REDAN!

Nä nu jävlar... förlåt men jag var tvungen....  Vill ni veta nåt hemskt, de har redan plockat fram julprylar i affärerna! I alla fall i en. Var och kollade lite i affärerna här i vårat lilla samhälla i eftermiddags, och när jag klev in i en möbelaffär var julpynt i massor det första jag såg. Sommaren kändes som att den övergav oss i måndags så julpynt nu känns lite väl tidigt. Eftersom jag alltid har kameran med mig så tog jag ju såklart ett foto på det. Konstigt nog så blev jag ifrågasatt av personalen som undrade vad jag skulle ha kortet till mm. De var till och med tvungna att fråga butikschefen om det var tillåtet eller om jag var tvungen att radera kortet jag tagit. Det gick bra till slut i alla fall och här ser ni beviset.



Imorgon har vi seriematch nr 2 mot Burgdorf. De ska tydligen inte vara så bra har jag hört. Ska bli skoj ändå, jag ser fram emot det.  Vi har inte match förrän kl 19 imorgon kväll så troligtvis blir det lite shopping i Zürich på dagen. Om jag har tid ska jag även baka lite kanelbullar till laget. Tschiggi älskar nämligen det och pratar om det ofta. Är dax att överraska henne nu tycker jag=)

Vill även passa på att önska er alla en trevlig helg. Lägger in ett nytt inlägg efter helgen, om hur innebandyn har gått och om jag gjort nåt annat skoj. Eventuellt är vi lite sugna på att festa imorrn.. Jag vill i alla fall ut och dansa=)

Auf Wiedersehen!



Uppdaterad hemsida



Det är inte lång tid mellan mina inlägg nu inte:)

Kom bara på att våran hemsida uppdaterats lite om det är någon som är intresserad. Tänkte bara lägga ut årets lagbild samt porträttbilderna på mig och Karin. De övriga spelarna i laget kan ni själva kolla upp på www.uhcdietlikon.ch om ni är intresserade. Bry er förövrigt inte om infon om mig och Karin, det stämmer nämligen inte så noga. Vi har inte fått svar på några frågor ens så det där måste vara nåt de hittat på eller antagit...

Nu ska jag fortsätta läsa lite i barnboken jag håller på med.

Kram

Är pà jobbet...

Sitter pà jobbet och väntar pà en uppgift... Tänkte passa pà att lägga in ett litet inlägg.
Jag har insett att allt har blivit lite mer vardag här. Känner nämligen inte att jag har sà tokmycket roligt att blogga om...

Jag trivs dock fortfarande riktigt bra här. Pà jobbet har jag idag skickat ut svar pà jobbansökningar till alla de som inte fàtt jobb... Jag lär mig mycket om hur exel fungerar och hur jag arbetar med det. det är mycket bra för mitt framtida arbetsliv.

Ikväll är det träning igen. Hoppas det blir mycket spel och även lite PP. Vi tränar idag i vàran matcharena, vilket vi bara gör pà onsdagar. Det är bra att passa pà att utnyttja det maximalt dà anser jag. Annars längtar jag till slutspelet, dà spelar vi nämligen pà parkett=) Vi tränar där varje fredag nu sà jag fàr iaf känna mig som hemma en träning i veckan...

Màndagens träning var jobbig... Vi hade mycket spänstträning och intervaller. Jag har insett att jag inte har tillräcklig stabilitet i bälen. Jag hade nämligen svàrigheter att hoppa över häckar med ett ben. Det hade i och för sig hela laget nästen men ändà.. Jag vill ju kunna allt=) Fystränaren sa i alla fall att svàrigheterna berodde pà att vi inte var tillräckligt starka. Nu har jag ytterliggare lite att jobba pà i gymmet, det skadar aldrig.

Nu är klockan visst 17 och jag fàr gà hem=)


Oj vilken bra helg!

