En dag i Zug

Igår kväll hade vi match borta mot Zug. Eftersom vi fått en lunchinbjudan till Mary (lagkompis som bor i Zug) så passade vi på att fara dit lite tidigare för att även hinna se staden. Tycker att Zug var en mysig stad, precis som alla andra städer i detta land. Gillade framförallt gamla stan och delen ner mot sjön. Med till Zug var även Karins bror Kalle som var här på besök över helgen!


I Zug fanns även ett fågelzoo eller nåt liknande. Många fåglar i bur fanns det iaf...



Här är några bilder från gamla stan...



På kvällen spelade vi som sagt mot Zug. Matchen slutade 9-0 till oss trots att vi hade ett väldigt skadedrabbat lag. Vi spelade på två femmor eftersom vi inte hade folk till mer. Trost att vi inte spelade med den "vanliga" laguppställningen kunde vi trots det hålla en hög nivå. Resultatet talar sitt tydliga språk, Zug hade inte en chans!

Igår kväll blev det utgång i Zürich med några lagkompisar. Riktigt skoj att komma ut och dansa lite!

Nu har jag precis skypat med Elin om helgen som varit och innan det har det varit julbak på Dornenstrasse med några lagkompisar. Mer om det kommer i nästa inlägg.

Trevlig 1:a advent på er allihop!!!

Tanzania i maj

Igår kväll bokade jag och min kära tvillingsyster en resa ihop. Vi ska nämligen åka till Tanzania tre veckor i maj!!!!

Anledningen till att det blev just Tanzania är att vi har vänner som för tillfället är missionärer där som vi vill besöka. Igår när jag bokat resan kände jag mig som ett litet barn på julafton, allt blev så verkligt! Nu vet jag att det verkligen kommer att bli av! Jag kommer, som planen ser ut nu, att jobba här tom den sista april, sen blir det till att ta mig hem till Sverige den tredje maj och sen den fjärde bär det av!

Här är några bilder från Tanzania som jag hittade när jag googlade lite. Hoppas jag lyckas ta minst lika fina bilder när jag är där.


Här ser ni var Tanzania ligger på kartan och hur deras flagga ser ut.


Enligt mig verkar Tanzania ha det mesta att erbjuda. Paradisöar, safari, vackra berg, massajer mm

Ska bli så roligt att resa ihop med Elin igen, längtar, längtar, längtar!!!!! :D

vinst + vinst

Shit vad roligt innebandy är nu!!! Har haft två matcher i helgen och båda resulterade i vinst! Igår mötte vi Höfen, serins absolut sämsta lag, och vann efter typ kostat spel på deras planhalva med 9-0. Tredje perioden slutade 6-0 till oss vilket innebär att vi kanske inte får nåt direkt överbetyg för effektiviteten i de två första perioderna.

På kvällen blev det som befarat en hel del snö vilket resulterade i att busresan hem tog lite tid. Kvart 01.15 var vi dock hemma och då hade jag sovit en stund i bussen så jag var inte alls trött. Det blev istället att mysa upp i Karins säng och kolla på fredagens avsnitt av Idol, mycket mysigt! Jag är så imponerad över hur duktig Kevin är, han är verkligen min favorit i denna tävling. Jag hoppas han vinner, för det tycker jag verkligen att han är värd!

Idag var det match igen, men mot ett lite bättre motstånd, nämligen serietrean Chur! Vi laddade upp inför match med att åka och besöka våran sjuka kompis Schögi för att muntra upp henne lite. Där blev vi bjudna på nybakade lussekatter, pepparkakor och kall mjölk, vlket var grymt gott. Det verkade vara precis vad vi behövde för jag tycker att vi spelade riktigt bra idag! Jag hade iaf hur skoj som helst och börjar nu känna mig någorlunda i form igen! Idag var min bästa match för den här säsongen och det absolut bästa är att jag inte känner mig så långsam längre! Hoppas känslan jag har i kroppen nu håller i sig för då kommer jag vara en mycket lycklig person!

Imorgon blir det eventuellt en joggingtur på förmiddagen, gymmet får vänta tills på tisdag, mina ben måste nämligen få lite återhämntning!

Kram och godnatt på er!

Snökaos?!

Det pratas om att det ska bli ett riktigt snökaos här i Schweiz i helgen. När jag vaknade i morse snöade det lite och det låg några flingor kvar på backen men nu syns inte längre ett spår av det. Hum... hade det fel eller kommer det bara lite senare? Vi ska iaf spela bortamatch mot Höfen idag vilket innebär ett par timmar i buss i riktining mot Bern. Det är bara att hoppas att det iaf dröjer tills vi kommit hem därifrån innan det börjar.

