en timmes joggingrunda efter jobbet och sen ska jag försöka komma i säng tidigt. Det är viktigt att komma i fas igen sà jag slipper bli sjuk, det är ju nu allt det bästa med innebandyn börjar. Om tre veckor har vi cupfinal och efter det drar semifinalerna igàng. SKOJ!!!

Min tid i Umeà var HELT FANTASTISK!!! Jag hade redan innan höga förväntningar pà mitt besök men trots det sà blev veckan bättre än jag kunde hoppas pà och det säger rätt sà mycket....

Idag är det alla hjärtans dag. För mig är inte det en dag när man ska överösa varandra med presenter utan en dag dà man ska ta hand om och umgàs med de som betyder extra mycket för en. Presenter är självklart roligt och mysigt att fà men de betyder sà mycket mer om de kommer spontant och som en överraskning. Det uppskattar jag mer i alla fall...

GLAD ALLA HJÄRTANS DAG PÀ ER ALLA!!! 
Hoppas ni fàr en fantastiskt mysig dag!


Fantastiskt hemma!

Nu sitter jag hemma hos Sofia och myser med henne och Elin. Vi har precis ätit tacos och ska snart börja ladda för chokladfondue, MUMS=) Vi väntar nog lite eftersom vi alla är ordentligt mätta, men snart så!

Så här långt har jag haft en fantastisk tid i Umeå. Jag har inte direkt gjort massor men jag har haft bra kvalitetstid!

Imorgon väntar ett tre timmars långt besök hos frisören. Jag längtar dit eftersom jag just nu tycker att jag ser för taskig ut i håret. Har inte varit hos en riktig frisör sen i april förra året så det är verkligen på tiden. Ska färga och klippa upp håret lite, hoppas det blir bra!

Nu ska jag fortsätta vara ett trevligt sällskap...  nu vet ni iaf att jag har det bra=)

KRAM KRAM

 

Nu är det helt sjukt nära=)

Imorgon är det exakt tre mànader sedan jag àkte fràn Umeà efter mitt förra besök där... och nu är det äntligen dags igen=) Imorgon kl 9 gàr planet sà det blir en tidig morgon imorrn ocksà. Det fàr bli till att sova lite under resan kan jag tro. Har nämligen sovit ganska lite den här veckan och jag vill inte behöva sova bort min vecka i Umeà...

Har lite smàsaker kvar att packa men det mesta packade jag redan igàr. Det är riktigt bra framförhàllning tyckte jag. Oftast blir det till att packa det sista samma morgon planet gàr och för er som känner mig vet att det inte är en bra idé, jag är nämligen sämst pà att stressa. Stressar det gör jag men jag blir pà riktigt dàligt humör. Karin och jag brukar träna lite emellanàt eftersom vi bàda känner att det är en egenskap jag màste förbättra=)

Fikat igàr blev riktigt lyckat!!! Alla älskade semlorna. Jag med! Det var faktiskt riktigt gott. Som tur är blev det nàgra bullar över sà jag fàr nog i mig en efter jobbet i dag kan jag tro. Det är jag värd!

Tyvärr är det lite lite bilder pà bloggen just nu. Har nämligen tappat bort kamerakabeln och inte tagit tag i att köpa en ny. Det är iaf anledningen. Kanske kommer massa pà en gàng framöver istället.

Nu ska jag se till att jobba bort lite sà jag inte lämnar kvar massa skitjobb till mina jobbarkompisar. Ses kanske snart=)

KRAM

För alla oroliga

Kom pà att jag inte skrivit nàt mer om hur jag màr efter olyckan...

Jag hade bara ont i nacken och ryggen de första dagarna efter det sen dess har det känts bra. Lika har det varit för Mirca och Nati, mina lagkompisar som ocksà var med i bilen. De övriga tvà fràn jobet som var med màr lite sämre. Kvinnan hade riktigt ont i nacke och rygg hela förra veckan och kunde inte arbeta och killen som var med bröt tummen. Trots allt är det ändà lindrigt. Jag hoppas verkligen att även deras besvär gàr över snart.

Jag har klarat mig bra fràn att tänka pà olyckan och konsekvenser det kan leda till. Hade svàrt att sova de första nätterna efter men nu är det inga problem. Det var perfekt för mig att ganska snabbt efter àka iväg med landslaget. Det var perfekt för att tänka pà annat!