Hej igen! Hoppas ni alla har haft en bra helg, det har nämligen jag:)

I fredags kväll var det träning med fotografering i det nya matchstället. Resultatet får i väl se framöver. Efter träningen var det dags för Bühl, som alltid efter fredagsträningrna. Det var även den här gången mycket trevligt...

I helgen har vi haft riktigt fint väder! Jag har gått klädd i sommarkläder hela helgen. Hur härligt som helst. Jag känner att jag uppskattar kalla, mörka höstkvällar men jag klagar inte heller på att somaren dröjer sig kvar lite grann. Jag hinner nog med lite höstmys ändå framöver.

Lördagen spenderade jag i Zürich ihop med Nati och Sivli. Nati är en lagkompis medan Silvi spelar med Wintertour. Det var riktigt trevligt och jag lyckades hitta både en tröja och en vinterjacka. Kändes dock lite skumt att köpa en vinterjacka när man fortfarande går runt sommarklädd... Men det gick bra det oxå.
På kvällen tog jag det riktigt lungt... jag skrev lite brev, kollade lite bilder, åt godis och njöt av att kunna göra vad jag kände för.

Idag hade vi seriepremiär. Vi spelade emot Chur som är ett bra lag. De har även de en svensk tjej i laget. Matilda Holmbom som spelar i landslaget med oss och som även spelat en halv säsong i IKSU. Vi var väl inte jättebra idag men vann ändå med 4-2. Vi hade en 3-0 ledning som vi tappadetill 3-2 i tredje men vi ordnade upp det ,och kunde lägga in sista i öppen kasse. Det var skönt att vinna premiären. Även jag kan bättre men kom ändå därifrån med en assist, alltid nåt. Man ska vara glad för det lilla.

Efter matchen for vi iväg på middagsbjudning. Vi var hembjudna till en svensk/schweizisk familj på middag. Vi fick riktig schweizisk mat, fondue chinoise, något som schweizare vanligtvis äter på julafton. Det var iaf både gott och riktigt trevligt! Familjen är verkligen hur mysig som helst. Jag har bifogat tre bilder från kvällen. Den första är på oss och barnen, sen är det en bild från matbordet och den sista är en bild som jag och barnen tog på oss själv.

Vi fick låna lite tyska barnböcker av familjen, vlket är perfekt för oss. Vi lånade tre Astrid Lindgren böcker, jag tror det är extra bra då vi har lite hum om vad sagorna handlar om. Ni kan önska mig lycka till.. nu blir det nämligen tyskaläsning varje kväll framöver. Ser faktiskt fram emot det.:)

Nu är klockan mycket igen.. jobb imorgon som vanligt...Det går säkert bra, det brukar det göra.

Kram och godnatt!



Helg och seriepremiär

Oj oj oj, vad en vecka går fort... Det här har vart en riktigt bra vecka oxå. Vi har inte vart på en enda tyska lektion, men jag har faktiskt varit duktig och pluggat alla mina timmar ändå=) Jag är verkligen motiverad at lära mig tyska och det känns riktigt bra. Jag lär mig mer och mer varje dag. Det bästa sättet att lära är att prata med Tschigi. Det är hon som tvingar mig att prata tyska. När hon pratar med mig väntar hon på att jag ska formulera min mening och sen är det ju hon som tar initiativet till mitt tyskapratande. Däremot är det jobbigare att prata med  andra eftersom det känns som att  de inte vill vänta på att jag ska formulera mig... Inte för att nån sagt nåt eller gjort nåt som tyder på det men det är väl inte riktigt så att de tokpeppar en att fortsätta heller när man själv tröttnat och bytt till engelska... hoppas ni förstår vad jag menar...

Insåg idag att Nati lärt mig över 80 nya ord på jobbet, det är mycket. Idag hade vi test och jag klarade alla ord... Ho valde slumpvis i högen av kort hon gjort till mig och så skulle jag säga vad det var hon höll upp.. lätt när man gjort sin läxa:D

Imorgon ska jag till Zürich och shoppa. Jag har inget bestämt jag måste ha utan vill ha nya kläder i allmänhet bara. Hittar jag nåt köper jag väl det antar jag. Är inte van att ha så lite kläder att välja mellan... känns som man typ har samma hela tiden. Fick ju inte plats med så mycket när det begav sig.. att flytta ett liv från ett land till ett annat, när man bara få ta med 20 kg, är mycket svårt! Jag hade i och för sig med mig 30 kg men det räckte inte det heller...