Om nu snön kommer är det inte den första för iår. Snökaos hade vi här nere redan den 30:e oktober. Vaknade då på morgonen, behövde bilen och hade självklart inga vinterdäck...Som tur var fick vi byta däck redan samma morgon kl 10!

Nu återstår det att se om det ser ut såhär senare idag...

Namnsdag!

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det min NAMNSDAG!!!!

Grattis grattis till mig själv!

det är inte Ina som har namnsdag för Ina finns tyvärr inte med i almanackan, däremot finna Elisabet med och det är jag glad för!

Rheinfall kvällstid

Det blev tyvärr förlust idag mot Red Ants.. matchen slutade 5-3 och jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det resultatet. Vi skapade riktigt många bra lägen men tyvärr gjorde vi inga mål till skillnad från Red Ants som hade bra utdelning på sina chanser. Så kan det gå ibland och nu är det bara att ta nya tag.

Ikväll har jag och Erika varit vid Rheinfall. Erikas första gång och min femte... Vattenfallet är en perfekt utflykt för de som kommer hit på besök men jag måste erkänna att jag börjar bli rätt likgiltig inför detta fall, trots att det är Europas största. Kul att Erika var nöjd iaf och det är det som är viktigast!




Säntis igen...

Nu sitter jag hemma och slappar efter en lång dag. Har just ätit tacos med Erika och nu står hon i duschen för att värma sig lite. Maten var god och välbehövlig... Hade kvartsfinal ikväll mot Zug i schweiziska cupen, en match som vi borde kunna avgöra relativt tidigt pga en bra inställning, ett bättre lag och mycket mer rutin men så blev det tyvärr inte...
Matchen avgjordes först efter förlägning och straffar efter att vi först lett matchen med 1-0 relativt länge men att vi sen i mitten av tredje kvitterat till 2-2 efter att vi låtit Zug göra 1-1 och 1-2 efter slarv från oss. Skönt att vi kunde ta oss i kragen på slutet men synd att det krävs att vi ska ha kniven på strupen först. Det var kvartsfinal i cupen men kämparglöden fanns trots det inte där, konstigt! Det hoppas jag att vi kan ändra på, annars kommer det bli tufft för oss i slutspelet!

Började dagen helt fantastiskt med en biltur till Säntis, igen... Detta var tredje gången jag var där under min tid här i Schweiz. Nästan hela vägen dit var det målningt men vid kabinbanan var det klarblå himmel. Vi åkte upp på toppen och fick se underbara vyer med vackra vita toppar och med ett hav av moln under oss. Idag blev det även frukostbuffé där uppe och det var otroligt gott och mysigt!





Nu ska vi gå och lägga oss. Imorgon blir det sovmorgon och sen seriematch mot Red Anta Rychenberg, tidig seriefinal med andra ord! Får se om det blir någon utflykt imorgon med. Vi har lite lösa planer på Zürich eller Rheinfall, så vi får se vad det blir.

Tjao tschüss!

St. Moritz

Igår blev det äntligen av, utflykten till St. Moritz! Resan dit var riktigt vacker och med den är vi otroligt nöjda. Tyvärr blev inte besökets i St. Moritz riktigt som vi hade hoppats. Jag ville åka linbana upp på en bergstopp men tyvärr så var alla linbanor stängda. Det är mellansäsong och de öppnar inte förrän den 22 november, typiskt! Vi tog dock en liten promenad, fotade de vackra bergen och fikade på ett café innan vi begav oss hemåt igen.




Tack för en underbar helg tillsammans med er! Är så lycklig över att ha er båda i mitt liv!


Besöket så här långt

Nu ska jag snart sova efter ytterliggare en trevlig dag ihop med Sofia och Annika. Jag är verkligen otroligt glad för att de har tagit sig tid och råd för att komma hit och besöka mig, det är så otroligt trevligt och mysigt!!!

I fredags passade vi på att se Zürich och så lagade vi mat ihop. Det var ungeför vad vi hann med eftersom jag hade utbildning med jobbet på förmiddagen och träning på kvällen. Passade på att shoppa lite i Zürich och jag lyckades iaf hitta en vit kappa och ett par skor, inte så tokigt....

