Paris!!! del 1


Jag är så glad åt livet!!! Har haft en helt makalös helg i Paris tillsammans med Karin. Då det bara tar 4 1/2 timmar med tåget så valde vi det alternativet. Vi åkte i lördags morse och for hem i dag. Hade gärna varit där längre men vi tränar ju också.... Paris är iaf helt klart den vackraste staden jag någonsin sett och jag är sååå glad att vi åkte dit! Jag kommer definitivt besöka denna stad igen!

För att egentligen bara ha två dygn i Paris hann vi med sjukt mycket. I början hade jag lite stress eftersom det var så mycket jag ville se på så kort tid men den försvann ganska snabbt. Vi valde faktiskt bort shopping och eftersom alla sevärdigheter ligger så pass nära varandra och möjligheterna att ta sig runt är riktigt smidiga insåg vi att vi skulle hinna mer än vad vi tänkt från början, och det utan stress. Vi var uppe tidigt på mornarna och hemma sent på kvällarna, men det var det helt klart värt!

Att ta sig runt i Paris är både smidigt och gratis. Lämnar man bara igen cyklarna inom 30 min betalar man ingenting, efter 30 min 1 €... inte mycket det heller med andra ord. Det finns cykelstationer överallt så man kan enkelt ta en cykel på ett ställe och lämna in den på ett annat. Perfekt med andra ord!

Vi hann iaf med att se massor på det sättet. Det är mycket svårt att välja nåt som var bättre än något annat men jag gillade verkligen Triumfbågen och Eiffeltornet mycket! De var så mäktiga! Lyckligast kände jag mig dock när jag cyklade runt på lånecyklarna runt om i staden. Att cykla är verkligen roligt och underskattat! =)

Trimfbågen var det första vi såg. Eftersom jag sa att jag opererat knät för en vecka sen fick vi ta hissen upp istället för att gå upp för alla trapporna. LYX!


Eiffeltornet var otroligt mäktigt att se! Vi ville se det både dag- och kvällstid men tyvärr blev det lite tajt innan tåget gick i förmiddags. Det var så otroligt mycket folk så vi insåg att vi inte skulle hinna med tåget om vi åke upp idag. Detta innebär att vi bara var uppe kvällstid och då bara på andra platån( högst var stängd pga att det var sent).. jag tycker visserligen att det är lite trist att vi inte prioriterade bättre imorse så vi hann med att åka upp även idag, men så är det. Känner mig dock inte alltför ledsen då jag är övertygad om att jag kommer åka tillbaka! Kan ju vara bra att ha nåt sparat tills dess:)





För oss var det självklart att införskaffa en basker att ha på oss uppe i Eiffeltornet!

Eftersom jag är rätt trött nu och jag vet att ni inte orkar läsa alltför långa inlägg kommer det en del två på denna fantastiska helg!

Nu måste jag sova!
Lev och njut!

Kommentarer
Postat av: Sofia

Åh, vilka härliga bilder och upplevelser! Livet är ju underbart, det kan jag skriva under på! Jag visste inte riktigt om du faktiskt var i Paris när jag svarade på ditt mms.. :-)



Jag håller med om att Paris är en fantastisk stad, det skulle vara roligt att åka tillbaka dit och uppleva gamla förlovningsminnen och samtidigt upptäcka mer! Vi hann också se massor under våra 3 dagar där, men det finns såklart mycket mer att se. Det ska bli spännande att läsa del 2!



Kram på dig min kära vän!

2008-09-09 @ 08:41:28
URL: http://sofiaahlehjelm.blogspot.com
Postat av: Anna

Jäklar vilken läcker första bild!!



Hur ska vi hinna med allt jag känner att det finns möjlighet för när jag kommer och hälsar på? Tror jag måste komma ner två gånger. Jag kommer i vår också, men då kanske vi kan ta Paris då :)



Kram Anna

2008-09-09 @ 12:21:06
Postat av: Sofia

Jag vill även tillägga att ni var sjukt söta i era baskrar! ;-) Puss på er!

2008-09-16 @ 09:24:34
URL: http://sofiaahlehjelm.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0