Hade fotografering idag med nya matchstället.... Nu har jag äntligen fått nr 66:) Kommer vara såååå fin i min matchdress på söndag, med rätt nr och kjol och allt:) Trodde när jag först insåg att jag skulle spela i kjol att jag aldrig skulle tycka det var snyggt med kjol och matchsockor... och jag har insett att jag säkert aldrig lär ändra åsikt heller:) Brukar känna mig både fin och kvinnlig i kjol men så är som inte fallet här... Jaja, ni får se lite fler bilder framöver och då förstår ni säkert vad jag menar.

Nu är klockan mycket och jag ska göra mig klar för sängen... och imorgon ska jag sova länge, riktigt länge! Ska till Zürich först halv ett så jag har gott om tid!

Kram, godnatt och trevlig helg på er!

Ska sova tidigt för en gångs skull

Ska precis gå och lägga mig. Det har blivit sent alla nätter sen jag anlände till Schweiz men idag ska jag bryta den trenden. Jag sitter redan i sängen färdig att sluta ögonen och bara sova... gud så skönt det ska bli! Anledningen till detta är att jag idag började ana en liten förkylning och det funkar inte på en seriepremiärsvecka med i stort sett hela backuppsättningen skadade.... Så jag ska ta mitt ansvar och sova!

Idag skippade vi tyskakursen för att testa hur vi klarade oss med att plugga hemma med böckerna. Jag anser att detta är mycket bättre. Jag var riktigt duktig och satt två timmar och gjorde både övningar och lyssnade på cd-skivan. Hoppas det är okej för klubben om vi gör så här.. jag tror jag har diciplinen att klara av det. Jag är verkligen motiverad att lära mig språket så jag tror verkligen jag skulle fixa självstudier. Vi får se, ska prata om det med dem imorgon igen.

Karin lagade en god middag åt mig idag, pastasås och bandspagetti. Jag fixade sallad och bakade bröd. Vi kunde i och med mitt brödbak avsluta kvällen med lite gott kvällsfika, nybakat honungsbröd och varm choklad. MUMS! Passade på att tända lite ljus också så det blev riktigt mysigt. Jag ser verkligen fram emot kalla och mörka vinterkvällar...

Nu är det som sagt dax att sova... men först vill jag tacka för alla kommentarer i min blogg, det uppskattas:D TACK!

Kram!

Helt fantastisk helg!

Sitter nu och är riktigt sliten, det svider i ögonen för att jag är så trött. Det tar verkligen på krafterna att vara ute i friska luften en hel dag. Det är dock någonting vi räknat med, vi har ju fått haft en helt fantastisk dag!

Vårt alpäventyr började med en lång bussresa längs krokiga bergsvägar till Disentis där vi spelade av cupmatchen som vi enkelt vann med 22-1. Detta var nog det sämsta laget jag någonsin spelat mot. Jag har verkligen aldrig varit med om maken. Vissa kunde överhuvudtaget varken skjuta eller passa... jag tyckte faktiskt lite synd om dem. Matchen känndes superlång på grund av alla målen och domarna var till och med sämre än de jag beskerv förra helgen, hur det nu kan vara möjligt. De tog massor av utvisningar på en sån grej som avstånd... sen blåste de verkligen sönder matchen. Det roligaste misstaget de gjorde var att vi under ett powerplay lyckades göra mål men deras spelare fick enligt domaren inte komma ut... Vår kapten pratade till och med med domaren och frågade om hon inte skulle få komma ut eftersom hon tyckte lite synd om dem, men han var bestämd och sa att hon skulle sitta kvar. Jag förstår han, gör man nåt så hemskt som att stå för nära ett frislag då ska man allt sitta av hela sitt straff:S

Efter matchen åkte jag, Karin, Simi och Tanja till Cresta. En liten, liten alpby där Simis föräldrar har en stuga. Det var hur mysigt som helst men eftersom klockan var så mycket när vi kom fram gick vi och la oss på en gång, det var ju idag vi hade planer för....