Här ser ni lite bilder från gårdagen


1. Sofia, Annika och jag vid Zürichsjön
2. Vacker kvällsbild
3. Zürichsjön
4. Utsikt från ett av kyrktornen inne i Zürich
5. Intressant utsmyckning av balkongen
6. En chokladaffär gick verkligen all in vad gäller julpynt...

Idag har vi besökt staden Rapperswil vilket var en trevlig överraskning! Det var en fantastiskt mysig stad att strosa runt i men tyvärr var det ingen höjdare vad gäller shopping. Hittade dock en adventspresent till min sambo så helt värdelöst var det iaf inte...

Vackert var det hur som helst och det ser ni här...

Trappan upp till stadens vackra kyrka.

På mittenbilden ser ni ett försök till en modellpose. Tyvärr verkar det vara kört för mig men jag hoppas på Sofia, hon ser verkligen ut att ha potential!!! haha...

Nu ska jag sova så att jag är pigg imorgon, då bär det av mot St. Moritz!

Natt natt på er!

Tillbaka igen

I måndags efter lunch bestämde jag mig för att fara hem till Sverige och måndag kväll var jag i Södertälje. Nu är jag tillbaka här nere i Schweiz och kan bara konstatera att världen är liten numera... Hur det var hemma berättar jag ev i ett annat inlägg.

Nu har jag storfrämmande. Igår vid 22 tiden åkte jag till flygplatsen och hämtade Sofia och Sofias mamma Annika som ska vara här nere och hälsa på mig över helgen. Troligtvis blir det en tripp till St. Moritz, dit vill jag verkligen och det ska vara fint väder med. Låter perfekt med andra ord!

Måste bara visa er min bästa adventskalender någonsin!!! Fick denna korg av Sofia igår och den är proppad med klappar, en för varje dag i december fram till julafton :D Åh, längtar nu verkligen till den första!!! Tack vännen för denna fantastiska överraskning. Blir inte bara glad för överflödet av paket utan även för all tid och ansträngning du lagt ner på den. Är bara att konstatera än en gång, du är otrolig!!!

Nu ska jag iväg till jobbet eftersom jag idag har jag utbildning inom utrustningen inom baseboll. Blir jobb mellan 9-11 och sen bär det av till Zürich i eftermiddag. Så ser dagens planer ut...

Trevlig helg allihop!

På återhörande!

Helgen var sweeeeeeeet

Förlåt att jag inte uppdaterat bloggen på ett tag... har haft fullt upp på slutet, mer än så avslöjar jag inte:)

Helgen som var, var iaf grym! Dornenstrasse 2 hade besök av Karins syster Linnéa och av systerns pojkvän Kalle. Det blev ytterliggare en mastodonthelg med en lördag uppe på berget Säntis och en söndag i Milano med bla lite fotboll.

Vi hade tur med vädret hela helgen vilket inte hör till vanligheterna när vi har besök! Mycket uppskattat iaf!


Matchen mellan AC Milan och Napoli bjöd inte på lika många mål som förra Milanmatchen vi såg mot Lazio men det bjöds på bra spel och flera vassa chanser, så vi var nöjda i vilket fall som helst! Det var en grym stämning på matchen och detta eftersom de olika lagens olika fans inte verkade vara bästa vänner direkt. Det fanns tom risk för att vi inte skulle få några biljetter då polisen klassade detta som en högriskmatch och arrengörerna vägrade öppna biljettluckorna. De verkade dock ångra sig fram mot kvällen och öppnade mot all förmodan biljettförsäljningen, så det var tur att vi var ihärdiga!


1. Här ser ni mig vara lite vidskeplig... I Milano kan man nämligen snurra tre varv med hälen på en tjur i golvet. Ska tydliggen ge tur!
Övriga bilder är från matchen som ni ser...

Ytterliggare en grym helg bakom mig...

Veckan som kommer blir tyvärr ingen höjdare. Gick hem från jobbet idag då jag fick reda på att min mormor inte mår så bra. Nu är en biljett hem till Sverige bokad, åker hem idag och kommer tillbaka ner hit igen på torsdag. Som det ser ut blir det till att åka hem för att säga hej då, för alltid.... Till alla er hemma i Södertälje som läser denna blogg och som gärna skulle vilja säga hej får ni gärna höra av er. Jag kan inte lova att jag har tid då resan som sagt har ett litet annat syfte men om det blir lite tid över träffar jag mer än gärna nära och kära!!!

Nu ska jag ta mig till flyget. tydligen blev det med tåg... Lyfter 17.10...

Hej så länge!

RSS 2.0