Fotbollsderby

Oj vilken grym eftermiddag! Trodde vi bara skulle se på matchen mellan GC och FCZ men det var visst mer än så. Vi fick först komma in i lougen där det fanns en grym mat- och dryckbuffé som vi sen dessutom hade tillträde till i pausen och efter matchen. Innan matchen fick vi även gå ut på planen där vi fick ta emot blommor och applåder för förra säsongens framgång. Var tydligen 15900 åskådare på plats, riktigt stort!

Matchen då... Det var faktiskt en helt fantastisk folbollsmatch. FCZ ska tydligen vara det bättre laget och trots att GC hade några bra chanser i första så hade FCZ de vassaste... två stolpskott blev det. FCZ fick även målvakten utvisad då han räddar ett friläge utanför straffområdet. Det var dock först i andra halvlek det blev riktigt intressant. GC tar sen ledningen genom ett snyggt nickmål efter en hörna. FCZ kvitterar och det är match igen. Två minuter innan full tid får sen GC straff efter att en kille blir nerdragen bakifrån i straffområdet. Under stopptiden sen lyckas FCZ kriga till sig en straff efter att en av deras killar blivit fälld i straffområdet. Det blir mål och sekunden efter den efterkommande avsparken blåser domaren av matchen. Vilken dramatik!!! Derbyt slutar 2-2 och det kändes faktiskt ganska rättvist.

Tycker det här med känslor efter en match är så intressant. Efter slutsignalen var det full glädje i FCZ, det kändes verkligen som att de hade vunnit matchen. Spelarna hoppade runt och kramade varandra, fansen sjöng och vågen mellan spelarna och klacken gjordes inte bara en gång. I GC däremot var det väldigt dämpat. Vissa spelare låg lamslagna kvar på planen, andra försvann så fort de kunde in i omklädningsrummet och de spelare som tackade klacken gjorde det med lite tama applåder och fick samma gensvar... Allt detta efter att matchen slutat 2-2 och båda laget kommit därifrån med varsin poäng...