Vi vaknade kring halv tio, åt en mysig frukost, förberedde matsäcken och sen gav vi oss ut på vår vandringstur. De första 500 metrarna trodde både jag och Karin att vandringen skulle ta kål på oss... men vi vågade inte säga nåt högt. Vi kom dock båda in i "andra andningen" och sen var det hur lungt som helst! Vi traskade på med olika pauser för fotografering, fika och vatten och nådde tillslut målet. Vi var kring 2700 meters höjd och det var helt fantastiskt vackert! Det var riktigt soligt när vi började vår promenad men halvvågs upp blev det ganska mulet och var väl det tills vi började vår promenad neråt igen. Det gjorde dock inte så mycket för vi höll oss varma genom att vandra och så blev det rätt fina bilder ändå. Både jag och Karin hade med oss kameran vilket resulterade i över 350 bilder tillsammans. Nu har jag lite att rensa med andra ord... men jag har hellre för många än för få.

Imorgon är det en ny jobbvecka och seriepremiärsvecka.... Det är nu det vi är här för börjar på riktigt!:)

Här ser ni lite bilder från helgens äventyr!


På väg till Disentis igen!

Hej alla glada!

Nu har jag stressat en hel morgon och ser verkligen fram emot att få sätta mig på en buss till Disentis. Vi ska nämligen dit idag för att spela en cupspelsmatch. Disentis ska tydligen vara ganska kassa så vinner vi inte är det verkligen ett fiasko. Cupspelet här nere är ganska viktigt och det är stort att vinna. Det är dock lite av ett lotteri eftersom motståndare lottas. Men det är vinna eller försvinna varje omgång och det är ju lite roligt.

I morse har jag iaf hunnit med att svar på mail, bakat bullar, varit och handlat, packat, fixat en grötfrukost och ätit korv och stuvade makaroner till lunch. Sen har jag även tagit hand om massa disk vi haft samt varit på flugjakt! Vi har nämligen blivit invaderade av blomflugor. Jag vet att de är blommorna eftersom jag googlat på äckliga flygfän och fått reda på att blomflugor är lätta att klämma ihjäl med pekfingert medan en bananfluga är kvickare och svårare att få tag i. Var dessa kommer ifrån har vi våra aningar om.. vi fick nämligen riktigt vackra blommor av två kompisar som var här på middag och kring dem så verkar det vara blomflugefest. Vi planerar att slänga ut dem trost att de fortfarande är vackra. Vi kämpar iaf mycket för att bli av med dem nu utan att slänga ut alla våra blommor. Vi har ställt ut 6 glas med en blandning av vinäger, diskmedel och vatten över natten. Vet inte om det är så charmerande att avslöja men vi hade iaf 59 flugor som druknat över natten! Lägg därtill de 30-tal jag dödade igår när jag var på jakt med disktrasan... huvva! Jag hoppas vi blir av med dem snart anars blir det här en blomlös lägenhet!

Ikväll stannar jag Karin, Simi och Tanja kvar i Alperna. Vi ska bo i Simis föräldrars stuga i natt för att imorgon gå ut och vandra i bergen. Gud var jag längtar och ser fram emot det här!!!!=)
Det är till picknicken imorgon jag har bakat bullar, tusan vad gott det kommer att bli! Ni kan iaf förvänta er några nya fina bilder i början av nästa vecka.

Nu är det dax att packa ihop allt vi behöver för idag och imorgon. Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig helg, det kan ni lita på att jag ska ha!!!!

