Lördag

På lördagen var det till att gå upp tidigt. Vi ville hinna med mycket innan kvällens match borta mot Piranha Chur. Vi hämtade upp vårt nya nyförvärv Anna på Dietlikons tågstation vid 9 tiden och sen bar det iväg österut mot Arosa. Vi tog bilen till Chur för att sen ta bergståget upp till alpbyn Arosa. Det var en riktigt vacker tågresa på drygt en timme. Sträckan vi transporterades var dock bara lite drygt en mil men det gick inte så speciellt fort, tåget gick nämligen på utsidan av bergsväggarna i stort sett hela vägen upp. Väl framme i Arosa passade vi på att åka upp på högsta toppen Weisshorn (2653 möh) med bergsbanan. Ville ju att båda Annorna skulle få se det vackraste med detta underbara land!


1. På väg upp med tåget, 2+3 utsikt från toppen

på mittenbilden ser ni att vi befinner oss på 2653 meters höjd.

Anna och Anna njuter av lite matsäck. Syns det att det är rätt så kallt uppe i bergen?

De fantastiska hoppbilderna, börjar bli ett måste när vi är uppe på en topp:)


När vi kände att vi var klara uppe på toppen begav vi oss ner till Arosa. Där tog vi en promenad runt sjön och gick och kollade lite i de små butikerna. Arosa hoppas jag att jag kommer återkomma till i vinter någongång. Har nämligen som plan att åka lite skidor där...
Så här ser Arosa ut sommartid!



Anna var lite trött på tåget på vägen ner. Man blir tröttare än man tror av att vara ute i frika luften...

Lördagkvällen spenderade vi hemma hos herr och fru Anderson i byn Zizers. Där fick vi riktigt god köttfärspaj och vila upp oss inför söndagens utflykt. Att sova kvar i Zizers gjorde nämligen att vi tjänade in ca en timmes bilfärd under söndagen... mer om det kommer sen... :)

Kommentarer
Postat av: Sofia

Vilka härliga bilder! Jag längtar tills jag också får uppleva massor med dig i Schweiz! Puss!

2008-09-24 @ 00:15:20
URL: http://sofiaahlehjelm.blogspot.com
Postat av: Mattan

Åhh.. saknar inte alls Arosa, knappt nått.... :(

Ett tips för skidåkning är Laax, det största och bästa systemet jag va och åkte i. Fast ni kanske redan har varit där? :)

2008-09-24 @ 19:05:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0