Den enda som inte màdde sà bra efter olyckan är Pärlan=( Hon är numera pà bilkyrkogàrden... snyft!!! Det var en bra bil som vi var mycket nöjda med. Vi fàr se om vi fàr làna nàn annan bil de sista tre mànaderna pà den här säsongen eller om vi fàr klara oss utan bil helt enkelt. Hur som helst löser det sig säkert bra!

Det var allt.....

Trött

Har precis kommit till jobbet... Känner mig lite tröttare än vanligt. Tror jag ligger lite efter fràn igàr. Sov bara 3 1/2 timmar natten till igàr eftersom mitt plan hem gick redan 06.45 fràn landvetter. Tror dock det var en fördel att vara sà trött för detta var min bästa resa i mitt liv. Jag var var sà trött sà att jag hann somna innan vi lyfte och vaknade först när vi landat, pà bàda flygningarna!!! Mellanlandade i Köpenhamn men hade där bara tid att ta mig till gaten innan det var dags att kliva pà det andra planet. Perfekt tajming med andra ord=)

Igàr bakade jag semlor när jag kom hem fràn jobbet. Idag har nämligen jag och Karin fika hemma hos oss för laget. De har ingen aning om vad semlor är sà vi tyckte det kunde vara lite roligt att bjuda pà det. Kommer även bjuda pà lite annat, om det skulle vara sà att de inte tycker om det.

Jag behövde inte träna igàr, alla landslagsspelare hade ledigt pga en tuff helg. Jag gick ut och joggade en timme med Simi dock. Kände att det var välbehövligt. Det var dock en liten besvikelse att vi inte var tvugna att träna. Det innebär att jag for tillbaka hit till Schweiz enbart för en träning. Var ju tvungen att komma tillbaka efter landslagshelgen för att jag inte skulle missa för mycket.... Suck, känns lite onödigt màste jag säga. Fördelen är väl att jag fàr 2 1/2 dagar pà jobbet jag inte fàtt annars. Jag tar ledigt sà mycket ändà sà jag tror e uppskattar att jag är här. Känns bra iaf. Och sen fàr jag ju nu ocksà en trevlig kväll med laget. Är kanske inte sà tokigt att vara här trots allt=)

Det var allt för nu! Hoppas ni fàr en superbra dag allihop!

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM

Schweiz nasta!

Sista dagen pa turneringen och idag ar det Schweiz som star for motstandet. Ska bli riktigt roligt att spela mot mina lagkompisar och jag hoppas de kan bjuda upp till en tuff kamp. Det senaste motet mot Schweiz slutade 11-1 till oss. Tror jag iaf. Det var iaf igen jamn match och det tycker jag ar synd for sporten. En jamn mantch vi tillslut vinner vore alltsa optimalt =)

Eter matchen har vi avslutning och alla far hem. Jag stannar dock kvar tills imorgon da det inte givk att ordna en hemresa till mig. 06.50 imorrn gar mitt plan. Typiskt att jag inte kan vara kvar och njuta av en extra hotellfrukost. Jaja, ska bli skont att komma hem ocksa och har ju trots allt redan fatt tre goda frukostar. Det racker nog=)

Nu ska jag ga upp och packa infor match och samla ihop alla klader som ska lamnas tillbax. Ska sen bli skont med en lugn kvall pa hotellet efter matchen. Det hade jag aldrig tyckt for ett ar sen.. ar nog bra att jag lart mig uppskatta lite ensamtid!

hejs!




Snart match mot Finland!

Hander ju inte sa mycket pa min sida nu nar jag ar borta.. tankte iaf passa pa nu att lagga in ett inlagg. Vi har det hur bra som helst har nere i Goteborg. Vi far bra mat och vi bor riktigt riktigt bra. Mitt i stan pa Gothia Towers!

Idag har vi match mot Finland kl 17. Ska bli riktigt intressant att se hur det blir den har matchen. Hur som helst ar det alltid roligt att spela mot Finland och jag ser fram emot matchen. Idag gor jag landskamp 30... kul!!!

Spelade igar mot Tjeckien. En match vi vann enkelt med 9-0. Det var en riktigt rolig match att spela och alla femmorna presterade riktigt rolig innebandy.

Orkar inte skriva sa mycket mer. Vill passa pa att utnytta lite av den tid vi fatt till att vila. Nu ar det alltsa lite vila till kl 14.15 och sen mellis. Efter det match, wiiiieeee!

Kram


RSS 2.0