KRAM

Vi firar en månad! =)

Nu ska vi snart gå och göra en mumsig efterrätt.. vi firar nämligen en månad in der Schwiez! Shit vad tiden har gått fort! Jag kan verkligen inte förstå att vi varit här så "länge"... tiden har verkligen flygit förbi!

En månad har gått men smekmånaden är inte över än... jag vaknar varje dag med ett leende på läpparna, lycklig att jag tog beslutet att spela en säsong här!

På jobbet går det bra. Får bara mer och mer uppgifter, och idag kom de på den brillianta idén att låta mig få uppgiften att svara på mindre viktiga brev. Jag vet inte riktigt hur de har tänkt nu men det blir intressant att se. De tror att jag klarar det galant, jag vet att det kommer bli helt knas, men det bjuder jag på=) De vet hur lite tyska jag kan så jag känner ingen press. Ska tydligen börja med det nästa vecka så jag återkommer med hur de blir...

Vi är riktigt trötta på tyskakursen iaf... tusan vad det går långsamt frammåt. Troligtvis kommer vi att byta kurs. Vår lagledare verkar vilja att vi testar det så det blir nog så. Jag har inget emot att testa men jag är lite orolig för att vi missar viktiga grunder. Ska prata med Fabi (lagledaren) på lördag så vi tar väl ett beslut då.

Jag är hel igen=) har vilat hela den här veckan och nu känns det riktigt bra! Har inte ett dugg ont i foten när jag går nu.. Kändes bra redan igår men jag ville inte riskera nåt med att börja träna för fort. Jag körde ett extra rehabpass i gymmet istället och lärde mig under de timmarna att konjugera verb. Det är bra att ha lagkompisar som har skavanker samtidigt som en, då kan jag passa på att lära mig massa tyska!

Har glömt att skriva att vi i laget alltid tar i hand när vi träffas! Det är faktiskt lite mysigt tycker jag. När jag kommer hem från en träning nu vet jag att jag iaf har hälsat på alla i laget. Det kunde ju hända i Sverige, att man kom hem och inte ens hälsat på alla... lite skumt egentligen. Det var lite ovant i början men vi har kommit in i det bra. Det vi däremot tycker känns lite konstigt är deras sätt att hälsa på nära bekanta... här ger man alltid varandra tre kindpussar istället för en kram. Jag tycker inte det känns naturligt att hälsa så och känner mig väl lite obekväm antar jag. Det kommer väl det oxå.

Nåt annat som är ovant är att inte bli kallad Ina på jobbet utan Frau Rhöös! Kan ni tänka er vad artigt=) Jag har lärt mig att tilltala alla mina arbetskamrater så också, det antar jag att var tvungen att göra. Jag är rätt oartig i övrigt när jag pratar tyska eftersom jag allt som oftast duar folk, när jag egentligen borde nia dem. Bra att iaf säga något rätt...=)

jaja... nu har jag bestämt mig... det blir Gino, frukt med smält choklad och lite vaniljglass, MUMS!!! Så nu lämnar jag er för den här gången!

Tschüss!!

Och så har det gått.....


Nu är det slut på försäsongscuper. Spelade väl okej i helgens turnering i Wintertour men jag vet att laget kan bättre. Vi spelade fyra matcher igår och två idag vilket resulterade i sex segrar!! Vi vann alltså:) Jag har insett att jag inte riktigt gillar cuper. Att värma upp fyra gånger på en och samma dag är inte riktigt vad som står överst på min önskelista. Det är däremot skoj att spela match så det kanske väger upp det hela lite.

Vad har då hänt i helgen:

- jag gjorde mitt första mål i Dietlikon, en straff där jag drog målvakten

  Här ser ni bevis på det:)

- lyckades även göra mål nr två på ett backskott

- Domarnivån här är under all kritik. Igår var vi med om det sämsta tänkbara i turneringens första match och jag trodde inte att det kunde bli värre. Det var dock inte slut där, utan en av de katastrofala domarna råkade ramla över sargen i början av andra och skadade sig olyckligtvis ganska illa såg det ut som. Helt plötsligt hade vi bara en domare, tills en kille i jeans från seketeriatet eller nåt hoppade in och tog pipad.... jo jag tackar ja...

- Vi har fått bra kontakt med en svensk/schweizisk familj här i närheten av oss. Vi hade i och med det läktarstöd både igår och idag och har fått tre nya fans familjens döttrar, iaf två fans, den yngsta är ärlig och säger att innebandy är tråkigt, trots att det är vi som spelar:) Vi ska även på middag till den här familjen den 23 september. Nu ska vi få testa riktigt schweizisk mat, ska bli riktigt intressant och trevligt:)

- Tog lite bilder efter dagens matcher för en innebandytidning här i Schweiz, ska tydligen göra nån intervju oxå. Kul! De hade velat ha lite bilder på mig i privata kläder men tyvärr är jag inte så uppklädd när jag far på turnering... träningskläder var allt jag hade så det fick det bli.

- Foten har inte blivit bättre och är det samma lika imorgon blir det ingen innebandy för min del... Då blir det aktiv vila... gym och cykel kanske....

- Vissa i laget vägrar förstå engelsa längre. Att komponera tyska meningar tar oforskämt mycket tid och energi men jag tacker mina lagkompisar för deras tålamod, TACK! Jag vill ju trots allt lära mig...

- IKSU är klara för Europacupen:) Nu är det dock sluthejat på er.. Ni får klara er utan mitt stöd i Vaanta men det hade ni nog räknat med. Jag är i alla fall glad att jag jag får träffa er alla lite extra i vinter, bra jobbat!

Avslutade helgen med filmkväll med Karin, mysigt! Skönt att inte behöva göra nåt ansträngade, detta var perfekt.

Tack för alla inlägg förresten, kul!!

kram och godnatt!

Smått & Gott om allt....


Har precis kommit hem från jobbet och tänkte först sova...Ångrade mig när jag insåg att jag har mycket att blogga om och att det egentligen bara finns tid för att göra det nu.

Det har varit en jättebra vecka, om man bortser från foten då såklart. På jobbet går det framåt. Har haft mycket att göra hela veckan och i eftermiddag fick jag börja med en ganska tung uppgift ihop med min chef. Jag tyckte väl att det var sådär att få sluta en fredagseftermiddag med att verkligen gnugga geniknölarna men det är riktigt intressant och kul att göra, så det gick bra!

Sen har vi möblerat om igen... var hemma igår på lunchen när Karin plötsligt fick för sig att det var dags. Hon hade väl en känsla av att hon kunde göra det bättre... Vi stoppade i alla fall in våra pizzor i ugnen och började flytta runt möbler. 10 minuter och tre omflyttningar senare var vi båda mycket nöjda med resultatet eftersom vardagsrum blev mycket mer hemtrevligt. Det vi har gjort är att vi har flyttat in matbordet i vardagsrummet för att få mer plats i köket. Det passade in riktigt bra och gjorde så att övriga delar av vardagsrummet inte längre kändes lika stelt. Jaja, skit samma, vi är riktigt nöjda i alla fall:D

En annan anledning till att vi möblerade om var att vi igår hade middagsgäster. Simi, Tanja, Tess och Orelia var här på middag. Vi bjöd på sallad till förrätt, kyckling med sweet and souer och ris till varmrätt och gino till efterrätt. Mums... det var både riktigt gott och trevligt! Hoppas vi kan göra om det många gånger under vår tid här!

I helgen har vi turnering i Wintertour.. det är väl en bilresa på 15-20 min dit ungefär så det är alldeles lagom. Det jobbiga med att ha cup är att vi inte får sova ut nåt i helgen. Imorgon åker vi redan kl 7.20. Vi har fyra matcher imorgon och så hoppas jag att vi har så många som möjligt på söndag, så det kan bli en riktigt tuff helg. Det blir kanon tror jag iaf. Bra med så många matcher att spela ihop sig på. Ska bli skoj att se vem man får spela med...

Med tanke på innebandy håller jag och alla andra i Dietlikon tummarna för IKSU i helgen! Jag hoppas verkligen att de tar sig vidare till Europacupen, både för klubben, spelarnas och min egen skull:) Lycka till tjejer!!!

Nu till min sista nyhet... Jag kommer hem på besök:D
Har bokat en resa hem den 1 november och kommer då att vara i Södertälje ett par dagar. På lördagen de 3:e flyger jag sen upp till Umeå för att förhoppningsvis den 6-7:e åka med landslaget på en fyrnationsturnering. Jag håller tummarna för att jag ska bli uttagen på gamla meriter eftersom ingen i landslagsstaben hinner ner hit innan den för att se hur vi sköter oss.... Det är planen i alla fall. I värsta fall får jag väl boka min egen biljett hem till Schweiz:)

Hihi, allt är hem numera... Södertälje, Umeå och Dietlikon... Förresten, om det är någon som vill ha en nattlig gäst ett par dagar i november så kan ni ju höra av er:)

Det var allt för den här gången.. gud vilken tid det tog.. antar att det är så det blir när man pratar på msn samtidigt. Det blev visst en kvart över att sova på ändå.. :)



Det nya vardagsrummet... Nu har ni möjlighet att bedöma resultatet själva!



Alla ville visst hjälpa till innan middagen.... var ni osäkra på våra kockkunskaper? Hur är det möjligt?



Till bords...


I morgon ska vi skolka:)



Nu börjar jag att bli lite less på min kropp... jag brukar typ aldrig vara skadad men tydligen har det blivit ändring på det... Sen jag kom ner har jag haft problem mer eller mindre hela tiden. Det började med att jag sträckte mig i ljumsken på träingslägret och var tvungen att vila i 10 dagar. Jag kände mig hel igen i fredags men ville ändå inte chansa så jag bestämde mig istället för att gå ut och springa. Jag var verkligen duktig... sprang på en löparbana i 55 minuter och höll ett ganska hyffsat tempo. Jag har nya löparskor och fick för ovanligheternas skull inte skavsår, däremot så somnade mina tår lite. Det har hänt förr så det var inget jag brydde mig om... Det var dock något jag fick sota för på fredag kväll, lördag morgon och sen även alla dagar sen des:( Jag fick nämligen massa kramper under foten och det gjorde helt sjukt ont! Ni vet hur det känns när man får kramp i vaden och måste försöka sträcka ut den... jag ska säga er att det är inte så lätt att sträcka ut musklerna under foten... Hade väl sammanlagt 10 kramper under fredagskvällen och lördagsmorgonen och det resulterade sen i att jag har galet ont under foten. Vår skadeexpert säger att mina muskler är väldigt korta efter kramperna och att det är därför det gör så ont men jag börjar bli mer och mer orolig att det kan vara en inflammation eller nåt. Jag har iaf sen i lördags väldigt ont under foten varje steg jag tar. Känns så pass mycket att om jag hade möjlighe skulle jag hoppa på kryckor från träningarna, då gör det nämligen förbaskat ont:(. Mitt problemär dock att jag inte vågar vila, och skade experten säger att det inte heller kan bli värre... jag är alltså dum nog och kör. Hade jag varit hemma i IKSU nu hade jag inte tränat, men det är så svårt när jag är ny i laget. Jag vill inte att de här ska tro att jag är någon diva eller nåt... Skulle det däremot varit hemma hade alla vetat att jag verkligen hade ont om jag vilade..
Nu vill jag inte få massa moralpredikningar av er där hemma... jag vet att jag egentligen gör fel....:S

Så det var alla klagomål.... nu ska jag vara lite positiv igen:)

Var på tyskakursen igår igen. Den här gången skippade vi tåget och chansade på att vi skulle hitta med bilen. Efter att jag fått en vägförklaring av Nati, jobbkamrat samt lagkompis, så hittade vi raka vägen dit. Det var hur lätt och smidigt som helst! Så hädanefter blir det bil varje gång. Vårat lilla problem var igår att vi inte riktigt hittade hem... Som tur är har vi ju alltid Simi:) Vi ringde henne och hon hjälpte oss komma rätt!

Imorgon är det egentligen tyskalektion igen men vi har planerat att skolka. Vi ska nämligen gymma imorgon samt att vi ska bjuda några kompisar på middag. Vi hade god framförhållning och tog redan igår reda på vad vi ska göra hemma för att inte missa nåt, duktigt va?!:)

Komponerade min första egna mening idag:) Den var självklart inte helt korrekt men det var inte direkt långt ifrån. Det jag sa var iaf att Nati alltid pratar tyska med mig på jobbet. Kanske inte världens svåraste men lix en mening. Det var min första och jag är stolt:)

Nu är klockan mycket och jag ska hoppa i duschen. Måste vara pigg imorgon på jobbet:)

Gute Nacht!
Tschüss!



Helgens upptåg...


Söndag kväll... Det här har varit en otroligt lugn dag måste jag säga. Hade hoppats på att jag skulle sova sjukt länge idag men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig... Kom inte i säng förrän klockan var över 4, och trots det vaknade jag utan anledning redan kl 9! Jag ligger redan många timmar efter eftersom jag sovit dåligt hela veckan. Har väl prioriterat blogg och msn nattetid antar jag. Jag har i alla fall ingen annan att skylla min nuvarande trötthet på än mig själv.

Helgen har varit bra! Fredagar tränar vi alltid 22-22.30 och efter det så är det alltid kvällsfika i byns restaurang, Bühl. Det är absolut inget tvång på att vara där men det är riktigt mysigt och trevligt och det verkar det som att de flesta tycker.

I lördags hade vi ett nytt lagjobb, tvätta bilar. Jag och Karin var uppsatta på passet mellan 13.30-18. Av någon konstig anledning så hade både jag och Karin missat starttiden. Vi var båda säkra på att det var kl 14.30 vi skulle vara där så när de ringde och frågade vart vi höll hus blev det lite stressigt på Dornenstrasse 2... Vi kom dit strax innan halv tre, och som tur var var det inga sura miner från de övriga i laget... Vi skurade sen på bra tills klockan var strax efter 18. Detta var ett roligt jobb, något jag funderar på att sno med mig hem till IKSU:)

På kvällen hade jag och Karin inflyttningsfest. Det blev lite stressigt eftersom vi var på biltvätten ganska länge men det var ändå okej. Vi löste tidsbristen med att äta middag och göra oss i ordning trots att folk började att droppa in. Det blev en mysig kväll med bland annat singstar. Vi avslutade kvällen med att leka en lek... alla hade vi en lapp på pannan med en känd person som vi såklart inte fick veta vem det var. Leken gick ut på att man, när det var sin tur, fick ställa ja och nej frågor. Var svart ja på ens fråga fick man fortsätta tills dess att man fick ett nej. Om så var fallet var den nästas tur att fråga. Jag kom sist:( Hade Ronald MacDonald.. Hur lätt är det att komma på med ja och nej frågor? Jag lyckades inte iaf...

Idag var jag, Karin, Simi och Tanja och gymmade, sen har jag varit ute och ätit på restaurang med Giovanni Marti och hans blivande fru. Giovanni är team manager för UHC Dietlikon och var den som värvade mig till Schweiz och Dietlikon. Vi var på en Mexikansk restaurang som låg alldeles bredvid Zürichsjön. Det var riktigt gott och trevligt och jag har ytterliggare en kväll att minnas!

Efter middagen så ville Giovi visa mig Zürich nattetid för att det är så vackert, och det var det verkligen! Vi tog alltså en guidad tur med bilen på en halvtimme innan vi begav oss hem till vår lilla by igen.

Nu är det snart måndag igen och vi har alltså varit här i tre veckor... oj, vad tiden går fort!

Här ser ni lite bilder från helgen







RSS 2.0